iPhone 12: Χρησιμοποιεί το περσινό Χ55 5G modem της Qualcomm

iPhone 12, iPhone 12: Χρησιμοποιεί το περσινό Χ55 5G modem της Qualcomm

Μπορεί χθες να είδαμε το teardown του iPhone 12, όμως σήμερα μαθαίνουμε πως το νέο μοντέλο της Apple χρησιμοποιεί Χ55 5G modem. Την ανακάλυψη έκανε ο γνωστός leakster Ice Universe, ο οποίος μας ενημερώνει πως η Apple κάνει χρήση του προηγούμενου Snapdragon x55 modem στο νέο iPhone 12, κάτι που φαίνεται πάνω στη μητρική του.

Το SD X55 modem της Qualcomm παρουσιάστηκε το Φεβρουάριο του 2019 και τροφοδοτεί τα περσινά και τα φετινά Android flagships. Φέτος η εταιρεία παρουσίασε το νέο της 5G modem, με την ονομασία Snapdragon X60. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο modem είναι η κατανάλωση ενέργειας, καθώς το νέο X60 καταναλώνει 30% λιγότερη ενέργεια, σε σχέση με το υπάρχον X55.

Αυτό βέβαια μας δίνει και την απάντηση στο θέμα της μπαταρίας των iPhone, καθώς είδαμε πως με ανοιχτό το 5G το iPhone 12 δεν έχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, πόσο μάλλον σε σύγκριση με τα φετινά Android flagships, ακόμα και αν αυτά τροφοδοτούν οθόνη 120Hz. Να σημειωθεί βέβαια πως αν σας ενδιαφέρει μόνο η ταχύτητα, δεν πρόκειται να βρείτε κάποια διαφορά μεταξύ των δύο modems. Το νέο modem αναμένεται να εφαρμοστεί στον επερχόμενο Snapdragon 875 αλλά η παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aggelos

Το σήμα με το μήλο να έχει πάνω το κινητό και όλα καλά. Τι και αν έχει μικρές μπαταρίες , τεράστιο notch και παλιό μοντεμ; Αυτά είναι λεπτομέρειες.

Μαριος

Μας λετε λοιπον οτι το μοντεμ που χρησιμοποιειται στο iPhone ειναι ΟΛΟΙΔΙΟ με αυτο που χρησιμοποιουσαν ολα τα Android περυσι αλλα και οσα κυκλοφορησαν και θα κυκλοφορησουν φετος. Το καινουριο μοντεμ, θα μπει σε συσκευες απο το 2021.
Αρα; Ο τιτλος τι φαση;

Chris_BMW

Φάση να διαβάζεις σχόλια για «δαγκωμένα μήλα και τρίχες κατσαρές»

Το ότι προσφέρει σχεδόν ίδια αυτονομία στα τηλέφωνα της με ναυαρχιδες Android με μπαταρίες πολύ μεγαλύτερες τους διαφεύγει παντελώς .
Το ότι τα καινούργια I phone είναι σχεδόν ένα εκατοστό πιο λεπτά από τα Android flagship επίσης είναι κάτι ασήμαντο και πανεύκολο να επιτευχθεί .
Το ότι έχουν αντίστοιχες επιδόσεις σε κάμερες με το camera module να εξέχει απειροελάχιστα σε μια ήδη πολύ λεπτή συσκευή επίσης είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί ..
Το ότι το Ip68 τους είναι στα 6 μέτρα έναντι μόλις 2 του ανταγωνισμού αβαβα και αυτό.

ΟΜΩΣ το ότι η Apple δεν κατάφερε να βάλει 5G modem που δεν είχε παρουσιαστεί ακόμα όταν εξελίσσονταν τα δωδεκάρια είναι υπόθεση πως να το κάνουμε …

