Κατά τη διάρκεια του ετήσιου event IFA Global Press Conference 2012, o Jurgen Boyny της εταιρείας ερευνών GfK παρέθεσε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες συσκευών που προτιμούν οι χρήστες στην Ευρώπη την Αμερική και την Ασία για να συνδεόνται στο ίντερνετ ενώ ταυτόχρονα έδωσε και τις εκτιμήσεις της GfK για τα τεμάχια που θα πωληθούν το 2012 ανά κατηγορία.
Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.
Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.
Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.
Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.
Content written by Κώστας ΒλαχάκηςΟ Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. • Techblog
Reviewed by Techblog Editorial TeamEditorial Review & Fact-Checking
Καλημέρα και χρόνια πολλά, Έχω την εντύπωση πως σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες σαρώνει η αναπτυσσόμενη Ασία( Emerging Asia).