iPhone 12 Pro: Στην τέταρτη θέση του DxOMark η κάμερα του

iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro: Στην τέταρτη θέση του DxOMark η κάμερα του

To DxOMark έχει στα χέρια του το iPhone 12 Pro και μετά το review της οθόνης του, ήρθε η ώρα να μάθουμε πως τα πήγε η Apple στην κάμερα. Το νέο μοντέλο έρχεται με τριπλό σύστημα κάμερας αλλά και αισθητήρα LiDAR, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αποτελέσματα στην εστίαση των εικόνων.

Στις σταθερές φωτογραφίες, το DxOMark έμεινε εντυπωσιασμένο από το γρήγορο και σωστό autofocus, αλλά και από το γεγονός ότι το preview είναι πολύ κοντά στο τελικό αποτέλεσμα. Αν και το exposure είναι αρκετά καλό, δεν εντυπωσιάστηκε από το dynamic range της συσκευής. Επίσης, ενώ σημειώνει ότι το 12 Pro προσφέρει ικανοποιητική ακρίβεια χρωμάτων, όμως υπάρχει αρκετός θόρυβος στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το τελικό score στις φωτογραφίες είναι 135 πόντοι.

iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro: Στην τέταρτη θέση του DxOMark η κάμερα του

Στα ίδια επίπεδα είναι και η κριτική του DxOMark για το βίντεο, με σωστά χρώματα και σωστούς τόνους στο δέρμα, αλλά και καταπληκτικό autofocus, καθώς και πολύ καλή σταθεροποίηση. Όμως, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού το iPhone 12 Pro δεν εντυπωσιάζει, με τελική βαθμολογία 112 πόντων. Εκεί που χάνει βέβαια είναι στο zoom, καθώς μόνο με 2x οπτικό zoom η βαθμολογία του είναι στους 66 πόντους.

Τα παραπάνω καθιστούν το iPhone 12 Pro στην τέταρτη θέση με 128 πόντους, μόλις 4 πόντους πάνω από το περσινό iPhone 11 Pro Max. Πάνω από το iPhone 12 Pro βρίσκονται τα Huawei Mate 40 Pro, Xiaomi Mi 10 Ultra και Huawei P40 Pro. Βέβαια, περιμένουμε το 12 Pro Max να τα πάει λίγο καλύτερα.

Διαβάστε επίσης: iPhone 12: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες στην Ελλάδα, κυκλοφορούν 20 Νοεμβρίου

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
AtiX

Βρε παιδιά τον τίτλο!!!!

Spyros81

Διορθώστε τον τίτλο

SUPS 👨‍⚖️

μεγαλο φαουλ φετος το μαξ μοντελο να εχει διαφορετικα χαρακτηριστικα στις καμερες απο το απλο pro…Παρολ’αυτα τ πηγαινει περιφημα ακομα κ με φακους των 12mpixel.

Chris_BMW

Είναι για γέλια πλέον αυτό το σάιτ …

Φέτος βέβαια το τερματίσανε !
112 στο video ? Σοβαρά τώρα ;;
4 μονάδες πίσω από το mate 40 pro που έχει ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ video recording από όλες τις φετινές ναυαρχιδες ;
Το 12 pro έχει μακράν το καλύτερο βίντεο με την καλύτερη σταθεροποίηση σε όλες τις συνθήκες φωτισμού .
ΜΑΚΡΑΝ όμως. Και η διαφορά τη νύχτα είναι ακόμα μεγαλύτερη ειδικά σε σύγκριση με το mate 40 pro .

Αυτή τη στιγμή δυο τηλέφωνα είναι κορυφή στην κάμερα . Και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά όλα τα συγκριτικά σε YouTube (ματια έχουμε και βλέπουμε )

Note 20 ultra στις φωτό -σε όλες τις συνθήκες ελαφρώς καλύτερο από το 12 pro – εκτός πορτραίτου (ειδικά τη νύχτα η διαφορά υπέρ του 12 pro είναι μεγάλη )
Και 12 pro στο βίντεο .

Σαν σύνολο αυτά τα δυο τηλέφωνα σε ότι συγκριτικό έχω δει είναι τα κορυφαία .

Last edited 3 years πριν by Chris_BMW
Γιάννης

Τα κορυφαία κινητά σε κάμερα είναι το P40 Pro και το mi10 ultra. Περαστικά στους Apple fans που για άλλη μια φορά πληρώνουν τον κούκο για αηδόνι. Ειδικά η διάρκεια μπαταρίας φέτος είναι αστεία για κινητό που θέλει να λέγεται flagship (12 pro max).

Giorgos

Και mate 40 pro θα ελεγα.. Και απο reviews και απο το ιδιο το dxo mark βσκ

Chris_BMW

Άποψη σου φίλε ..

Εγώ ευτυχώς έχω ματια βλέπω και μπορώ να συγκρίνω αυτά που βλέπω .

Τα ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο μου δεν θα τα ξανά πω .

Σε κάμερες note και pro max έχουν τις καλύτερες σε λεπτομέρειες χωρίς η κάμερα του mate 40 pro να υστερεί σημαντικά .
Έχει τα θέματα της όμως .

