Η Apple θα χρησιμοποιεί jailbroken iPhones για των εντοπισμό σφαλμάτων

Apple, Η Apple θα χρησιμοποιεί jailbroken iPhones για των εντοπισμό σφαλμάτωνΣύμφωνα με νέα αναφορά η Apple στο Black Hat USA 2019 Cybersecurity Conference θα ανακοινώσει ότι από εδώ και πέρα θα παρέχει ειδικά jailbroken iPhones στους ερευνητές ασφάλειας, τα οποία θα τους επιτρέπουν να ανακαλύπτουν τις ευπάθειες ευκολότερα και πιο γρήγορα.

Οι ερευνητές ασφάλειας που θα λάβουν τα jailbroken iPhones ανήκουν στο invite-only bug bounty πρόγραμμα της Apple, μέσω του οποίου κερδίζουν βραβεία για κάθε bug που αναφέρουν.

Η Apple είχε υποσχεθεί ότι θα έκανε διαθέσιμα αυτά τα iPhones από το 2016. Οι συγκεκριμένες συσκευές είναι ξεκλείδωτες και επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν πολλά περισσότερα από ότι τα παραδοσιακά κλειδωμένα iPhones.

Για παράδειγμα, όσοι διαθέτουν ένα jailbroken iPhone έχουν πρόσβαση σε κομμάτια του λειτουργικού τα οποία δεν είναι προσβάσιμα από smartphone του εμπορίου. Επίσης, αυτές οι συσκευές επιτρέπουν στον χειριστή να σταματήσει τον επεξεργαστή και να πραγματοποιήσει ελέγχους για ευπάθειες σε επίπεδο μνήμης.

Η Apple προσφέρει ειδικές συσκευές σε υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη και την ασφάλεια των iPhones. Σύμφωνα με τις αναφορές, αυτές οι συσκευές είναι ξεκλείδωτες σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι ένα jailbroken iPhone.

Η εταιρεία ελπίζει ότι με αυτή την κίνηση θα μειώσει τα bugs που εμφανίζονται στο iOS καθώς και τον αριθμό των συσκευών για developers που πωλούνται στην μαύρη αγορά.

Επιπλέον, η εταιρεία θα ακολουθήσει αντίστοιχη στρατηγική και στο πρόγραμμα εύρεσης bug στο macOS. Χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες.

Αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα και για τα δύο προγράμματα την Πέμπτη, όπου και θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του επικεφαλή ασφάλειας και μηχανικής της Apple, Ivan Krstić, στην Black Hat USA 2019 Cybersecurity Conference.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.