Η LG ετοιμάζει smartphone χωρίς κουμπιά και in-diplay fingerprint scanner

LG buttonless smartphone

Ο τομέας των smartphones της LG δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά, τουλάχιστον όσον αφορά τις πωλήσεις. Ωστόσο, η εταιρεία είναι γνωστή για το ιδιαίτερο design των περισσότερων συσκευών της. Φαίνεται λοιπόν, ότι παρά τις αναποδιές η LG συνεχίζει να εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό πολλών συσκευών, συμπεριλαμβανομένου και ενός smartphone χωρίς φυσικά κουμπιά.

Τον Οκτώβριο του 2018 η LG υπέβαλε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Κορέας (KIPO) για μία συσκευή χωρίς φυσικά κουμπιά. Η πατέντα αυτή εγκρίθηκε στις 19 Απριλίου του 2019, και τώρα τα έγγραφα διέρρευσαν.

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας η συσκευή θα έχει τετραπλή πίσω κάμερα σε κυκλική διάταξη. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο από την εταιρεία, διότι ακόμα και τα LG G8 ThinQ και V50 ThinQ που παρουσίασε φέτος έχουν δύο ή τρεις πίσω κάμερες οριζόντια τοποθετημένες.

LG buttonless smartphone

Στη συγκεκριμένη LG συσκευή το LED flash είναι τοποθετημένο στο κέντρο με τις κάμερες να το περιτριγυρίζουν. Η εταιρεία περιγράφει το συγκεκριμένο module ως “Matrix camera”.

Επίσης, δεν υπάρχει ίχνος συμβατικού αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κι εφόσον το smartphone δεν έχει ούτε κουμπιά, τότε θα διαθέτει in-display fingerprint scanner.

Βέβαια, μπορεί το LG smartphone να μην έχει κουμπιά, έχει όμως τρύπες. Συγκεκριμένα, η οθόνη έχει notch, πίσω βλέπουμε τις κάμερες, και στην κάτω πλευρά υπάρχει ένα ηχείο, θύρα ακουστικών και μία USB type-C.

LG buttonless smartphone

Μαζί με το παραπάνω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η LG κατέθεσε κι ένα ακόμη. Το δεύτερο smartphone της εταιρείας δεν είναι τόσο ιδιαίτερο. Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα πολύ λεπτό smartphone με σχεδόν τετράγωνο σώμα, ακόμη και τα bezels της οθόνη έχουν απόλυτες γωνίες.

Η συγκεκριμένη LG συσκευή έχει θύρα ακουστικών, ηχείο και USB type-C στην κάτω μεριά. Εφόσον στο πίσω μέρος υπάρχει μόνο μία κάμερα με ιδιαίτερο σχεδιασμό, λογικά και αυτό το smartphone θα έχει in-display fingerprint scanner.

Τέλος, το δεύτερο κινητό διαθέτει φυσικά κουμπιά. Συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά υπάρχει το κουμπί αυξομείωσης της έντασης του ήχου, ενώ στη δεξιά βρίσκουμε το κουμπί απενεργοποίησης της συσκευής και ένα ακόμη του οποίου η λειτουργία παραμένει άγνωστη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OPPO

OPPO: Παρουσιάζει νέες τεχνολογίες φόρτισης

Με γνώμονα την αυξημένη ασφάλεια της μπαταρίας, η OPPO παρουσιάζει μια σειρά από νέες καινοτομίες στην φόρτιση.

Smartphones Gorilla Glass

Gorilla Glass DX και DX+: H φωτογράφιση με κινητό αλλάζει

Η τεχνολογία προστασίας της Gorilla περνά από την οθόνη και στον φωτογραφικό φακό των smartphones, με τα μοντέλα DX και DX+.

Smartphones Poco

Poco F3 GT: Επίσημα με επεξεργαστή Dimensity 1200

To Poco F3 GT αποκαλύπτεται επισήμως, με καρδιά Dimensity 1200 και εμφανή gaming προσανατολισμό στα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Smartphones Apple iPhone 13

iPhone 13: Θα παρουσιάσει η Apple έκδοση με χώρο 1 TB;

Αρκετές είναι οι αναφορές στο Internet που θέλουν την Apple να παρουσιάζει μία έκδοση του iPhone 13 Series με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 1 ΤΒ.