H Huawei πιάστηκε να “κοροϊδεύει” ξανά με φωτογραφίες που δεν ανήκουν στο P40 Pro

, H Huawei πιάστηκε να “κοροϊδεύει” ξανά με φωτογραφίες που δεν ανήκουν στο P40 Pro

Ο Κινέζος κατασκευαστής πιάστηκε να “κοροϊδεύει” ξανά παρουσιάζοντας φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με την επαγγελματική μηχανή Nikon D850 ως φωτογραφίες που έβγαλε το P40 Pro. Η αποκάλυψη της αλήθειας ήρθε από χρήστη του κοινωνικού δικτύου Weibo με την εταιρεία να σπεύδει να αφαιρέσει τις επίμαχες φωτογραφίες και ταυτόχρονα να βγάζει ανακοίνωση απολογούμενη για το λάθος ρίχνοντας το φταίξιμο στον μοντέρ του βίντεο.

Οι επίμαχες φωτογραφίες αποτέλεσαν μέρος μιας σειράς 30 φωτογραφιών που παρουσιάστηκαν σε διαφημιστικό βίντεο της Huawei που δημιουργήθηκε με σκοπό να προσκαλέσει λάτρεις της φωτογραφίας να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό τραβώντας φωτογραφίες με το κινητό τους. Πρόκεται για φωτογραφίες τοπίου οι οποίες δεν τραβήχτηκαν με το P40 Pro όπως εσφαλμένα παρουσίαζε η Huawei.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κινέζικη εταιρεία πιάνεται να “κοροϊδεύει” με φωτογραφίες από επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές τις οποίες παρουσιάζει ως φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με τα smartphone της. Πέρισυ ήταν που έγινε και πάλι θέμα όταν η Huawei δημοσίευσε διαφημιστικές αφίσες με φωτογραφίες που άφηνε να εννοηθεί ότι έχουν τραβηχτεί με το P30 Pro.

Τότε η Huawei είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι “στην πραγματικότητα ήταν αφίσες teaser, και προορίζονται μόνο να υπαινίσσονται τις μοναδικές νέες δυνατότητες που θα είχε η σειρά P30”, σήμερα στο βίντεο με τις φωτογραφίες της Nikon D850, έφταιξε ο μοντέρ.

Αν θυμάμαι καλά ήταν και η Apple πριν μερικά χρόνια που είχε ανεβάσει ένα διαφημιστικό βίντεο που υποτίθεται ότι ένα iPhone τράβαγε βίντεο και αποκαλύφθηκε ότι το βίντεο τράβαγε επαγγελματική κάμερα της Canon…

, H Huawei πιάστηκε να “κοροϊδεύει” ξανά με φωτογραφίες που δεν ανήκουν στο P40 Pro

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantine

Το θέμα είναι ό,τι το παραδέχεται τουλάχιστον. & είναι η καλύτερη φωτογραφική, δε χρειάζεται τις διαφημίσεις. Εδώ η Samsung σου διαφήμιζε το πόσο καλό space zoom & γενικά κάμερα έχει το s20 ultra, έλεγες ουάου & στην πραγματικότητα ήταν μάπα το καρπούζι (μιλώντας ως πρώην κάτοχος του συγκεκριμένου).

forneverarrow

Η καλύτερη φωτογραφική (σε smartphone) μπορεί να είναι, αν και επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω και για αυτό λίγο. Αλλά το να παρουσιάζεις φωτογραφίες μιας από τις καλύτερες full frame DSLR της αγοράς που ήταν έντονα επεξεργασμένες ήδη είναι απαράδεκτο (πρόκειται για long exposure raw φωτογραφίες ξεκάθαρα και με αρκετό split coloring, sharpening και dehaze ενώ ή πρώτο μου φαίνεται πως προέρχεται από bracketing, το γνωστό HDR στα smartphones).

