iPhone 12: Κανένα μοντέλο δε θα υποστηρίζει 120Hz σύμφωνα με τον Kuo

, iPhone 12: Κανένα μοντέλο δε θα υποστηρίζει 120Hz σύμφωνα με τον Kuo

Από πέρσι ξεκίνησε ένα trend στην αγορά των Android smartphone, όπου αρκετές εταιρείες υποστήριζαν μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης από τα 60Hz που είχαμε μέχρι σήμερα. Φέτος η Samsung και η Huawei υιοθέτησαν το high refresh rate, ενώ δεν υπάρχει ναυαρχίδα, πέραν των LG V60 και Sony Xperia 1 ii, που να μην έχει υποστήριξη για 90Hz ή 120Hz.

Σε αυτά τα πρότυπα περιμέναμε να κινηθεί και η Apple, καθώς αρκετοί leaksters υποστήριζαν ότι θα δούμε 120Hz οθόνη στα Pro μοντέλα της σειράς iPhone 12. Πριν λίγο καιρό ξεκίνησε ένας νέος γύρος φημολογίας, αυτή τη φορά για υποστήριξη 120Hz μόνο στο iPhone 12 Pro Max. Όμως, η εγκυρότερη πηγή που θα μπορούσαμε να έχουμε, ο Ming-Chi Kuo, έδωσε τέλος στη φημολογία για τα καλά.

Συγκεκριμένα, ο Kuo δήλωσε πως κανένα μοντέλο της σειράς iPhone 12 δε θα υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz, κυρίως λόγω της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Σύμφωνα με τον Kuo η Apple θα κάνει το ντεμπούτο του υψηλού ρυθμού ανανέωσης στα iPhone με τα μοντέλα του 2021, κάνοντας χρήση οθόνης LTPO χαμηλότερης κατανάλωσης. Οπότε, για ακόμη μία χρονιά, η Apple θα κρατήσει τα iPhone στα 60Hz.

Ένα ακόμα σημαντικό σημείο είναι το notch, το οποίο περιμέναμε να δούμε να μικραίνει, πόσο μάλλον όταν οι υπόλοιποι κατασκευαστές έχουν φτάσει στην οπή ή την under-display selfie. Σύμφωνα με τον Kuo μόνο το iPhone 12 των 5,4 ιντσών θα έχει μικρότερο notch, για να μπορούν να χωράνε οι πληροφορίες εντός της οθόνης αριστερά και δεξιά του notch. Τα υπόλοιπα μοντέλα θα έχουν το ίδιο notch που είχαμε δει από το iPhone X.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Σε κανα εξαμηνο θα διαβαζουμε αρθρο ”σαρωσε σε πωλησεις το 5,4 & 6,1 ιντσων Iphone 12” και οοοολοι θα πεσουν απο τ συννεφα

KnightRider

Οχι οτι ας πουμε εχουν θεματα με τους drivers και δεν μπορεσαν να κανουν τιποτα… Επεσα μεσα στο οτι θα πουν δικαιολογια οτι το κανουν για ^^μεγαλυτερη διαρκεια^^ – τωρα μενει να πουν οτι δεν υπαρχει διαφορα αναμεσα σε 60Hz και 120Hz

John

Τα 60 hz της Apple είναι ανώτερα από τα 120 του ανταγωνισμού αγαπητέ! Μην σου πω και από τα 240! Και η καμερα μας μπορεί να είναι 12 mp αλλά είναι ανώτερη από τα 64 και τα 108 mp. Έτσι λέει η αγαπημένη μας εταιρεία! Ποιοι είμαστε εμείς για να την αμφισβητήσουμε;
ΥΓ. Ανησυχώ μήπως πέσει το μπόνους του φίλου Τιμ φέτος! Τρέξτε όλοι να αγοράσετε!

Last edited 3 years πριν by John
Λευτέρης

Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που ακόμα και στα 60Hz να μπορεί να αμφισβητήσει το smoothness των iphone..
Δε λέω, καλά θα ήταν να έχει τα 120, εστω 90 αλλά αυτό δε σημαίνει πως το τηλέφωνο δε θα ρολάρει το ίδιο αν όχι και καλύτερα από κάθε αντροιντ

John

Θέλετε και 120 hz με μόλις 1000+ ευρώ που δίνετε; Μην είσαστε τόσο απαιτητικοί….αχαχαχα…

Λολαρες

Αχαχαχα θα πέσει πολύ γέλιο φέτος την apple αχαχαχα οι άνθρωποι κοροϊδεύουν ακόμα και το πιο φανατικό πελατολόγιο τους. Δεν χαμπαριαζουν τίποτα…α και πάλι το νοτς θα κρατήσουν οι καινοτόμοι αχαχαχ…

Rekoutoxortopoutrwte

Παιδιά με τα άρθρα σας μπερδεύετε τον μεγαλομέτοχο της Apple Chris-BMW. Δεν ξέρει τι να δηλώσει. Ξεκίνησε με το να συμφωνεί ότι δεν υπάρχει διαφορά στα Hz του iPhone και μετά από λίγες μέρες με υπερηφάνεια μας έγραψε ότι τελικά τα iphones θα πάρουν 120Hz. Μην τον μπερδεύετε και πολύ διότι δεν ξέρει πλέον τι δελτίο τύπου να γράψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.