iPhone 12: Προβλήματα στους drivers οδηγούν στην κυκλοφορία panel στα 60Hz

, iPhone 12: Προβλήματα στους drivers οδηγούν στην κυκλοφορία panel στα 60Hz

Ένα από τα trends στα smartphones που ξεκίνησε πέρσι και φέτος θεωρείται από τα standards, ειδικά των ναυαρχίδων, είναι ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης της οθόνης. Η OnePlus πλέον προσφέρει 120Hz σε ανάλυση QHD+ στο OnePlus 8 Pro, η Samsung προσφέρει το ίδιο refresh rate αλλά σε FHD+, ενώ η Huawei παραμένει στα 90Hz προς το παρόν. Από ότι φαίνεται όμως, η Apple δε θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τον Ross Young, ο οποίος έχει πάντα έγκυρες πληροφορίες περί των οθονών των επερχόμενων συσκευών, η Apple θα αναγκαστεί να κυκλοφορήσει τη νέα σειρά iPhone 12 με panel στα 60Hz. Ο Young μας γνωστοποιεί ότι η εταιρεία είναι σε θέση να προμηθευτεί τις νέες οθόνες των 120Hz, όχι όμως να έχει έτοιμο τον κατάλληλο οδηγό για τα IC της οθόνης, κάτι που θα είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί μέχρι την αναμενόμενη κυκλοφορία των iPhone 12.

Ο Young σημειώνει επίσης πως μία ακόμα λύση για την Apple θα ήταν η καθυστέρηση της κυκλοφορίας, τουλάχιστον των Pro μοντέλων, ώστε να έχουν έτοιμους τους drivers. Όμως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πηγές του, η εταιρεία θα προχωρήσει στην κυκλοφορία των νέων iPhone με ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz. Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει panel με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης σίγουρα θα είναι δύσκολο να επιστρέψουν σε μία κατώτερη εμπειρία και θα πρέπει να δούμε πως θα το χειριστεί η Apple.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Guest

Την παραδέχομαι την Apple , βρήκε καλή δικαιολογία για να βάλει οθόνες β διαλογής 60 Hz και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της και φέτος. Άλλωστε μήπως το 99% των κατόχων Apple ξέρουν τι είναι τα Hz και η ανανέωση οθόνης; Αν έχει πάνω το μήλο δεν παίζει σημασία.

KnightRider

Θα πουν δικαιολογία του τυπου: “μεγαλύτερη αυτονομία” + “δεν χρειάζεται πανω απο 60Hz γιατί δεν μπορούμε να αντιληφθούμε σε κινητό τα 120Hz”

Prideous

Έχει καταντήσει σίχαμα αυτή η apple
Και σας το λέω εγώ που έχω iPhone XS και σκεφτόμουν να παω στο 12 μόλις βγει
Αλλά με βλέπω να μην το αλλάζω σύντομα

John

“Apple: Μπόνους πάνω από $1 εκατ. δολάρια για κάθε εργάσιμη μέρα θα πάρει ο Τιμ Κουκ.”Παιδιά τρέξτε να πάρετε τα νεα iphone γιατί κινδυνεύει το bonus του Tim. Στην ανάγκη δώστε και 100 ευρώ πάνω απο την τιμή που ζητάνε , είναι κρίμα ο άνθρωπος να μην βγάλει 300 εκ και πάνω για φέτος.

GREG

Λες και δεν την ξέρουμε την Apple τόσα χρόνια ??? σου λέει θα τους βάλουμε 60Hz φέτος για να τους βάλουμε τα 120Hz του χρόνου… Είναι κρίμα μια εταιρία σαν την Apple που ξεκίνησε σαν πρωτοπόρος και προσπαθούσε να φτιάχνει τα καλύτερα μηχανήματα πλέον να είναι ένα σκέτο Marketing που παραμυθιάζει τον κόσμο…

GkX

Το iPhone έρχεται καθυστερημένα φέτος… τα απλά 12 και 12 max θα έρθουν αρχές-μεσα Οκτώβρη με 60 hz ,ενώ τα pro μοντέλα τα προορίζουν να βγουν στην κυκλοφορία γύρω στο τέλος Νοέμβρη (~27) ώστε να μπορέσουν να βάλλουν – τελειοποιήσουν το 120 hz refresh rate … (καινούργια leaks)

George

Δηλαδή με απλά λόγια η Apple όπως πάντα μπροστά από την εποχή της, απλά τα τελευταία χρόνια με αρκετούς μήνες… καθυστέρησης!!

