iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, μια σχετικά αξιόπιστη πηγή ανέφερε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″ της τρέχουσας γενιάς για το επερχόμενο iPad Air 12,9″. Αυτό θα ήταν ένα πολύ αξιοσημείωτο άλμα στην ποιότητα της οθόνης σε σύγκριση με το υπάρχον μοντέλο iPad Air, αλλά από ότι φαίνεται αυτό δε θα συμβεί.

Ο Ross Young της Display Supply Chain Consultants έρχεται να μας ενημερώσει ότι το iPad Air 12,9 ιντσών δεν θα χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα πάνελ Mini LED και θα έχει απλώς μια απλή παλιά οθόνη IPS LCD όπως το τρέχον iPad Air.

Αυτή η κίνηση φέρεται να αποφασίστηκε λόγω του υψηλού κόστους των οθονών Mini LED, παρόλο που πρόκειται για εναπομείνασες οθόνες που υποτίθεται ότι έχουν κατασκευαστεί για το iPad Pro της τρέχουσας γενιάς. Αλλά δεν θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν κάπου από το να αποσυρθούν;

O Young σημειώνει ακόμα ότι ένα νέο μοντέλο iPad με  ένα πάνελ Mini LED 12,9 ιντσών θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Θα μπορούσε να είναι είτε ένα iPad Air ανώτερης κατηγορίας είτε ένα iPad Pro χαμηλότερης κατηγορίας ή κάτι τρίτο που δεν μπορούμε να φανταστούμε.

Τα νέα μοντέλα iPad Air και iPad Pro αναμένεται να γίνουν επίσημα στην μόλις ανακοινωθείσα εκδήλωση της Apple που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου.

Επεξεργάστηκε την 25 Απριλίου 2024 11:02

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.