Η Huawei κατέθεσε πατέντα για αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων σε ολόκληρη την οθόνη

Με τη συνεχή προσπάθεια τω κατασκευαστών να μειώσουν τα bezel των συσκευών τους, ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων ήταν το πρώτο εμπόδιο. Αρχικά τοποθετήθηκε στην πλάτη των συσκευών, ενώ στη συνέχεια η εξέλιξη των OLED panel επέτρεψε τους κατασκευαστές να τον ενσωματώσουν στην οθόνη, ενώ εταιρείες όπως η Apple τον αφαίρεσαν εντελών. Για τη Huawei όμως, δεν είναι αρκετή η τωρινή υλοποίηση.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα Android Authority πως εργάζεται πάνω στην ενσωμάτωση αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος σε ολόκληρη την οθόνη των smartphones. Ήδη έχει καταθέσει πατέντα σε έξι αγορές (Κίνα, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Κορέα και Ινδία) και αναμένει τη σχετική έγκριση, με την ίδια να τονίζει πως θεωρεί ότι αυτό είναι το μέλλον για ασφάλεια και χρηστικότητα.

Η Huawei δηλώνει πως οι χρήστες θα έχουν την ελευθερία να ενεργοποιούν τον αισθητήρα και μόνο σε ορισμένα σημεία όταν είναι κλειστή η οθόνη, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση της μπαταρίας. Επίσης, αυτή η ενσωμάτωση θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερη αλληλεπίδραση του χρήστη με την οθόνη κλειδώματο, καθώς θεωρητικά με πάτημα πάνω σε μία ειδοποίηση ο χρήστης θα μπορεί να απαντήσει κατευθείαν, αφού θα ξεκλειδώνει ταυτόχρονα η συσκευή.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.