SUPS 👨‍⚖️

Επειδή πολλοί λένε για θέμα μάρκετινγκ πραγματικά στη παρουσίαση πως θα διαφοροποιήσουν τα pro μοντέλα με τα base δεν μπορώ να καταλάβω..Με τον αισθητήρα Lidar? Πάντως έχει γίνει ήδη θέμα έξω για την απουσία 120hz και πολύ πιθανό να αποφασίσουν να καθυστερήσουν τη κυκλοφορία απλά…

George

Χωρίς φορτιστή και ακουστικά, οθόνη 60hz, μικρότερη μπαταρία και χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής (έτσι είπαν) λόγο του ακριβού 5G και τιμή στα ύψη..
Γιατί να πάρεις apple;

forneverarrow

Σας έχουν ρημάξει τα μυαλά με τα 120hz νομίζω… σιγά το πράγμα που θα πρέπει να το απαιτούμε κιόλας! Τόσα χρόνια δεν είχε κανένας παράπονο, τώρα τι? Επειδή οι Youtubers το έχουν κάνει να φαίνεται must feature δεν σημαίνει ότι ισχύει. Φτάνουν στο σημείο να λένε ότι προτιμούν 1080p στα 120 παρά 1440p στα 60 γιατί δε βρίσκουν άλλο αρνητικό για το Note 20 Ultra!! Ειδικά τα iPhone δεν θα έχουν καμία διαφορά στα 120 γιατί πάντα ήταν smooth λόγω των σταθερών 60hz. Στο Android ακόμα και όσα έχουν 120hz υπάρχουν φορές που βγάζουν μικρά stutters. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ρυθμό ανανέωσης καθαυτό αλλά με το γεγονός ότι ποτέ δεν κλειδώνει από το λειτουργικό στο μέγιστο… αν είχαμε κλειδωμένα τα 60 όπως το iOS δεν θα βλέπαμε διαφορά στην κίνηση με τα 120.

Chris_BMW

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου σε αυτό .
Ακριβως αυτό δεν θα πρόσθετα τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο πλην του ότι σε Android και εγώ θα προτιμούσα σε μια οθόνη ~ 6 ιντσών την fhd ανάλυση στα 120

forneverarrow

Συμφωνούμε και σε κάτι τελικά!! χαχαχα! Πέρα από την πλάκα, κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται. Το καλύτερο “χαρτί” των iPhone ήταν πάντα η εμπειρία χρήσης, αυτό το smoothness στο iOS που ποτέ και σε κανένα Android δεν ξαναείδα, ακόμα και σε αυτά με τα 120hz. Το να πιέζεις την Apple για κάτι που ουσιαστικά δεν χρειάζεται είναι κακό διαφημιστικό τρικ από τον ανταγωνισμό. Στο ζήτημα του Android, δεν θα με πείραζε ούτε και 144hz να είχα αν και εφόσον υπήρχε τρόπος να τα κρατάει σταθερά! Είναι ένα πρόβλημα εγγενές του android από την πρώτη έκδοση μέχρι σήμερα και δυστυχώς όπως φαίνεται ούτε η Google δεν ξέρει πως να λύσει. Σίγουρα το σημερινό android είναι απίστευτα πιο smooth σε σχέση με τις εποχές 2.x.x ή 4.x.x αλλά πιστεύω αυτό οφείλεται περισσότερο στο ισχυρό hardware παρά στη βελτίωση του κώδικα. Κάτι που θα ζήλευα από το iOS? Σίγουρα η οικονομία στα resources του hardware. Θέλω τα 8+ ram αλλά να μπορώ να τα αξιοποιήσω όλα, όχι επειδή τα 3.5 είναι μόνιμα δεσμευμένα για να τρέχει το android! Γιατί χρειάζομαι 8 πυρήνες τη στιγμή που οι 6 του A13 είναι ισχυρότεροι και πιο αποδωτικοί (μιας και μιλάμε για ARM αρχιτεκτονική και στις δύο… Συνέχεια »

Mpeeee

Αυτό έλειπε, να διαφωνούσες. Τα ίδια εδώ τα ίδια στο insomnia. 30 hz να το πήγαιναν διαφορά δεν θα έβλεπες. Αλλά βλέπεις διαφορά όταν θα βγει άρθρο ότι ο A13 είναι ταχύτερος από ολους και μπαίνεις για να καλύψεις το εγώ σου κάνοντας εριστικό σχόλιο. Αρκετό καιρό έχει να χρησιμοποιηθεί και ο αδερφός από Γερμανία. Μήπως έχει πληροφορίες από εργοστάσιο της Apple που συνεργάζεται με τον Hamilton ότι τελικά τα 60hz είναι ίδια με τα 120?

Κώστας Βλαχάκης

Άσχετα με την προηγούμενη συζήτηση, εριστικό θεωρώ το nickname που χρησιμοποιείς. Θα το εκτιμούσα αν το άλλαζες.

SUPS 👨‍⚖️

αλλος χρηστης λεει ψωνιο ή βλακα οποιον δινει πανω απο 500 ευρω γ κινητο και δεν σας πειραζει?Τα σχολια πλεον δεν τ εγκρινει καποιος διαχειριστης,πολυ κακως θα ελεγα εγω.

