Η Google δίνει 5$ για να της “πουλήσεις” φωτογραφία του προσώπου σου

Pixel 4, Η Google δίνει 5$ για να της “πουλήσεις” φωτογραφία του προσώπου σου

Η Google αποκάλυψε το προηγούμενο διάστημα την πίσω μεριά των Pixel 4 επιβεβαιώνοντας το τετράγωνο πλαίσιο της κάμερας. Επίσης, κυκλοφόρησαν renders τα οποία μας δείχνουν το design των Pixel 4 και Pixel 4 XL ωστόσο, οι φωτογραφίες έχουν ένα κοινό σημείο εκτός από το τετράγωνο πλαίσιο. Από όλες λείπει ο fingerprint scanner που βρισκόταν στο κέντρο της πλάτης του τηλεφώνου.

Πιθανόν, η Google να ενσωματώσει έναν in-display fingerprint scanner όπως και πολλές άλλες εταιρείες, σύμφωνα όμως με τελευταίες πληροφορίες η Αμερικάνικη εταιρεία ίσως μεταβεί στην 3D facial recognition τεχνολογία όπως έκανε η Apple τα προηγούμενο χρόνια.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί με την τοποθέτηση ενός Time of Flight αισθητήρα, ο οποίος είναι φθηνότερος και λιγότερο πολύπλοκος από το structured light των TrueDepth καμερών και ταυτόχρονα μπορεί να παράγει ένα 3D map του ανθρώπινου προσώπου.

Για να δημιουργήσει αυτό τον “χάρτη” χρησιμοποιεί υπέρυθρες ακτίνες και μετρά τον χρόνο που απαιτείται για να γυρίσει η ακτίνα πίσω στον αισθητήρα. Η ταχύτητα των υπέρυθρων ακτίνων είναι γνωστή άρα τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν ένα ασφαλές σύστημα αναγνώρισης προσώπου.

Pixel 4, Η Google δίνει 5$ για να της “πουλήσεις” φωτογραφία του προσώπου σου

Το structured light των TrueDepth καμερών λειτουργεί διαφορετικά. Πιο συγκεκριμένα προβάλλει ένα pattern πάνω στο πρόσωπο του χρήστη από γραμμές. Οι παραμορφώσεις των γραμμών που γίνονται στο pattern με βάση τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε προσώπου δίνουν την δυνατότητα στο Face ID να δημιουργήσει το δικό του 3D map, το οποίο θα αποθηκευτεί και θα επαληθεύει τον χρήστη κάθε φορά που γίνεται απόπειρα ξεκλειδώματος.

Σύμφωνα με μία πηγή, η Google δοκιμάζει την αναγνώριση προσώπου σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού. Η πηγή υποστηρίζει ότι υπάλληλοι της Google πλησιάζουν ανθρώπους και τους προσφέρουν giftcard 5 δολαρίων στο Amazon ή στο Starbucks με αντάλλαγμα μία δοκιμή στο νέο σύστημα αναγνώρισης, πιθανότατα με ένα smartphone της Pixel 4 σειράς.

Pixel 4, Η Google δίνει 5$ για να της “πουλήσεις” φωτογραφία του προσώπου σου

Ο ToF αισθητήρας σύμφωνα με τα screen protectors που αποκαλύφθηκαν χθες θα τοποθετηθεί δίπλα από τις front facing κάμερες και το ηχείο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας

Εγώ δίνω 10€ για κάθε γκόμενα που θά βγάλει όλα τα ρούχα της.

Κώστας

-2 ψήφους από άτομα που δεν έχουν χιούμορ!!!

Baioss

Έτσι δώστε φωτογραφίες με τα μούτρα σας φάτσα κάρτα που λέμε και αφήστε την A.I. να κάνει τα κόλπα της σε μερικά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.