iPhone 16 Pro: Πώς θα αναβαθμιστεί το τσιπ Α18 Pro για να ενισχύσει την τεχνητή νοημοσύνη

iPhone 16, iPhone 16 Pro: Πώς θα αναβαθμιστεί το τσιπ Α18 Pro για να ενισχύσει την τεχνητή νοημοσύνη

Μεγαλύτερο θα είναι το τσιπ A18 Pro επόμενης γενιάς της Apple για μοντέλα iPhone 16 Pro, για να προσφέρει ενισχυμένη απόδοση τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον Jeff Pu, τον επενδυτικό αναλυτή που καλύπτει εταιρείες στην αλυσίδα εφοδιασμού της Apple.

Σε ένα ερευνητικό σημείωμα με την επενδυτική εταιρεία Haitong International Securities με έδρα το Χονγκ Κονγκ αυτή την εβδομάδα, ο Pu σημείωσε ότι το τσιπ A18 Pro θα είναι εξοπλισμένο με μια GPU 6 πυρήνων, η οποία θα είναι ίση με το τσιπ A17 Pro στα μοντέλα iPhone 15 Pro.

Το iOS 18 φημολογείται ότι περιλαμβάνει νέες δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης για μια σειρά λειτουργιών και εφαρμογών iPhone, όπως Siri, Spotlight, Apple Music, Health, Messages, Numbers, Pages, Keynote, Shortcuts και άλλα. Η Apple φέρεται να συζητά συνεργασίες με εταιρείες όπως η Google, η OpenAI και η Baidu (για την Κίνα) για τουλάχιστον ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες.

Τα μοντέλα iPhone 16 Pro φημολογείται ότι διαθέτουν αναβαθμισμένο Neural Engine με «σημαντικά» περισσότερους πυρήνες, κάτι που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες από τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του iOS 18 να είναι αποκλειστικά σε αυτά τα μοντέλα. Ο Pu είπε προηγουμένως το μεγαλύτερο μέγεθος καλουπιού θα σχετίζεται με το Neural Engine, το οποίο θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται στη συσκευή.

Η Apple έχει χρησιμοποιήσει έναν νευρωνικό κινητήρα 16 πυρήνων από τη σειρά iPhone 12. Ωστόσο, έχει βελτιώσει ακόμα την απόδοση του Neural Engine με την πάροδο των ετών, ακόμη και όταν οι μετρήσεις πυρήνων δεν έχουν αλλάξει. Πιο συγκεκριμένα, η Apple λέει ότι το τσιπ A17 Pro έχει έως και 2 φορές ταχύτερο Neural Engine σε σύγκριση με αυτό στο τσιπ A16 Bionic του iPhone 14 Pro.

Με το τσιπ A17 Pro, τα μοντέλα iPhone 15 Pro έχουν σημαντικά βελτιωμένες δυνατότητες γραφικών σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η Apple είπε ότι η νέα GPU 6 πυρήνων είναι έως και 20% ταχύτερη και επίσης πιο αποδοτική σε ενέργεια από την GPU 5 πυρήνων στο τσιπ A16 Bionic. Τα μοντέλα iPhone 15 Pro υποστηρίζουν επίσης hardware-accelerated ray tracing και σκίαση πλέγματος για βελτιωμένη απόδοση γραφικών, για πιο ρεαλιστικά γραφικά στο gaming.

Σύμφωνα με τον Pu, η Apple θα διατηρήσει μια GPU 6 πυρήνων για το τσιπ A18 Pro, επομένως οι βελτιώσεις γραφικών μπορεί να είναι πιο περιορισμένες για τα μοντέλα iPhone 16 Pro φέτος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Έτσι έτσι βεντούζα , μη τους λυπάσαι θεάρα μας!! Άνοιξε κ άλλο την ψαλίδα στην ΑΙ. ΤΆΠΑ , ΤΑΠΑ πήγαινέ τους.
Για πριμιουμ smooth AI μόνο APPLE!!1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.