Η Huawei θα κυκλοφορήσει smartphone με “εγκοπή” σαν του iPhone X;

Huawei smartphone εγκοπή iPhone X, Η Huawei θα κυκλοφορήσει smartphone με “εγκοπή” σαν του iPhone X;

Η Huawei φαίνεται πως ετοιμάζεται για τις νέες προτάσεις smartphones της που θα διατεθούν το 2018, λίγες εβδομάδες μετά την επισημοποίηση των Mate 10 και 10 Pro. Η εταιρεία θέλει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κόσμου με τα επερχόμενα μοντέλα, τόσο σχεδιαστικά όσο και από πληθώρα δυνατοτήτων.

Πριν από λίγες ώρες ο διάσημος leaker @evleaks δημοσίευσε μια εικόνα που υποδείκνυε την πιθανή ύπαρξη τριπλής κάμερας 40 Megapixel στο επερχόμενο high-end smartphone, Huawei P11, μαζί με 24 MP selfie φακό. Είναι προφανές πως ο Κινέζος κατασκευαστής στοχεύει στην κορυφή, θέλοντας να προσφέρει στους καταναλωτές την καλύτερη δυνατή πρόταση. Ανάμεσα στις ιδέες του για τις επερχόμενες ναυαρχίδες όμως, ενδέχεται να υπάρχει και η διαφοροποίηση του design τους.

Μέχρι στιγμής, η Huawei έχει κυκλοφορήσει την σειρά Mate 10 ως bezel-less μοντέλα. Από εκεί και πέρα, η θυγατρική εταιρεία, Honor, έχει διαθέσει με την σειρά της τα V10 (View 10 στην Ευρώπη) και 7X. Εν ολίγοις, ο κατασκευαστής ακόμα πειραματίζεται με την edge-to-edge τάση σχεδιασμού και σύμφωνα με μια νεότερη διαρροή, ίσως ακολουθήσει την γραμμή design του iPhone X της Apple, ενσωματώνοντας μια μαύρη “εγκοπή” στο πάνω μέρος της οθόνης.

Huawei smartphone εγκοπή iPhone X, Η Huawei θα κυκλοφορήσει smartphone με “εγκοπή” σαν του iPhone X;

Η πληροφορία προέρχεται από επίσημα firmware αρχεία της Huawei και πρωτοεμφανίστηκε στο xda-developers.com. Να θυμίσουμε πως με παρόμοιο τρόπο διέρρευσε ο σχεδιασμός του iPhone X, όταν η Apple συμπεριέλαβε πληροφορίες της επετειακής συσκευής σε αρχεία που αφορούσαν το HomePod. Η εικόνα της μυστηριώδους εγκοπής της Huawei περιλαμβάνεται σε ένα αρχείο που ονομάζεται “RoundCornerDisplay”, υποδηλώνοντας πως η εταιρεία εργάζεται όντως πάνω σε ένα ή μια σειρά από smartphones των οποίων το design θα θυμίζει αρκετά στο X.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το μέγεθος του notch της εικόνας, δεν φαίνεται πως μαζί του θα περιλαμβάνεται και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου παρόμοια του Face ID. Το μαύρο κομμάτι στο πάνω μέρος της οθόνης μοιάζει μικρό για να φιλοξενήσει μια τέτοια τεχνολογία. Κατά πάσα πιθανότητα, εκεί θα βρίσκονται μόνο οι κλασικοί εμπρόσθιοι αισθητήρες και η selfie κάμερα, εκτός και αν η Huawei κάνει την έκπληξη ενσωματώνοντας μικρότερο module ανάγνωσης προσώπου. Όπως και να έχει, οι φήμες υποδεικνύουν πως τα επόμενα high-end smartphones του Κινέζου κατασκευαστή θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα…

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
micr0g

Ε τι δεν 8α κλοναρει η Huawei?Αφου εφτιαξε face unlock καλυτερο του X.
8α βαλει το κουτελακι στην επανω μερια ομοιο του Χ με το EMUI που ειναι πιστη αντιγραφη του iOS.Kαι τσαααααφ ο απολυτος κλωνος για ακομη μια φορα.

Thodoris

Αρα και η apple έκλεψε το desing απο το essential οτι ναναι!!!

Panos

Το ότι η πλειοψηφία των Android κατασκευαστων θα αντιγράφουν την Apple είναι λογικό και επόμενο και έχει γίνει και στο παρελθόν πολλές φορές. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις το κάνουν και καλύτερα όπως έγινε πχ με το δακτυλικο αποτύπωμα. Οπότε σαν πελάτες μας συμφέρει να το κάνουν ακόμα πιο καλά από την Apple. Ελπίζω αυτήν την φορά να μπει και η Samsung στο παιχνίδι γιατί με το αποτύπωμα κατάφερε να αποτύχει παταγωδώς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.