Σίγουρα δεν είναι το κορυφαίο όπως μας το παρουσιάζει το dxo .
Ειδικά στο βίντεο γελάει ο τεχνολογικός κόσμος …

Δημήτριος

δεν μπορει να τα εννοεις αυτα !! τολμησες να πεις οτι αυτα τα κιν νικανε τα mate και τα P σε καμερα ;; καταφερες να νιωθω για εσενα κατι απο τα χειροτερα..οχι δεν με νευριασες, γιατι ξερω την αληθεια και ειμαι λάτρης της σε αντιθεση με εσενα.. με εκανες να σε λυπηθω..

Chris_BMW

Μην τρελαίνεσαι μεγάλε κινητά είναι .

Take a life.

Συζήτηση κάνουμε απόψεις εκφράζουμε

Chris_BMW

Ευχαριστώ για την διόρθωση !
Όντως έτσι μοιάζει !

BNAG

Και να φανταστείς ότι το DxOmark είναι site που το πληρωνουν οι Android εταιριες για να διαφημιζουν οτι εχουν και καλα τις καλυτερες καμερες..σαν τις δημοσκοπισεις του σκαϊ ενα πραμα που διχνουν τον κουλη 1000 μοναδες μπροστα😂😂😂

Γιάννης

Αν είχες καθήσει να δεις συγκριτικά πχ το p40 pro σε νυχτερινές φωτό είναι απίστευτο και πολύ μπροστά από apple και Samsung. Εκτός και θες να μας πεις ότι η apple δεν έχει λεφτά να πληρώσει γιατί εγώ βλέπω όλα τα site να την σπρώχνουν με χίλια ακόμη και όταν βγάζει τραγικά προϊόντα όπως το iphone SE η το 12 mini.
ΥΓ. Όσο για τον “Κούλη” αφού όλοι οι άλλοι είναι τελείως ανύπαρκτοι λογικό είναι να είναι 100 μονάδες μπροστά.

george

Το 12μινι γιατί είναι τραγικό?

JohnWave

Άλλη μία τρανταχτή απόδειξη για το πόσο για τα σκουπίδια είναι οι αξιολογήσεις καμερών κινητών του DxO. Αν και με πονά που το ομολογώ (απεχθάνομαι την Apple), το iphone 12 Pro έχει την καλύτερη κάμερα φέτος μαζί με το Note 20 Ultra. Ένα ωραίο συγκριτικό test έχει κάνει ο Arun Maini : https://www.youtube.com/watch?v=vT6HFpOPE-k Αν πιστεύετε ότι είναι πληρωμένος, μπορείτε να ψάξετε και άλλα συγκριτικά. Η Huawei έχασε το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που είχε στις νυχτερινές λήψεις τα προηγούμενα χρόνια. Σε άλλες νυχτερινές λήψεις αποδίδει καλύτερα και σε άλλες νυχτερινές κατώτερα από τις κάμερες των iphone 12 Pro και Note 20 Ultra. Στις λήψεις ημέρας έχει την τάση να αυξάνει φωτεινότητα και να αποδίδει λάθος χρώματα σε σχέση με τα πραγματικά. Γενικά κάνει υπερεπεξεργασία.Το έχω βιώσει και ο ίδιος με την κάμερά της στο παρελθόν και δεν το έχει διορθώσει ακόμα. Υπάρχουν λήψεις όπου ο υπερφωτισμός βοηθά, πχ στη λήψη στο 3:09 αλλά το κακό είναι πως το software αυξάνει τη φωτεινότητα σε άλλες λήψεις στις οποίες δεν έπρεπε να το κάνει επηρεάζοντας έτσι και τη χρωματική απόδοση. Πχ βλέπει δέντρα πράσινα με σκιές και αφού εντοπίζει σκιές, καταλαβαίνει ότι πρέπει να τις ανοίξει, ανοίγοντας τη φωτεινότητα όμως σε όλη την… Συνέχεια »

Chris_BMW

Χαίρομαι που συμφωνούμε φίλε αν και ομολογώ πως η απέχθεια σου προς την Apple με έκανε να σε αντιμετωπίζω με προκατάληψη .

Όμως συμφωνούμε απόλυτα εδώ και το note ίσως είναι το κορυφαίο σε φωτογραφία αυτή τη στιγμή ύστερα από παρακολούθηση αρκετών review .
Σαν σύνολο τα δυο τηλέφωνα είναι η κορυφή για φέτος .

Δημήτριος

ω θεε τι θα ακουσουμε ακομα… ολα οκει ομως ολα λογικα, και εγω ετσι εκανα το 2016 καπου εκει που δεν ειχα την καλυτερη καμερα… πλεον για εμενα η ζωη ειναι πιο ευκολη, για εσας βγαζει ματι πως τρωγεστε, μπαμ κανει… μια ερωτηση ομως : ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ ? χαχα δηλαδη νταξει στην αρχη εχει πλακα να τα λετε, αλλα καπου φτανει !!! φουλ φιλικα ετσι το λεω δν παιζει προβλημα, εχω υπαρξει στην θεση σας, ολα κουλ.. απλα μια ερωτηση εκανα ο χριστιανος (!) peace guys 🙂

SUPS 👨‍⚖️

αρκετα θεμετα με το dynamic range στις πολυ φωτεινες ληψεις κ ειδικα στον ουρανο για το iphone …απο τ βιντεο των γνωστων youtuber…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.

Smartphones featured HMD Global

HMD Pulse: Leak αποκαλύπτει οθόνη IPS LCD 6,56″ και μπαταρία 5.000 mAh

Η HMD Global μπορεί να κυκλοφορεί τηλέφωνα με την επωνυμία Nokia, αλλά ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και το δικό της brand.