Επειδή κάποιος που ασχολείται με τη φωτογραφία λογικά θα καταλάβει το “λάθος” της διαφήμισης, δεν σημαίνει ότι ο περισσότερος κόσμος δεν θα εξαπατηθεί. Με δυο λόγια, όσο και να προσπαθήσει ένας μέσος χρήστης δεν θα βγάλει τις παραπάνω φωτογραφίες με κανένα smartphone. Απαιτούνται γνώσεις και εμπειρία 😉

Konstantine

Συμφωνώ & επαυξάνω φίλε μου με τα λεγόμενά σου. Εγώ το λέω σαν πρώην χρήστης samsung όπου απογοητεύτικα δυστυχώς από το s20 ultra. Τουλάχιστον να έφερναν την snapdragon έκδοση που λένε ότι κάνει καλύτερο processing κατά τη λήψη. Ξέφυγα όμως του θέματος…λάθος της Huawei 100% σίγουρα. Χρόνια πολλά & Χριστός Ανέστη.

Kostas

Φίλε μου φωτογράφος επαγγελομαι χρόνια τώρα. Και έχω δουλέψει από μικρά σώματα κ full frame μέχρι μεσαίο φόρμα hasselbland και fuji. Ούτε με πολύ προσεκτική ματιά δ μπορώ να είμαι σίγουρος αν προέρχεται από κινητό ή κάμερα. Το Huawei κινητό μου, αν κ δ είναι η τελευταία ναυαρχίδα αλλά προηγούμενη, μπορεί να τραβήξει κ long exposure και raw. Και χειροκινητο bracketing μπορώ να κάνω για καλύτερα αποτελέσματα από το hdr. Και μετά στο editing ένας θεός ξέρει τι μπορεί να έχει φάει σαν επεξεργασία. Είναι φάουλ για μένα από κάθε άποψη η Huawei εδώ, και μπορεί να τη πατήσουν όλοι! Και τουλάχιστον σε τόσο μικρή ποιότητα κ όχι εκτύπωση 200 μέτρων τα κινητά μπορούν να βγάλουν με λίγη δουλειά και editing αντάξιες αυτων. Απλά να μη βαριούνται και να ψάχνουν έτοιμες φώτο να αγοράσουν δικαιώματα και να πληρώσουν κάνα φωτογράφο να βγει έξω, να τους φέρει δουλειά από το κινητό τους να είναι κ αυτοί σωστοί.

Konstantine

& όχι μόνο για την huawei, για όλους πρέπει να ισχύει το τελευταίο που λες. Πλέον τα κινητά έχουν φωτογραφικές που στα χέρια φωτογράφων (όπως εσύ που ξέρεις & από ρυθμίσεις) μπορούν να κάνουν θαύματα.

forneverarrow

Κοίταξε, δεν διαφωνώ στην ουσία, απλά δεν θέλω να μεταφέρουμε την κουβέντα σε καθαρά τεχνικά θέματα (αν και θα μου άρεσε γιατί ασχολούμαι με τη φωτογραφία, θα βγούμε πολύ off topic). Σε τόσο μικρό μέγεθος ίσως να μην ξεχωρίζεις εύκολα τη διαφορά. Έχοντας όμως δεκάδες ώρες σε Lightroom, Canon DPP και Darktable μπορώ (πιστεύω) να καταλάβω αν μια φωτογραφία είναι από κινητό ή full frame. Αρκεί να δεις το δυναμικό εύρος στις παραπάνω φωτογραφίες: άλλα περιθώρια σου δίνει το 14bit raw μιας D850 ή μιας 5D MkIV και άλλα τα 10bit των smartphones. Ναι, έχεις δυνατότητα για αρκετό manual control και στα smartphones αλλά με ένα σταθερό aperture και μάλιστα τόσο wide (στις βασικές κάμερες) δεν πετυχαίνεις τέτοιο edge to edge sharpness. Μιλώντας για dynamic range, δύσκολα καταφέρνω να μην έχω καθόλου clipping στα highlights απέναντι στον ήλιο με την 80D (χωρίς ND filter) πόσο μάλλον από ένα σκέτο φακό από smartphone… στην καλύτερη θα μείνει μια κουκίδα κάτασπρη στο σημείο του ήλιου ακόμα και με τα highlights τέρμα στο – (οπότε θα έχεις άλλα προβλήματα με το φωτισμό). Ίσως να το διόρθωνες με ένα replace tool αλλά εδώ οι φωτογραφία έχει λεπτομέρειες στα highlights που δεν θα μπορούσαν να… Συνέχεια »

