iPhone 4 επίσημα

Επιτέλους το ανακοίνωσε. Τo iPhone 4 είναι εδώ με οθόνη 3,5 ιντσών τεχνολογίας Retina για ακόμα περισσότερα pixels και αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα της εικόνας. Περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι, 34% πιο λεπτό από το 3GS, κάμερα 5 Megapixels με LED flash και βίντεο HD, 2ο μικρόφωνο για noise cancellation και λειτουργικό σύστημα iOS 4.

Κυκλοφορία: 24 Ιουνίου σε Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και Ιαπωνία.

Το Σεπτέμβριο σε ακόμα 88 χώρες (δεν παίζει να μην είναι και η Ελλάδα μέσα σε αυτές!).

Τιμές: It’s $199 for 16Gb, same as 3GS. $299 for 32Gb model. AT&T is going to make a “an incredibly generous upgrade offer.” If your contract any time during 2010, you can get new iPhone 4 if you resign a new contract.

iPhone 4 – τεχνικά χαρακτηριστικά
Κάρτα microSIM
Επεξεργαστής A4 chip
Οθόνη τεχνολογίας Retina (326 pixels/ ίντσα)
3,5 ίντσες, 960×640 pixels, κοντράστ 800:1
Περίβλημα από ανοξείδοτο ατσάλι
Κάμερα με LED flash
Κάμερα 5 Megapixels, ψηφιακό ζουμ 5x
Λήψη βίντεο HD 720p, 30fps
Νέα εφαρμογή iMovie for iPhone (4.99$) για επεξεργασία βίντεο μέσα στο κινητό
Νέα εφαρμογή iBooks for iPhone και συγχρονισμός των e-books με το iPad
FaceTime, δωρεάν βιντεοκλήσεις μεταξύ χρηστών iPhone 4 (μόνο μέσω Wi-Fi)
2η κάμερα για βιντεοκλήσεις
Χωρητικότητα έως και 32 GB
Σε λευκό και μαύρο χρώμα
3 axis gyro ιδανικό για games
Δύο μικρόφωνα (το ένα για noise cancellation)
9,3 χιλιοστά (24% πιο λεπτό από το 3GS)
Μπαταρία με διάρκεια έως και 2 ώρες περισσότερο από το 3GS (με το 3G ενεργοποιημένο)
Bluetooth
WiFi 802.11n
GPS

Επεξεργάστηκε την 7 Ιουνίου 2010 22:23

Σχόλια

  • Απίθανο! :-) ειδικά η τεχνολογία της οθόνης τα σπάει (και όχι μόνο αυτό!) Θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες από τιs άλλες εταιρείες, οι οποίες μάλλον θα χάσουν τον ύπνο τους, για να το φτάσουν πόσο μάλλον να το ξεπεράσουν.

  • το κινητο τα σπαει αν και θα ηθελα μεγαλυτερυ οθονη και καμερα.Αν και το μεγαλητερο μειον ειναι η micro sim μονο γι'αυτο δεν θα το επελεγα

  • Πολυ καλο φαινεται αλλα μεχρι στιγμης τιποτα τοσο εντυπωσιακο περα απο τη νεα τεχνολογια Retina Display και 960x640. Για να δουμε παρακατω

  • Τι να λέμε τώρα? Δεν υπάρχουν οι άλλες εταιρείες. Ποια νοκια και se...

  • Mέχρι να έρθει εδώ οι providers θα έχουν microsims να μας διαθέσουν. Υπομονή ;)
    Κρατάω το μέγεθος (Κώστα είναι 24% πιο λεπτό, διόρθωσε το typo), κρατάω την Retina οθόνη που πραγματικά είναι απίστευτη.
    Κρατάω τον φοβερό Α4 επεξεργαστή που εκτοξέυει τις δυνατότητες του τηλεφώνου, ακόμα και για video editing on the iPhone με το iMovie, κρατάω το γυροσκόπειο και πλέον έχουμε κίνηση σε 3 άξονες.

    Approved! :)

  • TA SPAEI....TORA TO MONO PROVLIMA EINAI EMEIS THA TO DOUME STHN KALHTERH TON AYGOUSTO(LEO ME POLI AISIODOKSIA...)Ante na to feroune..... Ante...!!!!!!!!!!!!

