iPhone 13: Μήπως πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι;

, iPhone 13: Μήπως πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι;

Οι διαρροές για το επερχόμενο iPhone 13 δεν έχουν αποκαλύψει κάτι συνταρακτικό και πολλοί αναρωτιούνται εάν όλο αυτό είναι μία… φούσκα. Άρθρα στο Internet έχουν ξεκινήσει να μιλούν για πιθανή απογοήτευση που περιμένει τους πιστούς φίλους της Apple.

Είναι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπεράσματα κρίνοντας απλώς και μόνο από τις φήμες που κυκλοφορούν online, αλλά είναι γεγονός ότι τα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής για το iPhone 13 κάνουν κατά κύριο λόγο αναφορά στο θέμα του σχεδιασμού της οθόνης και της selfie κάμερας, καθώς και το camera setup στο πίσω μέρος.

Το θέμα της απόδοσης, πέρα από το γεγονός ότι εδώ περιμένουμε να δούμε τον Apple A14 και όχι ένα νέο επεξεργαστή, επομένως είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς εάν θα μπορέσει να σταθεί στο hardware η Apple στην επερχόμενη παρουσίασή της. Σε αυτό μπορείς να προσθέσεις και το γεγονός ότι δεν αναμένεται η μνήμη RAM να ξεπεράσει τα 6 GB.

Ένα highlight αναμένεται να είναι τα 120 Hz της οθόνης και ίσως η ταχεία φόρτιση, σε συνδυασμό με την καλύτερη αυτονομία από την μπαταρία. Τώρα, το εάν όλα αυτά σημαίνουν ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες πωλήσεις για το iPhone 13 είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

O A14 είναι ο περσινός επεξεργαστής, από που προκύπτει ότι θα μείνει ο ίδιος; Φήμες λένε ότι η παραγωγή του Α15 ίσα ίσα θα ξεκινήσει πιο νωρίς από συνήθως
120Hz οθόνη, μικρότερο notch, καλύτερη κάμερα..
Δηλαδη τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε…;

Jimis

Καλησπερες… Όπως πάντα ολο “καινοτομίες”….

Techmentions

Ακριβώς !

SUPS 👨‍⚖️

120 hz, μεγαλυτερες χωρητικοτητες μπαταριας και λεπτοτερο notch ειναι σιγουρa για τα 13αρια…Απο κει και περα περιμενουν να δουν αν θα προστεθει το touchID που το ζητανε παααρα πολλοι…Βεβαια ειδαμε οτι ακομα και χωρις τα 120 hz πουλησαν εξαιρετικα συνεπως λογικα παλι θα εχουν εξαιρετικες πωλησεις…

SUPS 👨‍⚖️

Δεν λεει πουθενα το αρθρο της πηγης στα αγγλικα οτι θα εχει τον ιδιο επεξεργαστη!!!!!!!!
”A newer and faster processor is surely expected, but the A14 in the current iPhones is already leading the industry in speeds and it’s getting increasingly hard to actually see the benefits of those faster processors in a… well, phone. ”

Chris_BMW

Ειναι αλήθεια πως το σάιτ προσφέρει πλήρη ενημέρωση σε τεχνολογικά θέματα και πολλές από τις ειδήσεις τις διαβάζω πρώτες εδώ !

Αλλά ρε παιδιά προσέξτε λίγο τα άρθρα σας και τι γράφετε .
Είναι δυνατόν δηλαδή να γράφεται πως ο επεξεργαστής θα μείνει ο ίδιος (Δεν υποθέτετε καν το έχετε σίγουρο)
Ποτέ έχει γίνει κάτι τέτοιο .

Δηλαδή ο Jon Prosser θα σκίσει τα πτυχία του …

Nickolas

Καλά εδώ που τα λέμε και ο ίδιος να έμενε, οι άλλοι θέλουν κανα δυο χρόνια για να φτάσουν σε επιδόσεις τον Α14.
Εγώ πάντως έχω περιέργεια να δω ποιες θα είναι οι διαφορές στα απλά iPhone 13 που στην ουσία δε θα πάρουν τα 120Hz στην οθόνη. Θα είναι τόσο καλύτερες οι κάμερες που να δικαιολογούν αναβάθμιση;