Κώστας Βλαχάκης

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές τα 14 χρόνια που υπάρχει το Techblog, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων. Κάποια σχόλια μας διαφεύγουν (κάποια άλλα δεν τα βλέπετε ποτέ γιατί έχουμε καταφέρει να τα απομονώσουμε πριν αυτά δημοσιευτούν). Βοηθήστε λοιπόν όλοι με τρόπο σας στο καλό κλίμα που θέλουμε να έχει το Techblog. Δεν αφήνουμε σχόλια επίτηδες όπως ίσως μπορεί να φαντάζεσαι.

Πάω να συνεχίσω το μοντάζ του βίντεο με το hands-on του OnePlus Nord…

SUPS 👨‍⚖️

Πολλοι απο εμας προσπαθουμε να σχολιαζουμε με επιχειρηματα καθε ειδηση του site.Οσο για τον ελεγχο των δημοσιευσεων εμενα μου φαινεται οτι ολα πλεον περνανε αυτοματα.Εχω σχολιασει πολλες φορες 4 το πρωι και δημοσιευτηκαν αμεσως,δεν νομιζω οτι γινεται προγενεστερος ελεγχος.Παλαιοτερα τα σχολια περναγαν μετα απο καμια ωρα και παραπανω αναλογα την ωρα της ημερας(τα βραδινα σχολια την επομενη μερα) Το να περνανε ετσι σχολια(και να μενουν) απο κομπλεξικα ατομα για να τρολαρουν ή να προσβαλουν αλλους, μειωνει την αξιοπιστια του site.Για αρχη λοιπον θα πρεπει εσεις να ελεγχετε τα σχολια ΠΡΙΝ δημοσιευτουν.Δεν γινεται ν μου λετε οτι ”μας ξεφυγε” ενα τετοιο σχολιο οπως ανεφερα στο προηγουμενο σχολιο…

Κώστας Βλαχάκης

Ποτέ δεν γινόταν έλεγχος στα σχόλια πριν αυτά δημοσιευτούν και ούτε θα γίνει ποτέ εδώ στο Techblog!. Βασιζόμαστε στην καλή διάθεση των φίλων της τεχνολογίας που σχολιάζουν στο Techblog. Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται αμέσως χωρίς έλεγχο. Ένας πολύ μικρός αριθμός σχολίων τυχαίνει μην δημοσιεύονται άμεσα να παραμένουν στα “προς έγκριση” από το σύστημα σχολίων και όταν τα δούμε τα “απελευθερώνουμε”. Όσα σχόλια έχουν δημοσιευτεί και δεν συμβάλουν στο καλό κλίμα των συζητήσεων τα αφαιρούμε μετά (κάποια από αυτά μας διαφεύγουν της προσοχής).

Σε παρακαλώ νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναλύσουμε κάτι άλλο από εδώ γιατί σπαμάρουμε άδικα το άρθρο. Μείνε σε αυτά που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο. Αν παρόλα αυτά έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις, μπορείς να το κάνεις στέλνοντας ένα email στο techbloggr @ gmail.com ή μέσα από τα social media. Η τεχνολογία μας ενώνει.

John

Το note 20 ultra έχει πολλά αρνητικά με κυριότερο τον exynos και την διάρκεια μπαταρίας , ενώ και η κάμερα στις νυχτερινές φωτογραφίες δεν είναι τοπ. Για κινητό των 1400 ευρώ θα έπρεπε να είναι τέλειο σε όλους τους τομεις αλλά δεν είναι.

SUPS 👨‍⚖️

120(εστω 90) hz ειναι ισως το πιο καινοτομο χακτηριστικο στα κινητα τα τελευταια χρονια μην λεμε και ο,τι θελουμε..κανει τη περιηγηση σε οποιοδηποτε site (περα απο social media) μια αλλη πραγματικα εμπειρια…Φαντασου λοιπον iPhone & 120 hz, η εμπειρια περιηγησης θα ειναι κορυφαια…

forneverarrow

Θα επιμείνω λίγο στο ότι δεν είναι απόλυτο αυτό. Τώρα συγκεκριμένα scrollαρω με το S10+ και τον Samsung browser στο techblog.gr απο τη μια, ενώ έχω το ίδιο ακριβώς site στο S20 Plus ενός συναδέλφου που είμαστε για καφέ, με τον ίδιο browser στα 120hz. Η κίνηση είναι το ίδιο ομαλή χωρίς καμια διαφορά. Όταν αλλάζω σε Chrome όμως στα 120hz όντως η κίνηση είναι πιο ομαλη! Από το παραπάνω τι συμπέρασμα βγάζεις? Εγώ καταλήγω στο ότι όταν το software ειναι optimized τα πάντα κυλούν ομαλα ακόμα και στα 60hz. Γιαυτό κρατάτε μικρο καλάθι για το iPhone. Δεν πιστεύω να έχει κάποια διαφορά στο iOS.

SUPS 👨‍⚖️

Το s20+ έχει και ο κολλητός μου και όταν το πιάνω στα χέρια μου δεν θέλω να τo αφήσω… Απίστευτη εμπειρία smoothness που το κάνει καλύτερο από το iOS.. sorry αλλά επιβάλλεται ο αυξημένος Ρυθμός ανανέωσης πλέον..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.