Άλκης

Ψάχνετε όλοι μια τέλεια φωτογραφία με κινητό. Νομίζω ότι είναι μια λάθος προσέγγιση.. Συγκρίνουμε έναν φακό κινητού με έναν 50αρι φακό μιας φωτογραφικής μηχανής. Διαβάζουμε για εκατομμύρια πιξελ με φακούς σε μέγεθος ψείρας. Τι να αποτυπώνουν τα εκατομμύρια από την ψείρα. Ο φακός σε ένα κινητό στοιχιζει5€ και στην μηχανή 500€.. Οπότε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Θέλεις φωτογραφία θα πάρεις φωτογραφική μηχανή..Θα μπορέσεις να αλλάξεις το διάφραγμα να παίξεις με το βάθος πεδίου. Το κινητό έχει για μένα μια χρήση βασική να κάνεις τηλεφωνα.αν τραβάς με αυτό φώτο είναι μια λύση ανάγκης.

forneverarrow

Αυτό είναι σχετικό. Αν βάλεις τον EF 50mm STM (140€) στο φτηνότερο body μιας Canon DSLR (270€) ή ακόμα και με τον kit 18-55mm (άρα 270 μόνο) θα έχεις απείρως καλύτερες φωτογραφίες από οποιοδήποτε smartphone (πλην του HDR που πρέπει να ξέρεις να το κάνεις και να έχεις software σε PC). Δεν είναι θέμα κόστους αλλά παραπληροφόρησης. Για ποιό λόγο πρέπει με το ζόρι να παρουσιάζουν τα κινητά ως camera replacements? Κανένας σοβαρός φωτογράφος (ειδικά επαγγελματίας) δεν θα άφηνε τον τεράστιο sensor και τους φακούς μιας full frame ή medium format για μια all around συσκευή όπως τα κινητά…

Μπάμπης

Μια χαρά είναι το s20 ultra τώρα με το update, αρκεί να ξέρεις να βγάζεις φωτογραφίες. Για τον σένσορα που έχει αυτά που κάνει είναι πολύ καλά.

Tasos Spanos

Χαχα όπως στις αρχές που είχαν βάλει ότι έχουν συνεργασία με την Leica αλλά βγήκε η εταιρεία και είχε πει ότι το μόνο που έχει βάλει η Leica είναι το λογότυπο πίσω στην πλάτη και τίποτα άλλο

Kostas

Ναι αλλά αυτό δ είναι σαν το παράδειγμα. Αν η Nissan όταν άνοιγες το καπό η μηχανή έγραφε πάνω Ferrari, και στο βρόντο φώναζε, και μετά σου έλεγε ε απλά το όνομα βάλαμε… Δ το φτιάχνει η ίδια…

forneverarrow

Όταν βλέπεις το σήμα της Leica δίπλα σε μια κάμερα (όποια και να είναι) έχεις απαιτήσεις. Είναι η Bentley των καμερών η Leica όπως και να το κάνουμε. Νομίζω ότι η Leica σταμάτησε να εμπλέκεται ουσιαστικά στα Huawei από τότε που σταμάτησαν να βάζουν monochrome κάμερες. Ήταν πραγματικά εξαιρετικές!