  • @ stratos
    Πιστεύω πως δεν πρέπει να πετάμε στο περιθώριο τις άλλες εταιρείες. Με ένα λειτουργικό που ακούει στο όνομα android και κατακτά ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά και όλες τις εταιρείες ενωμένες και αποφασισμένες να κόψουν τα φτερά της apple, οι προτάσεις τους θα είναι πραγματικά ανταγωνιστικές.

  • Πολυ ωραιο ολα αυτα ,αλλα στα ποσα τρεχει ο επεξεργαστης και τι χωρητικωτητα εχει η RAM ???

  • η microSIM δεν είναι κάρτα "μνήμης" + σε πρώτη φάση θα έχει χωρητικότητα έως 32GB όχι 64 :)

  • δλδ πόσο καλύτερη θα ειναι η ρετινα απο την super amoled των samsung? γιατι καλη η ανάλυση αλλα υπαρχουν πιο σημαντικα απο αυτη..

  • Pw... Kala.. MEXRI TON SEPTEMVRIO POIOS PERIMENEI...????? KAI POSO THA MAS ERTHEI H LIPITERH.... 750....?? H 850...??? !!!!!!!

  • Τελος το ζουμι. Περα απο τις σαλτσες iMovies, iBooks, iAds κλπ που λιγη νοημα εχουν φαινεται μια πολυ δυνατη προταση αλλα πιστευω δεν εκανε και το τεραστιο μπαμ. Για τον επεξεργαστη δεν μαθαμε και πολλα, ουτε για τη ROM τιποτα, απλα το ομολογουμενως εντυπωσιακο ειναι η οθονη που θα φοραει. Για το λειτουργικο και ολα τα υπολοιπα θα πρεπει να το περιμενεουμε να δουμε πως τρεχει.

    Την τιμη την περιμενα πιο τσιμπημενη, κατι το οποιο θα γινει φυσικα μολις το κινητο φτασει στην αγαπημενη μας Ελλαδα.

    Στην τελικη με βολεψε μια χαρα που το αποκαλυψε τωρα πριν αγορασω κινητο και μετα χτυπαω το κεφαλι μου. Παρολα αυτα το Android συνεχιζει να με κερδιζει και σε κανενα μηνα θα ειμαι παρεα με το Galaxy S μου :):)

  • H KSENERA EINAI TA 32 GB... DEN LEW OTI EINAI LIGA ALLA AN VALEIS MERIKES VARVATES EFARMOGES KAI KAPOIA HD VIDEAKIA THA PREPEI NA TO TSEKAREIS...

  • Τα video calls θα είναι ΜΟΝΟ από iPhone 4 σε iPhone 4 και ΜΟΝΟ μέσω Wi-Fi (μέχρι το 2010).
    Γιατί ρε Apple πρέπει να μας απογοητεύεις πάντα στο τέλος; :-/

  • Εισαστε απίθανοι ........ δεν παλευέστε........ αφου δεν σας αρέσει γιατι κάθεστε και σχολιάζετε? δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του για να μην κουράζω αλλα πείτε μου το κινητό που κυκλοφορεί αυ΄τη τη στιγμή και το κοντράρει, αφου είσατε τοσο απογοητευμένοι. και αν είσαστε λοιπον στεναχωρημένοι σας παρακαλώ μην το προπαραγγείλετε. αφήστε εμας να το παρουμε.

    Ναι τα 32gb είναι λίγα.....χαχαχαχαχα οταν κάποια δίνουν 4 & 8 gb. δεν σας υποσχέθηκε κανένας να σας δώσει κινητό με 1Tb σκληρό δίσκο

