iPhone 11 Pro: Τα βάζει με DSLR αξίας 7.500 δολαρίων και τα καταφέρνει μία χαρά

Η Apple τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην ποιότητα των καμερών στα smartphones της. Το iPhone 11 Pro αποτελεί τη μεγαλύτερη αναβάθμιση των τελευταίων χρόνων στον τομέα των καμερών, όσον αφορά τα κινητά της εταιρείας.

Ποιοι είναι οι αντίπαλοι του 11 Pro

Μέχρι τώρα έχουμε δει να συγκρίνουν την απόδοση των καμερών του iPhone 11 Pro με αυτή των καμερών του Google Pixel 4 XL, ή το Night mode με αυτό των smartphones άλλων εταιρειών. Αυτή τη φορά όμως, ένας φωτογράφος, o Matti Haapoja, σύγκρινε τις κάμερες του 11 Pro με την Canon 1DX Mark II, μία DSLR αξίας $7.500.

iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro: Τα βάζει με DSLR αξίας 7.500 δολαρίων και τα καταφέρνει μία χαρά

Αν και πρόκειται για μία ιδιαίτερα άνιση σύγκριση, όπου οι περισσότεροι περιμένουν να αναδειχθεί ξεκάθαρος νικητής η Canon 1DX Mark II, φαίνεται ότι το iPhone 11 Pro έχει κάποια δυνατά χαρτιά. Επίσης, παραμένει ενδιαφέρον να βλέπεις τις φωτογραφίες ενός smartphone δίπλα με αυτές που τραβά μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή.

Τα αποτελέσματα

Ο Matti Haapoja έβγαλε μερικές φωτογραφίες συγκρίνοντας τις δύο συσκευές και τις συγκέντρωσε σε ένα βίντεο. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα εύκολο να ξεχωρίσεις ποια από τις δύο φωτογραφίες τραβήχτηκε με τη DSLR κάμερα και ποια με το iPhone 11 Pro.

iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro: Τα βάζει με DSLR αξίας 7.500 δολαρίων και τα καταφέρνει μία χαρά

Κατά κύριο λόγο, οι φωτογραφίες του 11 Pro έχουν λιγότερες λεπτομέρειες και πιο έντονο bokeh εφέ. Ωστόσο, όπως σημειώνει και ο Haapoja, οι φωτογραφίες έχουν σχετικά παρόμοια ποιότητα, με την DSLR να αποθηκεύει τις φωτογραφίες σε RAW μορφή, ενώ το iPhone τις συμπιέζει σε JPEG, οπότε είναι λογικό να διατηρούνται λιγότερες λεπτομέρειες.

Τέλος, ο Haapoja δηλώνει εντυπωσιασμένος με το γεγονός ότι το iPhone 11 Pro καταφέρνει να καταγράψει τέτοια ποιότητα με έναν μικρό αισθητήρα και χρησιμοποιώντας software. Την ίδια στιγμή που η Canon 1DX Mark II χρειάζεται έναν τεράστιο αισθητήρα για να πετύχει αυτή την ποιότητα.

iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro: Τα βάζει με DSLR αξίας 7.500 δολαρίων και τα καταφέρνει μία χαρά iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro: Τα βάζει με DSLR αξίας 7.500 δολαρίων και τα καταφέρνει μία χαρά

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gian

Και 1000 να εβαζε, ευκολακι… Η διάφορες είναι μεγάλες

Αποστολης

Για οποίον ασχολείται με την φωτογραφία από ερασιτεχνικό μέχρι επαγγελματικό επίπεδο το βίντεο είναι γελοίο,οι διάφορες είναι εμφανείς έστω και μέσο youtube,το βίντεο ήταν καθαρά για views

Χάρης

Το ότι τα σημερινά τηλέφωνα μπορούν να καταγράψουν με εντυπωσιακές λεπτομέρειες την καθημερινότητά μας δεν φαίνεται να εντυπωσιάζει κανέναν πλέον αυτές είναι αναλύσεις για πόστερ ακόμα και με 5 mp με καλό αισθητήρα να τραβήξεις και την εκτυπωσεις-εμφανισεις θα πάρεις μια πολύ ωραία φωτογραφία .
Ναι με τα σημερινά τηλέφωνα δεν είναι ανάγκη να κουβαλάω DSLR μαζί μου το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.
Για επαγγελματίες ίσως όχι βέβαια,αλλά νομίζω ότι έχουν πλησιάσει πάρα πολύ κοντά…

Evan

Είναι αστεία η σύγκριση… Το τερματίσατε

JR

Το iPhone δεν μπορεί να αποθηκεύσει σε raw μορφή σε αντίθεση με Android κινητά πχ τα one plus και τα Huawei. Αυτό και μόνο αποτελεί τεράστιο fail.

Agnostos13

Το iPhone δεν υποστηρίζει προς το παρών λήψη σε raw αρχείο με τη native εφαρμογή αλλά μπορείς να το επιλέξεις σε αρκετές 3rd party…

ΥΓ. Εγώ μόνο σε raw τραβάω τα τελευταία 2 χρόνια

nikos2019

Το τεχνικό μέρος αξιέπαινο, αλλά η υλοποίηση (ειδικά για κινητό τηλέφωνο) έχει σοβαρό θέμα σχεδιασμού. Προφανώς η τρέχουσα τεχνολογία δεν βοηθά ιδιαίτερα.

Photographer

Όσα δεν φτάνει η αλεπού,κράζουν οι από κάτω προφανώς γιατί τσούζει να έχεις σκάσει πάνω από 1000 ευρώ για μηχανή και ένα κινητό γύρω στα 900 ευρώ να μπορεί να βγάζει το ίδιο καλές φωτό,τι να κάνουμε.Ξυδακι.

dio

Εχεις απολυτο δικιο, ιδιες καλες φωτο βγαζουν. Εχω μαθει οτι στους επομενους Ολυμπιακους ολοι οι επαγγελματιες iphone θα εχουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.