iPhone 13: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

iPhone 13, iPhone 13: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Αν και η παρουσίαση των νέων μοντέλων θα πραγματοποιηθεί σε αρκετούς μήνες, συγκεντρώσαμε όλα όσα γνωρίζουμε για τα επερχόμενα iPhone 13. Η νέα σειρά θα παρέχει στους χρήστες αρκετές βελτιώσεις, ενώ αναμένουμε να δούμε και κάποια κοινά στοιχεία μεταξύ των μοντέλων του 2021 και των smartphone της σειράς iPhone 12. Πάμε να δούμε όλα όσα γνωρίζουμε σήμερα αλλά και τις φήμες που υπάρχουν.

Τα νέα μοντέλα

Η Apple αύξησε φέτος τον αριθμό των μοντέλων σε 4, κάτι που αναμένουμε να γίνει και στα επερχόμενα iPhone 13. Οπότε, θα δούμε τo μοντέλο mini των 5,4 ιντσών, το κανονικό και το Pro στις 6,1 ίντσες και το Pro Max μοντέλο στις 6,7 ίντσες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δε θα δούμε κάποια αλλαγή στο design των μοντέλων, με το μέγεθός τους να παραμένει όπως στα iPhone 12.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που μας έχει συνηθίσει η Apple, καθώς το redesign γίνεται ανά δύο γενιές. Όμως, όσο iPhone 12s και να θυμίζουν τα νέα μοντέλα, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα δούμε την ονομασία iPhone 13, αν και υπάρχουν κάποιες πηγές που μας λένε ότι η εταιρεία δεν έχει επιλέξει την τελική ονομασία ακόμα.

iPhone 13, iPhone 13: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Touch ID

Η επιστροφή του Touch ID είναι σίγουρη, καθώς η πανδημία συνεχίζει να απαιτεί τη χρήση μάσκας και να αχρηστεύει το Face ID στους εξωτερικούς χώρους. Τα νέα iPhone 13 φαίνεται πως θα είναι τα πρώτα μοντέλα της σειράς που θα προσφέρουν και τους δύο τρόπους βιομετρικής ασφάλειας στις συσκευές, ενώ σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo θα δούμε για πρώτη φορά αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Αυτό προκαλεί έκπληξη βέβαια, καθώς μετά την ενσωμάτωση του Touch ID στο power button στο τελευταίο μοντέλο iPad Air πολλοί περίμεναν πως θα δούμε κάτι αντίστοιχο και στη νέα σειρά. Όμως, πέραν του Ming-Chi Kuo αρκετές πηγές επιβεβαιώνουν το in-display FP, οπότε θα δούμε την Apple να φτάνει στα… standard των Android ναυαρχίδων.

iPhone 13, iPhone 13: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Βελτιωμένη κάμερα και LiDAR παντού

Στον τομέα της κάμερας τα iPhone 12 έχουν μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό στο θέμα zoom και macro, όμως αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί και το 2021. Σύμφωνα πάλι με τον Ming-Chi Kuo δεν πρόκειται να δούμε σημαντικές βελτιώσεις στο hardware της κάμερας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε θα δούμε σημαντικές βελτιώσεις στο software, κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί η εταιρεία για να προσφέρει ακόμα καλύτερη εμπειρία.

Εκεί που περιμένουμε να δούμε βελτίωση είναι στον ultrawide αισθητήρα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα αναβαθμιστεί σε αισθητήρα 6 στοιχείων. Μάλιστα, τα Pro μοντέλα αναμένεται να έχουν καλύτερη ανάλυση και στον κύριο αισθητήρα, με μεγαλύτερο CMOS αισθητήρα εικόνας ως κύριο αισθητήρα.

Επιπλέον, φαίνεται πως ο αισθητήρας LiDAR δε θα αποτελεί πλέον πλεονέκτημα των premium και πιο ακριβών μοντέλων. Μετά την προώθηση του 5G η Apple θέλει να προωθήσει ακόμα πιο επιθετικά τον αισθητήρα LiDAR, ώστε να κάνει την πλατφόρμα AR της ακόμα πιο προσιτή και mainstream. Οπότε, περιμένουμε το νέο αισθητήρα να εμφανιστεί σε όλα τα νέα μοντέλα.

