Η Huawei θέλει τις εφαρμογές της Google στο δικό της Store

, Η Huawei θέλει τις εφαρμογές της Google στο δικό της Store

Έχει περάσει περίπου σχεδόν ένας χρόνος από την απόφαση της Αμερικανικής κυβέρνησης να αποκλείσει τη Huawei από το να συνεργάζεται με οποιαδήποτε εταιρεία στην Αμερική, με τα πράγματα όσο περνάει ο καιρός να μην δείχνουν να καλυτερεύουν.

Μιλώντας για το βέτο της Αμερικής στο CNBC ο πρόεδρος της Huawei, Eric Xu, αποκάλυψε πως η εταιρεία είδε απώλειες 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα σκληρό πλήγμα που δέχτηκε κυρίως από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στα smartphones της εταιρείας.

Για να κλείσει αυτό το κενό της έλλειψης των εφαρμογών της Google, η Huawei θέλει να κυκλοφορήσουν οι εφαρμογές της Google στο δικό της Store, το AppGallery. Συγκεκριμένα, ο Eric Xu δήλωσε:

“Ελπίζουμε οι υπηρεσίες της Google να γίνουν διαθέσιμες από το δικό μας AppGallery, όπως είναι ήδη διαθέσιμες στο App Store της Apple

Η λογική της εταιρίας είναι να βρεθεί ένα παραθυράκι, ώστε ναι μεν ο αποκλεισμός να συνεχίσει να ισχύει, αλλά να μπορούν οι χρήστες αν το επιθυμούν να κατεβάσουν τις υπηρεσίες της Google.

Το παρελθόν βέβαια μας δείχνει πως κάτι τέτοιο από μεριάς Google φαντάζει απίθανο. Πέραν του App Store, η Google έχει διανέμει τις εφαρμογές τις μόνο μέσω του Galaxy Store, αν και ήδη όλες οι συσκευές της Samsung έχουν προεγκατεστημένες τις περισσότερες εφαρμογές.

Ούτε η Amazon ούτε η Microsoft κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν τα apps της Google στα δικά τους Store.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.