iPhone 11 και iPhone 11 Pro: Αναλυτικά όλες οι νέες δυνατότητες της κάμερας

iPhone 11, iPhone 11 και iPhone 11 Pro: Αναλυτικά όλες οι νέες δυνατότητες της κάμερας

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα τα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max και όπως είχαν αποκαλύψει παλαιότερες αναφορές η εταιρεία επικεντρώθηκε στις δυνατότητες των καμερών τους.

Όπως είχαμε δει από πολλαπλά leaks οι κάμερες των νέων iPhone βρίσκονται σε ένα τετράγωνο module στην πάνω αριστερή γωνία της πίσω όψης. Στο module των iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max υπάρχουν τρεις κάμερες και το LED flash, ενώ στη μικρή έκδοση οι κάμερες είναι μόνο δύο. Κάθε κάμερα έχει διαφορετική χρηστικότητα και η Apple παρουσίασε εκτενώς τις δυνατότητες τους.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max: Διαθεσιμότητα και τιμή από 800 ευρώ και έως 1650 ευρώ

Η κύρια κάμερα των iPhone 11 Pro και Pro Max είναι στα 12MP με 26mm f/1.8 διάφραγμα και OIS. Η δευτερεύουσα κάμερα είναι ευρυγώνια με 120 μοίρες fov στα 12MP και 13mm f/2.4 διάφραγμα. Η τρίτη κάμερα είναι ένας τηλεφακός στα 12MP, με 52mm f/2.0 διάφραγμα και OIS. Ο τηλεφακός είναι ειδικά σχεδιασμένος για την φωτογράφιση πορτρέτων και θα τον βρούμε αποκλειστικά σε αυτά τα δύο μοντέλα.

iPhone 11, iPhone 11 και iPhone 11 Pro: Αναλυτικά όλες οι νέες δυνατότητες της κάμερας

Φυσικά πέρα από τις βελτιώσεις στο hardware η Apple έκανε βελτιώσεις και στο software όπου η επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο είναι αισθητά καλύτερη. Επιπλέον, μελλοντικά στα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max θα διατεθεί το χαρακτηριστικό Deep Fusion.

Με το Deep Fusion η συσκευή αναλύει και συνδυάζει 9 φωτογραφίες και με το neural engine του A13 Bionic chip δημιουργείται η ιδανική τελική φωτογραφία η οποία χρησιμοποιεί τα καλύτερα στοιχεία των 9 λήψεων.

iPhone 11, iPhone 11 και iPhone 11 Pro: Αναλυτικά όλες οι νέες δυνατότητες της κάμερας

Από την άλλη ως low budget συσκευή το iPhone 11 έχει δύο κάμερες μία κανονική και μία ευρυγώνια. Η κανονική κάμερα είναι στα 12MP, με 26mm f/1.8 διάφραγμα και OIS. Επίσης, η Apple πρόσθεσε τη λειτουργία Night mode η οποία επιτρέπει την καταγραφή καλύτερων φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και βελτίωσε το image processing χάρη ώστε οι φωτογραφίες να έχουν περισσότερες λεπτομέρειες και highlights.

iPhone 11, iPhone 11 και iPhone 11 Pro: Αναλυτικά όλες οι νέες δυνατότητες της κάμερας

Η δευτερεύουσα κάμερα της μικρής έκδοσης είναι ευρυγώνια με 120 μοίρες fov και 13mm f/2.4 διάφραγμα. Η εφαρμογή της κάμερας ενημερώθηκε όποτε στο viewfinder οι κάτοχοι του smartphone θα μπορούν να βλέπουν μία σύγκριση της εικόνας από την κανονική και την ευρυγώνια κάμερα.

iPhone 11, iPhone 11 και iPhone 11 Pro: Αναλυτικά όλες οι νέες δυνατότητες της κάμερας

Φυσικά, πέρα από τις κύριες κάμερες οι συσκευές έχουν και selfie. Όλα τα νέα iPhone είναι εξοπλισμένα με μία κάμερα 12MP TrueDepth με δυνατότητα καταγραφής slow motion και βίντεο 4K στα 60fps. Όταν η κάμερα είναι γυρισμένη σε landscape mode τότε μπορεί να καταγράφει πιο ευρείας γωνίας φωτογραφίες.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας tiamat Enûma elis

dxo?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.