iPhone 2019: Θα έχουν υπερηχητικούς αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων από την Qualcomm

iPhone 2019, iPhone 2019: Θα έχουν υπερηχητικούς αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων από την Qualcomm

Αρκετοί κατασκευαστές smartphones έχουν ήδη κυκλοφορήσει συσκευές με in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ωστόσο, η Apple δεν έχει κάνει ακόμη την κίνηση της και φαίνεται να έχει μείνει πίσω, και σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με αναφορές, η Apple και η Qualcomm ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εισάγουν έναν in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στα iPhone 2019. Η τεχνολογία θα είναι παρόμοια με αυτή του αισθητήρα υπερήχων που έχουν τα Samsung Galaxy S10.

Οι αισθητήρες υπερήχων στην οθόνη θεωρούνται ταχύτεροι, ασφαλέστεροι και λειτουργούν με ακρίβεια ακόμη και σε υγρές συνθήκες. Σε σύγκριση με τους οπτικούς αισθητήρες, οι υπερηχητικοί έχουν απόκριση 250 ms και αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν το δακτυλικό αποτύπωμα μόνο μία φορά στις εκατό.

Σε αντίθεση με τα 300 microns που ανιχνεύουν οι παραδοσιακοί αισθητήρες, οι αισθητήρες δεύτερης γενιάς της Qualcomm μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ακόμη και με 800 microns.

Παρ’ όλα αυτά, έχουμε δει περιπτώσεις όπου οι χρήστες κατάφεραν να ξεγελάσουν τους υπερηχητικούς αισθητήρες χρησιμοποιώντας 3D μοντέλα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Επιπλέον, οι αισθητήρες υπερήχων είναι ευάλωτοι σε μεθόδους ξεκλειδώματος χωρίς έλεγχο ταυτότητας.

Η Apple θα πρέπει να ξεπεράσει αυτά τα ελαττώματα στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων δεύτερης γενιάς της Qualcomm, προτού τους χρησιμοποιήσει στα iPhone 2019.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Υπερητικούς;;;; το έχουν πατενταρει; πρέπει Να είναι super fresh technology…

Agnostos13

Θα είναι υπερηχητικοί και από θέμα ταχύτητας ανάγνωσης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.