Maria

Έχεις δει ποτέ νέο iPhone της εκάστοτε φετινής χρονιάς να έχει περσινό A SOC? Θα ξεχάσουμε και τα λίγα που ξέρουμε!Ο A15 είναι προ των πυλών.Ενας enhanced A12Z .Touch id που? As a physical button ,στο πλάι ή in display? Μετά το face id χλωμό.120 promotion , smaller notch τύπου μπανιέρα θα μας πάρει και τα σωβρακα και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.Οπως και να’χει πληρώνεις τά τριπλά αλλά καλώς ή κακώς ,φτωχός πλούσιος αξίζει κάθε τελευταία δραχμή.Η μάνα μου έχει το iPhone 5 το παλιό με ios13 and it runs smooth like a butter 5-6 πάει για 7 χρόνια! Ούτε θυμάμαι από πότε το έχει! Και το αναθεματισμενο δεν λέει να επιβραδύνει! Από τότε άλλαξα 2 Samsung και 1 xiaomi και την κακοφαινονταν ότι είναι ακριβό δεν τα γουστάρω αλλά είναι επένδυση.Αυτα…

Ilias

Μάλλον δεν είχες ακούσει για τα iphone 6, 6s,7 που έκαναν throttling εσκεμμένα χωρις να το γνωρίζει ο πελάτης. Και σερνόταν το iphone 6 στον 1.5 χρόνο και έλεγα τι φταίει.

Maria

Βεβαίως! Και τούς τράβηξαν μία συγυρισμενη μήνυση για αποζημίωση και καλά τους κάναν γνωστή τακτική ανέκαθεν απολογήθηκαν λέγοντας ότι το κάνανε για την προστασία της μπαταρίας.Δεν είπα ότι είναι πύραυλος και η μπαταρία του φυσικά χωλαινει στο 72% το capacity αλλά στο ui ουδέποτε είδα να laggαρει να κρασαρει νιώθεις μία σοβαρότητα ρε αδελφέ.Εχω το iPad pro 2017 ακόμα σπέρνει τίς προάλλες
πήρα την 14.6 beta και πάει για iPados 15 που θα ταράξει τα νερά . Βλέπω στο YouTube speed test με IPhone 6 vs midrange Androids πχ A52 2021 και τα χτυπαει στα ίσα.Εκτος και αν μας παραμυθιαζουν σου τα λέω απ’την φτωχή μου προσωπικη εμπειρία. Ένα android 6ετιας και flagship να ήταν όχι απαρχαιωμένο αλλά μουσειακό είδος θεωρείται.Αυτα…

forneverarrow

Ας το κρατήσω σύντομο…

1) το iPhone, όπως το iPad, και το Watch είναι για την Apple ένα μέσο πρόσβασης στις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της. Δεν είναι απλά ένα smartphone όπως στο Android και επομένως, λίγο τους ενδιαφέρει αν και πότε θα βάλουν 120hz (μακράν η μεγαλύτερη ανοησία στον χώρο των smartphones κατά την άποψη μου, ειδικά το iOS δεν έχει καμία ανάγκη για μεγαλύτερο refresh rate γιατί ήταν πάντα smooth). Ούτε καν ασχολούνται με τα τεχνικά, αρκεί να είναι γρήγορα!

2) ο μοναδικός λόγος που έφυγα από το iPhone (και τη Samsung αργότερα) είναι η ρημάδα η μπαταρία. Γιατί πρόσβαση στο Apple Music έχω και στο Android, Apple Books διαβάζω στο iPad και με τον Chrome και Google Drive έχω καλή επικοινωνία μεταξύ iPad και κινητού. Μπαταρία όμως όπως των iPhone είναι προσβλητική για τους χρήστες τη στιγμή που με 200€ και ένα Poco X3 έχω τρεις μέρες αυτονομία (για την ιστορία, με iPhone του κουτιού είχα το πολύ μιάμιση). Για να μην πω για οθόνες και φορτιστές για τη δεδομένη τιμή γιατί θα κλαίνε κάποιοι.

Επομένως, ναι, αδιάφορα τα iPhone μέχρι να τους βάλουν 5000mAh μπαταρία. Μέχρι τότε, Android κινητό και ένα iPad.

SUPS 👨‍⚖️

εγώ πιστεύω ότι το poco πρέπει να έχει καμία βδομάδα αυτονομία τι τρεις μέρες….Ναι κακή αυτονομία τα μη max μοντέλα IPhone το ξέρουμε αλλά μην γράφουμε και ο,τι θέλουμε για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις….

Aggelos

Πολύ σωστά τα λέει το άρθρο “όλο αυτό είναι μια φούσκα” δηλαδή η ίδια η Apple είναι η φούσκα.

john

Οποιος θελει κανει την αναβαθμιση .Καμερα ,120,ταχεια φορτιση και καινουριο επεξεργαστη ειναι τα στανταρ του 13 που για μενα ειναι αρκετα για να αλλαξω απο 12 προ μιας και θελω οσο ποιο καλυτερη καμερα γινεται τραβαω πολες φωτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.