iOS 13 και macOS Catalina: Προσφέρουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο iCloud με τα Face ID και Touch ID

Face ID, iOS 13 και macOS Catalina: Προσφέρουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο iCloud με τα Face ID και Touch ID

Φαίνεται ότι η Apple δοκιμάζει έναν νέο τρόπο με τον οποίο οι χρήστες του λειτουργικού της εταιρείας μπορούν να συνδεθούν στο iCloud.com.

Οι χρήστες των iOS 13, iPadOS 13 και macOS Catalina πλέον μπορούν να χρησιμοποιούν το Face ID και το Touch ID των συσκευών τους για να συνδέονται στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας.

Προς το παρόν η νέα μέθοδος σύνδεσης λειτουργεί υπό προϋποθέσεις. Αρχικά ο χρήστης θα πρέπει να είναι beta tester του λειτουργικού συστήματος. Έπειτα, οι νέοι μέθοδοι σύνδεσης είναι διαθέσιμες μόνο στο beta.icloud.com. Τέλος, θα απαιτείται η χρήση του Safari.

Εάν κάποιος πληροί τα παραπάνω και μπει στην ιστοσελίδα μέσω Safari θα δει ένα pop-up το οποίο θα ζητά να συνδέσει το Apple ID. Το συγκεκριμένο pop-up δίνει την επιλογή να χρησιμοποιηθούν βιομετρικές μέθοδοι, δηλαδή το Face ID ή το Touch ID. Αν ο χρήστης επιλέξει σύνδεση μέσω βιομετρικών μεθόδων, τότε συνδέεται στην ιστοσελίδα χωρίς τη χρήση two-factor authentication.

Η προσθήκη αυτού του τρόπου σύνδεσης είναι λογικό επακόλουθο αφού ήδη μπορούμε η εταιρεία επιτρέπει ήδη το ξεκλείδωμα των συσκευών και την πραγματοποίηση αγορών μέσω του Apple Pay με τη χρήση αυτών των μεθόδων.

Κατά πάσα πιθανότητα το χαρακτηριστικό αυτό ίσως αποτελεί μέρος ενός επερχόμενου εργαλείου σύνδεσης της Apple, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν σε ιστοσελίδες με το πάτημα ενός κουμπιού. Κάτι αντίστοιχο έχει κάνει ήδη η Google και η Facebook στις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές τους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.