Last edited 3 years πριν by Chris_BMW
Aiwnios

Αγαπητέ Κώστα. Κάθε φορά που θα βγαίνει ένας τίτλος που υποβαθμίζει το μηλαράκι θα πρέπει σύμφωνα με τους σχολιαστές του καναπέ να αναφέρεις και όλα τα θετικά του. Λεπτό, αδιάβροχοποιηση μέχρι τα 6 μέτρα και ότι καλούδι θετικό έχει για να επιβεβαιώνεις ότι η αγορά που θα κάνουν αξίζει και με το παραπάνω. Να επιβεβαιώσεις το εγώ τους. Μην απογοητεύεις τους μετόχους της Apple με τέτοιες ειδήσεις. Φτιάξτε και ένα donation Apple stakeholders να βγάλετε τρελό χρήμα.
Επίσης πολύ προσοχή στους τίτλους. Μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου η μετοχή έπεσε 15%!!!
Απορία: Ο ένας εκ των δύο σχολιαστων του καναπέ γιατί πάντα θα κάνει το καυστικό του σχόλιο στα λεγόμενα του αρθρογράφου στο techblog ενώ στο insomnia τουμπεκί ψιλοκομμένο (ολογράφως αβαβα)? Επίσης, στο techblog μετράνε σύμφωνα με αυτόν και τα ορθογραφικά/ συντακτικά λάθη (insomnia αβαβα).

Chris_BMW

Εσυ τι σχολιαστής είσαι ;
Σε πάνελ ;;

Ρε τι πλάκα έχετε !

Υ.Γ Απάντησε στο σχόλιο μου γιατί πολύ απλά ξέρει και ο ίδιος πως αυτό που έγραψε δεν στέκει .

Το διόρθωσε προς τιμήν του .
Γιαυτο υπάρχουν τα σχόλια από κάτω.
Τα σχόλια που έχουν ουσία .
Σχόλια εμπάθειας σαν τα δικά σου από την άλλη δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης .
Κανένα νόημα…

Γιαυτο και δεν πήρες ούτε θα πάρεις ποτέ απάντηση …

Last edited 3 years πριν by Chris_BMW
Γιάννης

Όταν λες “την ίδια αυτονομία” τι εννοείς; Δώσε μας συγκεκριμένα παραδείγματα που η μπαταρία πχ 3700 mah του 12 promax έχει την ίδια αυτονομία με τα 5000 mah του ανταγωνισμού.

Chris_BMW

Ρίξε μια ματια στο περσινό μοντέλο .

Γιάννης

Για το ότι το 5G στα iphone δεν είναι το γρήγορο mmwave αλλά μόνο sub 6 ghz έχεις να πεις κάτι; Για το ότι δεν έχουν ούτε φέτος 120 hz και οι κάμερες έχουν κόλησει στα 12 mp;

Chris_BMW

Όχι δεν έχω να πω κάτι .
Αυτό που έχω να σου πω είναι take a life μεγάλε .
Παίξε μπάλα με το τηλέφωνο που σε ενδιαφέρει και άσε εμένα να αγοράζω I phone να με πιάνουν κορόιδο

Aiwnios

Γιανναρά όταν τα πράγματα είναι στριμόκωλα take a life. Ο Κώστας Λεονταριδης αβαβά και μοκοκό. Μόνο όσοι αγαπούν το μήλο έχουν ζωή ρε και ξέρουν να τη ζουν. Πρέπει να το κατανοήσετε!!! Πιο είναι το ηθικό δίδαγμα όμως…Στο insomnia υπάρχουν τα θηρία. Μου βγήκε προ ολίγων ημερών να μου την πει με ειρωνία παρόμοια προς Κώστα Λεονταρίδη και άλλους αρθρογράφους (και χρηστες) ότι το νέο iPhone έχει οπτικό zoom x5. Έφαγε την τάπα του και δεν ξαναμίλησε. Εδώ ψεύτικες μαγκές. Όπου τον παίρνει τον καθένα. Αύριο θα βάλω και screenshot για να δείξω το ειρωνικό υφάκι.

Aiwnios

Δεν είναι θέμα στρατοπεδων. Τον συγκεκριμένο τον παρακολουθώ χρόνια (Όχι εδώ). Το υφάκι του, το στυλάκι του. Διαφορετική προσέγγιση στο techblog και διαφορετική αλλού. Εδώ όμως εντόπισα κάτι εκπληκτικό πρόσφατα και έπειτα από ιστορική αναζήτηση κατέληξα σε συμπέρασμα. Ό,τι τα βάζει ακόμα και μαζί σας όταν κάτι δεν του αρέσει στο μήλο. Εκπληκτικό!!! Υπάρχουν πολλοί χαρακτηρισμοί που μπορείς να του αποδώσεις. Η αλαζονεία όμως που έχει εδώ κρίνεται σκόπιμο να μελετηθεί διεξοδικά από ψυχολογική σκοπιά. Συνεχίζω να παρατηρώ και θα επανέλθω σε άλλα άρθρα.
Συνέχισε την καλή δουλειά και sorry για το νέο επίθετο.

