Η Samsung ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των γρηγορότερων 16GB LPDDR5 DRAM

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Samsung είχε ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των νέων 16GB LPDDR5 DRAM chips, προσφέροντας ταχύτητες έως 5,500Mb/s, δηλαδή το γρηγορότερο chip που έχουμε δει σε mobile συσκευές. Τώρα η ίδια η εταιρεία ανεβάζει ακόμα πιο πάνω τον πήχη, κάνοντας χρήση της νέας της κατασκευαστικής μεθόδου.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του πρώτου 16GB LPDDR5 module για φορητές συσκευές, με τη χρήση τεχνολογίας υπεριώδους ακτινοβολίας (EUV) για την κατασκευή του. Η νέα μνήμη είναι κατασκευασμένη με τη διαδικασία των 10nm (1z) τρίτης γενιάς, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες 6,400Mb/s, ενώ ταυτόχρονα έχει μειωμένο πάχος κατά 30%.

Η νέα μνήμη προσφέρει 16% μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τη 12GB LPDDR5 (5,500Mb/s) DRAM που βλέπουμε στα περισσότερα flagship σήμερα. Η πρώτη συσκευή που θα ενσωματώσει τη νέα μνήμη θα κυκλοφορήσει φέτος, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα γίνει αυτό. Επίσης, στόχος της Samsung είναι η χρήση των νέων DRAM και στα αυτοκίνητα, ενώ αναμένεται με το μικρό της μέγεθος να προσφέρει την ιδανική λύση για μείωση του πάχους στα foldables.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Παπανικολάου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.