iPhone 15: Η Apple ίσως έχει δεύτερες σκέψεις για την αναβίωση του σχεδιασμού του iPhone 5c

iphone 15, iPhone 15: Η Apple ίσως έχει δεύτερες σκέψεις για την αναβίωση του σχεδιασμού του iPhone 5c

O αναλυτής του Bloomberg Mark Gurman και ο αξιόπιστος leaker ShrimpApplePro έχουν υπονοήσει πως το iPhone 15 της επόμενης χρονιάς θα έχει ριζικές αλλαγές στο σχεδιασμό του. Ο τελευταίος, μάλιστα, σημείωσε πως το τετράγωνο πίσω μέρος του iPhone 14 θα αντικατασταθεί από στρογγυλεμένες άκρες που μοιάζουν με του iPhone 5c. Νέα αναφορά, ωστόσο, επισημαίνει πως όλα είναι ακόμα ρευστά.

Όταν μιλάμε για σχεδιαστικές αλλαγές, συνήθως επικεντρωνόμαστε στο setting της κάμερας, στις εγκοπές, στην καμπυλότητα της οθόνης, αλλά η σχεδίαση της πλάτης είναι κάτι εξίσου σημαντική.

Οι θαυμαστές της Apple διχάζονται μεταξύ των στρογγυλεμένων και των τετράγωνων άκρων. Η σχεδίαση με επίπεδες άκρες του iPhone 14 μπορεί να φαίνεται πιο premium, αλλά ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένα τηλέφωνο με πλαϊνό πλαίσιο που είναι κυρτό προς τα πίσω είναι πιο άνετο στο κράτημα. Άλλοι, όμως, θεωρούν ότι τα στρογγυλεμένα iPhone γλιστράνε πολύ, ενώ τα boxy θεωρούνται ευκολότερα στο κράτημα.

Ο leaker LeaksApplePro είπε στο Forbes ότι η Apple εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστη για το σχεδιασμό του iPhone 15 και ότι οι καμπύλες άκρες δεν είναι ακόμα κάτι σίγουρο. Βέβαια, αν σκεφτεί κανείς, ότι ο σχεδιασμός του iPhone 14 κλείδωσε τον Μάρτιο, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει ακόμα χρόνο να ζυγίσει τα πράγματα.

Μια άλλη φήμη για το iPhone 15 είναι πως η Apple θα χρησιμοποιήσει τιτάνιο για την κατασκευή του. Σύμφωνα με τον LeaksApplePro, το premium υλικό θα είναι αποκλειστικά για το μοντέλο iPhone 15 Ultra (και όχι iPhone 15 Pro Max). Η πλάτη θα συνεχίσει να είναι ακόμα από γυαλί και από τιτάνιο θα είναι μόνο τα πλαϊνά, σύμφωνα με τη φήμη.

Άλλες φήμες θέλουν τη σειρά iPhone 15 να αποσύρει τα φυσικά κουμπιά υπέρ των solid state κουμπιών και σχεδόν σίγουρα θα έχει μια θύρα USB αντί για Lightning. Τα iPhone 15 και 15 Plus φημολογείται, ακόμα, ότι θα υιοθετήσουν το Dynamic Island του iPhone 14 Pro και την μπροστινή κάμερα 48MP.

Τα iPhone 15 Pro και 15 Ultra  θα μπορούσαν να διαθέτουν έναν νέο αισθητήρα Sony και ένα νέο τσιπ. Το iPhone 15 Ultra θα μπορούσε επίσης να διαθέτει κάμερα περισκοπίου για καλύτερη απόδοση ζουμ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.