Chris_BMW

Από ψυχολογική σκοπιά πρέπει να μελετηθεί η εμμονή σου μαζί μου .
Τα σχόλια από κάτω είναι για να διορθώνονται λάθη η παρερμηνείες σε άρθρα .
Δεν είδα να κανείς τον δικηγόρο του διαβολου σε σχόλιο διόρθωση σε άρθρο που αφορά το mate 40..
Δεν σε πείραξε εκεί Ε;

Λοιπόν στο ξανά λέω για τελευταία φορά όπως και τελευταία φορά που ασχολούμαι με το άτομο σου 100 η αλεπου 101 τα αλεπουδάκια σε εμένα δεν έχει .

Καλό βράδυ

Υ.Γ Αφού σου αρέσει η παρακολούθηση και έχεις και τόσο χρόνο βρες μια τέτοια δουλεια να βγάζεις και κανα φράγκο

Last edited 3 years πριν by Chris_BMW
Chris_BMW

Λιονταριδη ρε Κώστα ! Λεοντιαδακης (!) εσυ το πηγές σε άλλο επίπεδο !!!

George

Σωστός!! Επίσης η Apple δεν έβαλε καν ανανέωση οθόνης στα 120HZ, πράγμα που συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό τώρα, και σε οικονομικές, πλέον, συσκευές Android. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας για τους fun της Apple: Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα παρουσιαστεί του… χρόνου, στο επόμενο πλέον iPhone 13, με την Apple να κάνει την παρουσίαση σαν να είναι τεχνολογία… αιχμής, όπως παρουσίασε φέτος το απίστευτο, επαναστατικό τηλέφωνο που συνδέεται με δίκτυα…5G!! Θα πάρω και εγώ μία ρόδα αυτοκινήτου να την τσουλάω στον δρόμο, και θα φωνάξω τα κανάλια να με βγάλουν σε ζωντανή σύνδεση να πω στην ανθρωπότητα: “Επαναστατική εφεύρεση. Ανακάλυψα τον… τροχό!!”

Last edited 3 years πριν by George
Γιάννης

Lol , τους ξεφτιλησες.

SUPS 👨‍⚖️

λογικο ειναι να τραβηξει παραπανω κλικ…Καλα κανουν…καπως πρπει να βγουν τ εξοδα..

Ιωάννης jb

Για τα πολλά hz στην οθόνη θέλω να μιλήσω αρχικά, ποιος σας είπε ότι οι οθόνες που έχουν περισσότερα είναι καλύτερες τις δουλέψατε και βγάλατε συμπέρασμα από τώρα? Αυτή τη φορά μιλάει σωστά και προσπαθεί να σας πει 5 πράγματα που ήδη ξέρει αυτός κ όλοι οι υπόλοιποι! Και κάτι ακόμα για τα πολλά hz των άλλων, ποιος μου λέει ότι η οθόνη θα είναι εξίσου ποιοτική? Ποιος μου λέει ότι δε βιάστηκαν να βάλουν πολλά hz κ σε άλλους τομείς κάνανε πατάτες? Άμα αρχίζουν να καίγονται τπτ πιξελ ή άμα τα χρώματα τα παίξουν και έχουμε πράσινες κ μπλε αποχρώσεις? Η Apple όταν κ αν βάλει περισσότερα hz πιστεύω θα λειτουργούν όπως πρέπει κ χωρίς παράπλευρες απώλειες! Ξαναλέω αυτά που σας είπε κ το παιδί πιο πάνω… Galaxy note 20 ultra με πάχος 8 χιλιοστά συν το καρούμπαλο της κάμερας που είναι τεράστιο! Η νέα υπερκινηταρα των Κινέζων το mate με πάχος κοντά 9 χιλιοστά!! Το μοναδικό τηλ εκεί έξω στο θέμα πάχος που πλησιάζει το μήλο είναι xperia 1ii με 7,6 χιλιαστα! Μερικοί πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον εγκέφαλο σας κάποια στιγμή κ να σκεφτείτε, τόσοι τόνοι τεχνολογίας πως χωράνε σε μια τόσο μικρή συσκευή! Κάποιος πάλι κατηγόρησε την… Συνέχεια »

George

Δηλαδή με λίγα λόγια συμφωνείς δηλαδή ότι το νέο iPhone 12 είναι υποδεέστερο από π.χ το νέο Huawei Mate 40 pro, απλά να προτιμήσουμε το iPhone γιατί είναι λεπτότερο και πιο.. όμορφο. Εντάξει, είναι και αυτή μία άποψη. Σεβαστή, όπως το δει ο καθένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.