JR

Καταδικαστέο αλλά μην ξεχνάμε ότι apple και samsung έχουν επίσης πιαστεί να κλέβουν με φωτογραφίες απο DSLR και photoshop πολλές φορές.

Agnostos13

Η Apple τρέχει συχνά-πυκνά διαγωνισμούς φωτογραφίας με λήψεις από iphone και έχει υλικό να δείξει…από άτομα που έχουν αφιερώσει αρκετό χρόνο να μάθουν πως μπορούν να πάρουν των max των δυνατοτήτων της συσκευής.
Η Huawei προσπαθεί να κατασκευάσει επανειλημμένα τέτοιες λήψεις…

Kostas

Αυτό που μερικοί, επειδή αγαπάνε την εταιρεία δ τους νοιάζει τόσο να τρώνε τη κοροϊδία στα μούτρα, και την υπερασπιζονται, ή κατηγορούν και τις άλλες 2 μεγάλες? Τι και αν το έκανε κ η Apple και η Samsung και κάθε άλλη εταιρία. Κακώς για όλους. Τι δικαιολογία είναι αυτή? Αντί να κατηγορήσουμε για τις ίδιες κακές πρακτικές που αντιγράφει με σκοπό τη παραπληροφορηση ΜΑΣ, λέμε, ναι αλλά και οι άλλοι τα κάνανε? Κατακριτέο για όλες. Και εγώ τα τελευταία χρόνια τις ναυαρχίδες της Huawei παίρνω, αλλά όταν δίνω τα λεφτά μου για να το αποκτήσω δ θέλω να μαθαίνω ότι η εταιρία με κοροϊδεύει κ μου διαφημίζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ιωαννης Κυριακοπουλος

Έχει δοκιμάσει κάποιος να πάει τις εταιρείες στα δικαστήρια για εξαπάτηση καταναλωτή? Αυτό θα ήταν όντως ενδιαφέρον.

Anonymous

Εν το μεταξύ οι περισσότεροι στα σχόλια λένε «εντάξει δεν πειράζει αφού έτσι και αλλιώς έχει καλή κάμερα» αφού έχει έτσι και αλλιώς καλή κάμερα γιατί η huawei έβαλε φωτογραφίες από dslr και όχι από το p40 pro. Και αν το έκανε αυτό φέτος η Apple όχι απλά δεν πειράζει θα γράφατε αλλά θα έπεφτε το μεγαλύτερο κράξιμο στην ιστορία. έλεος

Ιωάννης jb

Μακρυά από αυτούς! Δεν αξίζουν!
Εδω και χρόνια εμείς που τα λέμε είμαστε άσχετοι..
Ο ένας ανακάλυψε φέτος την αδιαβροχοποιηση, ο άλλος σε συσκευή που τη κοστολογεί χιλιάρικο έχει βασικές ελλείψεις! Κ ο καημένος καμένος από Google που επιτέλους μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να θεωρείται από κάποιους κορυφαίος σε κάμερα λες και μόνο αυτός, οι άλλοι δεν ξέρουν.. Βάζει πάλι ψεύτικα ντοκουμέντα..
Διάβασα σχόλια του τύπου αντε δε βαριέσαι και οι άλλοι έχουν κάνει τέτοια, αφού πάλι είναι ο καλύτερος..
Οτι να ναι

νωντας

Καλα,η huawei εχει τελειωσει μετα απο αυτα που εχουν γινει με αμερικη..Χωρις google υπηρεσιες δε πας πουθενα..

