Huawei: Το superphone έρχεται το 2020

Η Huawei υπολογίζει ότι το 2020 θα δούμε το πρώτο superphone, βασιζόμενη στη λογική που ακολουθεί η εξέλιξη σε κύκλους. Όπως σημειώνει το στέλεχος της κινέζικης εταιρείας, Shao Yang, στο πλαίσιο του Huawei Innovation Day Asia, τα smartphones κάνουν κύκλους εξέλιξης που διαρκούν περίπου 12 έτη.

Έτσι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του τμήματος Strategy Marketing της Huawei, από την εμφάνιση του πρώτου feature phone της Motorola το 1995, φτάσαμε στην εμφάνιση του iPhone το 2007. Το 2020 για την Huawei είναι μία κομβική χρονιά, καθώς τότε θα κάνει την εμφάνισή του ένα νέο είδος κινητού τηλεφώνου, το superphone, το οποίο θα έχει τεχνητή νοημοσύνη και θα μπορεί να επηρεάζει τον τρόπο που ο άνθρωπος βιώνει την πραγματικότητα, με τον εμπλουτισμό της εμπειρίας, ενώ θα έχει άμεση σύνδεση με το cloud, το Internet of Things και τον τομέα των big data.

H Huawei, εκτός από τον τομέα των μπαταριών, δηλώνει ότι εργάζεται πάνω στην εισαγωγή του virtual και του augmented reality, την ενσωμάτωση αισθητήρων, τη σύνδεση με το Internet of Things και τα big data analytics στην τεχνολογία των smartphones με σκοπό το όραμά των στελεχών της για την εμφάνιση ενός superphone να μπορεί όντως να γίνει πραγματικότητα το 2020. Για να δούμε…

Huawei, Huawei: Το superphone έρχεται το 2020

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

μόνο σαν κατι καλο δεν ακούστηκε αυτό…. ειδικά που πλέον την τεχνολογία την χρησιμοποιούν κατά κόρον ενάντια μας (κυρίως για έλεγχο και παρακολούθηση)

Σπύρος

Αρκεί το AI να παραμένει στα απολύτως βασικά

Chris Original

Σπύρο, σαν την Kyoko ενα πραμα…

forneverarrow

Δεν μου αρέσει αυτό… Ήδη τα smartphones παρέχουν δυνατότητες που πολύς κόσμος δεν χρησιμοποιεί ή δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ. Η εξέλιξη από τα feature phones στα smartphones ήταν καλοδεχούμενη λόγω και της εξέλιξης του internet, αλλά δεν βλέπω το λόγο να εξαπλωθεί στον κόσμο κάποια A.I. μέσω συσκευών που βρίσκονται σε κάθε τσέπη! Θεωρώ ότι έτσι υπονομεύεται η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης… Θελουμε εργαλεία να μας εξυπηρετούν, όχι συσκευές που θα κάνουν ο,τι θέλουν.

Manolis

@Shao Yang με αυτές τις υποσχέσεις δε παρατάς τα κινητά και να έρθεις για πρόεδρος Ελληνικού κόμματος;;; :p

NLS

Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν χαίρονται με αυτή την πρόβλεψη (που μέσα θα πέσει άσχετα αν τελικά η χρονιά είναι άλλη).

Όσο φεύγουν οι γενιές 35+, αυτά θα φαίνονται “φυσιολογικά” και άρα θα περάσουν ευκολότερα.

Όσοι θυμόμαστε τον κόσμο πριν, ξέρουν τι λέω.

NtinosMD

Περιμενω τη στιγμη που θα εχει βελτιωθει το ΑΙ τοσο ωστε να ρωταω Cortana κοιτα αν ερχομαι και να μου απανταει … κλασε μου τα @@ στα ελληνικα. Τοτε μαλιστα !!!!! Οντως θα μιλαμε για Superphone. Και πραγματικα καπου εδω απορω και εγω με τη σειρα μου ( οπως πολλοι αλλοι αλλωστε κατα καιρους εδω μεσα ) τι σοι πληροφοριες βαζει ο καθενας μεσα στο κινητο του που ειναι κρατικο μυστικο κ δεν πρεπει να το μαθει κανεις κ γινεται τοσος ντορος ???? @_@ !!!!

Mike89

Πρώτον ntinosMD LOL! Δεύτερον Ωραία αυτό ήθελα έρχεται η ώρα του skynet ας φωνάξει κάποιος τον Arnold να του πούμε ότι έχει δουλειά σκ@τ@ τα κανε παλι! Όλο νικάει και πάλι να σου το skynet σαν π….. πεταγεται! !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.