  • Εγω δεν εχω καταλαβει το τα σπαει που παει,τι καινουργιο ακριβως παρουσιασαν σημερα?
    Η οθονη Retina Display που ειναι πολυ πιο σκοτεινη,το contrast χαλια αν συγκρινεις με αλλες οθονες κινητων(μαρεσε που ειπε οτι ειναι καλυτερη και απο Oled ),το μονο καλυτερο που εχει η οθονη ειναι το 72 pixels per inch περισσοτερα απο το Desire,Nexus και ακομη λιγο περισσοτερα απο το Galaxy S αλλα πολυ πιο χειροτερη απεικονιση χρωματων.
    Καλα δεν συζηταω το iΟS4(πρωην ΙPHONE OS 4),multitasking,folders,pdf viewer,book reader τι απο αυτα δεν υπηρχε εδω και χρονια?
    Η να μιλησουμε για την βιντεοκληση που υπαρχει παλι πανω απο 10 χρονια και ειναι και μονο μεσω WIFI?
    Καλα για την καμερα δεν το συζητω επρεπε να συμβιμβαστει παλι να φτασει λιγο στα κινητα του σημερα,παλι καλα που βαλαν 5mp και HD recording.
    Το μονο μπορω να πω οτι μαρεσε πανω στο Iphone το καινουργιο ειναι το οτι ειναι μονο απο γυαλι και ατσαλι που το κανει ανθεκτικο και το Gyroscope(οχι οτι δεν υπηρχε) που μαρεσει ως τεχνολογια και θα μπορουσαν πολλα παιχνιδια να βασιστουν πανω του.
    Αποτι καταλαβατε δεν ειμαι της Apple(συγνωμη Κωστα :P) αλλα ουτε και της Google αν νομιζετε πως γιαυτο τα λεω αυτα.Βασικα εχω ενα QtekS100 me Win2003Se (προς το παρον ;P).Απλα δεν μαρεσει η πολιτικη που ακολουθαει και η εκμεταλλευση για κατι που δεν αξιζει,γιατι ενω οπως ανακοινωσε θα το παρει η AT&T με συνδεσεις ετσι φτηνα εμας απο εδω θα μας ερθει απο 700 και πανω παλι για ενα κινητο που δεν εχει τιποτα καινουργιο να παρουσιασει.(εκτος το Gyroscope σε κινητο.)

  • Kathe fora pou parousiazei kati i apple ta idia kai ta idia....re xonepsteto...kai min to parete gia na to paroume pio grigora emeis....

  • έτσι ρε GEORGE . τον ακούσατε τον φίλο. Εμάς τα κορόιδα αφήστε μας να το πάρουμε και μην αλλάξετε άποψη και το πάρετε. οπως κάνετε όλοι σας στο τέλος .....

  • ma re kopelia miso lepto... edw sxoliazoume gia na kataliksoume an aksizei na to pareis i oxi.. an einai na dosoume 750€ (pou kapou toso tha einai... peripou...) na mas kanei na simvivazomaste me ta gousta tis eterias kai se 8 mines na anakoinwsei oti kikloforei kainourgio modelo, e den akseizei...!!!

  • Βασικα μια μικρη "διορθωση",(επειδη παρακολουθουσα και αλλου εκτος του engadget).
    Ξεκινανε οι προπαραγγελιες απο 15 Ιουνιου
    24 Ιουνιου κυκλοφοραει U.S., France, Germany, UK και Japan
    Σε 18 χωρες τον Ιουλη,24 τον Αυγουστο και σε 40 χωρες τον Σεπτεμβρη.
    Συνολο 88 χωρες μεχρι τον Σεπτεμβρη(αν και βγαινουν 87:P)
    Φιλε αλεξ δεν διευκρινισε και για να μην το τονισει θα ειναι οπως παλια λογικα.

  • Eδώ είναι και το bluetooth για ομιλία και wireless keyboard. Οποιαδήποτε άλλη χρήση είναι αδιάφορη (μάλλον) και περιττή.

  • Παρακολουθησα το επισημο βιντεο/παρουσιαση στο site της Apple και μου δημιουργηθηκαν αναμεικτα συναισθηματα... Εκνευριστηκα ομως γιατι παρουσιαζουν την βιντεοκληση λες και εχουν ανακαλυψει την βαρυτητα. Εγω προσωπικα εκανα την πρωτη μου βιντοκληση το 2007 με το Sony Ericsson W850i. Επισης δεν αναφερθηκε πουθενα ο χρονισμος του επεξεργαστη. Κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ ομορφο κινητο τηλεφωνο το οποιο περιμενουμε με ανυπομονυσια!

  • γιατι απογοητευτηκα.Ενταξει δεν με ειχαν κερδισει ποτε τα μηλα, ομως αν βλεπατε αλλα βιντεο σε αλλα site τοτε θα παρατηρουσατε οτι το περιμεναν με απνυπομονισια.Πιστευαν οτι θα ηταν κατι σουπερ ντουπερ υπεροχοφανταστικοτατο υπερκινητο.Με την συνηθισμενη και ταυτοχρονα περιεργη παρουσιαση του Steve Jobs -που θελω να κλωτσησω στην μαπα- παρουσιαστηκε αυτη η μ@λ@κι@ που επειδη κουβαλαει ενα κορομηλο στο πισω μερος πρεπει να παμε σαν μ@λ@κες να το παρουμε.

