iPhone 2020: Θα έχουν modem της Qualcomm και βελτιώσεις στην κεραία

Ο γνωστός αναλυτής των προϊόντων της Apple, Ming-Chi Kuo, επανήλθε με μία εκτενή αναφορά σχετικά με τα iPhone 2020. Σύμφωνα με τον Kuo, τα 5G iPhone θα αντιπροσωπεύουν το 15% με 20% των πωλήσεων που θα κάνουν τα smartphones της εταιρείας το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Η 5G συνδεσιμότητα

Ο αναλυτής αναφέρει ότι η Apple θα ενσωματώσει την 5G τεχνολογία σε όλα τα μοντέλα των iPhone 2020. Μάλιστα, ο ίδιος λέει ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει modem της Qualcomm και πως τα νέα iPhone θα υποστηρίζουν τόσο mmWave όσο και sub-6GHz bands.

Βελτιώσεις στον σχεδιασμό της κεραίας

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο στάθηκε ο Kuo ήταν το design της LCP κεραίας, η οποία έκανε το ντεμπούτο της με το iPhone X του 2017. Το Liquid Crystal Polymer, ή LCP, είναι ένα υλικό που προσφέρει σταθερή απόδοση στις κεραίες σε οποιεσδήποτε συνθήκες και έχει χαμηλή απώλεια, κάτι που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε κεραίες με τεχνολογία 5G.

Ο Kuo προβλέπει ότι το 70%-75% των αποστολών iPhone το 2020 θα αφορούν μοντέλα με LCP FPC κεραίες, έναντι του 45%-50% που ήταν το 2019. Ο αναλυτής θεωρεί ότι η αύξηση αυτή θα οφείλεται στην απόσυρση των iPhone 7 τα οποία δεν διαθέτουν LCP FPC , τη μείωση των αποστολών του iPhone XR το οποίο επίσης δεν έχει LCP FPC, και τη διάθεση των iPhone 2020 σε περισσότερες περιοχές.

Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα εφοδιάζει πλέον τα smartphone της με LCP κεραίες με στόχο να ενισχύσει την απόδοση του σήματος, καθώς η αγορά εισχωρεί όλο και περισσότερο στην εποχή του 5G.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.