120Hz ProMotion οθόνη και λεπτότερο notch

Αν και το περιμέναμε φέτος, τελικά κανένα από τα νέα μοντέλα iPhone 12 δεν είχε οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Ο λόγος φαίνεται να είναι πως η Apple περίμενε την τεχνολογία LTPO (του Galaxy Note 20 Ultra και των Galaxy S21), όμως η Samsung δε θα είχε έτοιμες όσες οθόνες χρειαζόταν η εταιρεία. Οπότε, το 2021 φαίνεται πως θα είναι η χρονιά που θα δούμε τα 120z, όμως θα παρέχεται αποκλειστικά στα Pro μοντέλα της εταιρείας.

Ένα ακόμα στοιχείο που περιμέναμε φέτος και δεν είδαμε ήταν το μικρότερο notch, το οποίο ναι μεν είδαμε, αλλά μόνο στο iPhone 12 mini. Η ιστοσελίδα Mac Otakara μας επισημαίνει ότι ο αισθητήρας TruDepth θα καταλαμβάνει μικρότερο χώρο, καθώς θα επανατοποθετηθεί στην άκρη. Αυτό θα επιτρέπει ένα λεπτότερο notch, όμως όχι μικρότερο.

Ο γνωστός leakster Ice Universe μας έχει δώσει μάλιστα μία εικόνα με την οποία μας δείχνει πόσο λεπτότερο θα είναι το νέο notch.

iPhone 13, iPhone 13: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Μοντέλο χωρίς θύρες

Με την κυκλοφορία του MagSafe φορτιστή η Apple μας προετοίμασε για το τέλος της Lightning θύρας, το οποίο θα έρθει με τα iPhone 13. Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς, δηλαδή το iPhone 13 Pro Max, δε θα έχει καμία θύρα φόρτισης και θα είναι το πρώτο μοντέλο χωρίς καμία θύρα.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες για χρήση του Smart Connector στο εν λόγω μοντέλο, όπως στα iPad, ο οποίος θα επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων χωρίς τη χρήση καλωδίου. Αυτή θα είναι και η πιο “τολμηρή” κίνηση της Apple που θα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Βέβαια, αυτό θα σημαίνει και το τέλος των ακουστικών, αφού ήδη δεν υπάρχει θύρα 3,5 χιλιοστών.

Πέραν όμως των μέχρι τώρα πληροφοριών, εσείς τι περιμένετε περισσότερο από τα νέα μοντέλα;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Σε λίγο θα πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά την οθόνη..

Oh hi Mark

Δακτυλικο αποτυπωμα στην ΟΘΟΝΗ του κινητου?!?!?!

Για αλλη μια φορα πρωτοπορει η Απλ.

Μα ποση καινοτομια να αντεξουμε Θεε μου.

Mini me

Δεν σε αναγκάζει κανείς να πάρεις iPhone,αν και άμα έβγαζες μισθό 5.000 το μήνα,για κάποιο λόγο iPhone θα αγόραζες!

daylight

Καλα ρε φιλε χαλαρωσε , τα iphone εχουν τρελλες πωλησεις στην Ελλαδα , Ολοι εμεις που τα αγοραζουμε βγαζουμε 5.000 το μηνα ? Καποιοι βγαζουμε παραπανω και καποιοι αλλοι πολυ λιγοτερα . Ενας φιλος μου εσκασε 850 Ευρώπουλα για HUAWEI . Προσωπικα δεν ξαναπαιρνω καμμια συσκευη ( tablet . laptop .desktop .smartphone ) που δεν θα ειναι apple . Μιλαμε για επεξεργαστες ασυγκριτους . Καμμια συσκευη της Αpple δεν θα σου κολλησει ποτε . Σε αντιθεση με τη microsoft και τα android που κολλανε και σου σπανε τα νευρα συχνα – πυκνα . Δεν ειναι τυχαιο οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των επιχειρησεων δουλευουν με Mac .

daylight

Δεν θα καταγηθει το face ID , απλα θα προστεθει παλι και το touch ID

Βασιλης

Κατι τετοια ακουει η samsung και του χρονου θ αλλαξει χρωματα στο s21 και θα το παρουσιασει σαν s22…ακουσε για τον φορτιστη,σου λεει κατι θα ξερουν,δεν θα κανει αλλαγες το μηλο,το ιδιο κι εμεις..αμ πως,κοροιδα ειμαστε…

Σπύρος

Θέλουμε δαχτυλικό στο κουμπί και καμία θύρα! πλήρη αδιαβροχοποίηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.