Irmn

Στα όνειρα σου μπορεί

kostass_2

Αυτό το μονοπώλιο με τη Google πρέπει να σταματήσει. Πλέον τα κινητά εξαρτώνται από υπηρεσίες της Google. Τώρα που η Huawei δεν έχει τη Google στο πλευρό της, κάνει ένα τεράστιο και δύσκολο βήμα βγάζοντας δικές της (που βασικά ήταν και η μόνη επιλογή). Αν το καταφέρει και θα υπάρχει ένας ανταγωνισμός μεταξύ Google και huawei, αλλά και η Huawei θα κερδίσει πολλά από αυτό

Jorge Viento

Δεν υπαρχει ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ.
Ολοι “εμπνέονται” (αντιγραφουν) απο κάπου

Ozzywalker

Θυμάμαι που είχα παλαιότερα ένα Sharp Aquos το οποίο τραβούσε 3d φωτογραφίες. Όλα τα λεφτά για το 3d. Το έβλεπες στο κινητό χωρίς γυαλιά. Πάντως παιδιά πολύ το έχουν κάνει αυτό, το να βάζουν φωτογραφίες από επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές. Marketing. Απαράδεκτο όμως “πιάνει”. Κουράστηκα να ακούω να λένε θέλω να έχω μία συσκευή να τα κάνει όλα. Τσέπες έχετε, λουράκια, τσάντες. Αγοράσετε και μια καλή φωτογραφική και αφήστε τα κινητά για ίντερνετ και παιχνίδια. Εκτυπώστε και καμιά φωτογραφία, είναι καλή φάση (◔‿◔)

Challenge143

Πω πω πως την πάτησα έτσι. Είχα δει τι φωτογραφίες βγάζει κ το αγορά Μήπως κ έκανα κ καμιά φωτογράφιση γάμου. Νόμιζα με τόσα λεφτά που ζητάει τον έπιασα κινέζο. Κλήσεις κάνει το κινητό γνωρίζει κανείς? Η τραβάει επαγγελματικές φωτογραφίες για εμάς τους μυστηδες;

gr_nik

Τα κινητά είναι συσκευές για τηλέφωνο σε καμιά περίπτωση δεν θα φτάσουν ούτε θα περάσουν την ποιο φτηνή DSLR σε επίπεδο φωτογραφίας. Το παραμύθι με τα megapixel στα smartphones πρέπει να σταματήσει. Ένας αισθητήρας ακόμα και 12mpixel μιλάμε για τηλέφωνα μπορεί να βγάλει αξιοπρεπέστατες φώτο σε συνδυασμό με το καλό λογισμικό, καλά δεν μιλάμε για οπτικό ζουμ άλλο παραμύθι του marketing γιατί όλα είναι τεχνάσματα με cropped τεχνικές λογισμικού.

Noname

Δεν καταλαβαινω γιατι υπερασπιζετε την εταιρια και κραζετε Samsung και apple. Τι παει να πει το εκανε ΚΑΙ Samsung και apple οποτε δε πειραζει? Αντε γιατι μας εχετε ζαλισει με τα κινεζικα. Δηλαδη δεν θελουμε να παρουμε Samsung και apple γιατι θα πεσετε ολοι να κραξετε. Η τεχνολογια ειναι για να μας ενωνει παρα να μας χωριζει. Επισης αυτο με την DSLR το εχουν κανεινολες οι εταιριες, και η πολυαγαπημενη σας xiaomi. Παω στοιχημα οτι αν το εκανε η Samsung θα πεφτατε ολοι να κρσξετε επειδη δεν ειναι κινεζικη η εταιρια οποτε δεν εχει αλλοθι. Ολες οι εταιριες δουλευουν μαζι πολλες φορες για να κανουν κατι και να προμηθευτουν μερη, και εσεις τσακωνεστε λες και εχετε μετοχες. Οι CEO θα ξεκαρδιζοντουσαν αν τα βλεπαν αυτα

Nightfalls 😈

Η Huawei γενικά άσχετα με το ban έχει εξαιρετικά φωτογραφικά τηλέφωνα δεν χρειάζεται τέτοιες τακτικές … γράφω μόνο για αυτό που είπες η τεχνολογία είναι για νά μας ενώνει και όχι νά μας χωρίζει .. και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την νέα χρονιά .. νά γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.. νά είσαι καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.