    Επειδη προβλεπω τεραστιο hype με το iPhone 4, δεν θα ξανασχολιασω κανενα αλλο αρθρο που ειναι σχετικο με αυτο - εκτος αν τα θελει ο κwλος του-.
    Δεν θα πιαστει εμενα το χερι μου για τον μλκ τον Stevie.

  • ST. Συμφωνω μαζι σου στο θεμα της βιντεο-κλησεως (Εγω την δικια μου την εκανα με το Κ660i για πρωτη φορα) και επισης ...δεν θυμαμαι καλα, αλλα νομιζω οτι στις υποθεσεις με τα χαμενα - στο διαστημα - iPhone ειχα δει οτι το ενα που ειχε τον Α4, του ειχαν γραψει απο πανω 600Mhz ενω στο αλλο που ειχε τον Α8 (πχ. Wave ) ειχαν γραψει 1Ghz

  • Φίλε μου δεν είναι 34% πιο Thinner αλλά 24% το νέο iPhone 4 :)

  • Το συμπέρασμα ότι θα κάνει 750 ευρώ είναι άκυρο. Ίδια τιμή θα έχει με το 3gs όταν κυκλοφόρησε. Άντε να κάνει 25 ευρώ παραπάνω με το αυξημένο ΦΠΑ.

  • Ακομα θεωρω τελειως λαθος το σλογκαν ''This changes everything.Again". Πιστευω πως η Apple θα προκαλουσε ενθουσιασμο, οπως το 2007 με το πρωτο iPhone, μονο αν το iPhone 4 ειχε Super Duper AMOLED fullHD οθονη 4,5", 1TB μνημη, 14MP καμερα με ΧΕΝON FLASH και 2GHz επεξεργαστη. Το 2007 η παρουσιασε ενα τηλεφωνο με οθονη αφης πραγματικα καινοτομο(αν και με πολλες ελειψεις). Σημερα που ολες οι εταιρειες προσφερουν παρομοια, ιδια ή και καλυτερα προιοντα ενα κινητο με δυνατοτητα βιντεοκλησης σιγουρα δεν μπορει να παρουσιαστει ως καινοτομο και να "Αλαξει τα παντα.Ξανα¨!

  • Καλό το iphone 4 αλλά προτιμώ πιο πολύ να αγοράσω το htc desire.ANDROID FOR EVER ΠΑΙΔΙΑ!

  • Εφ'οσον στην τριτη φωτο-στα specs- δειχνει i radios, τοτε γιατι δεν υποστηριζει ραδιοφωνο???

    Καπριτσια της Apple..... ;)

  • Δεν θα μπω και εγω στο τρυπακι να θαψω η να εκθειασω το new jesus phone γιατι ειναι εντελως υποκειμενικο το τι ικανοποιει τον καθενα μας

    Ας σκεφτουμε οτι η Apple μπαινοντας τελευταια και αρκετα προσφατα στο χωρο των κινητων συσκευων, εχει καταφερει αυτη τη στιγμη να ειναι πρωτη δυναμη στον κοσμο βγαζοντας 1 συσκευη το χρονο, σε πολυ υψηλη τιμη και χωρις ποτε να θελει να προσφερει το maximum της υπαρχουσας τεχνολογιας

    Αργα και σταθερα και απεναντι της ολοι οι υπολοιποι . Το android που φαινεται να προχωραει καλα σαν πλατφορμα, σκεφτειτε οτι υποστηριζεται απο παρα πολλες εταιρειες και ακομα περισσοτερες συσκευες. To wm δεν ξερω τι ακριβως θα καταφερει αλλα η apple με απλες αλλα προσεγμενες κινησεις (apple store, συνεχης υποστηριξη της συσκευης κτλ) δειχνει το δρομο..

    αυτα απο εναν πρωην αντι-apple, νυν κατοχο iphone 3g και μελλοντα κατοχο htc desire.. ;)

  • Ευρηκα!!! (Γεια σου ρε wikipedia με τα ωραια σου!!Τα παντα βρισκεις)
    Λοιπον, iPhone 4:
    CPU:1Ghz
    RAM:384Mb

  • Ο επεξεργαστής είναι samsung λογικά, ε? Πάντως οι Α8 είναι ανώτεροι των Α4. Είναι πιό νέοι. Και νομίζω πως οι Α4 δεν φτάνουν τα 800MHz αλλά σταματάνε στα 600MHz. Δεν είμαι σίγουρος πάντως.
    Κάτι άλλο: Το νέο design που καμαρώνει ο Steve είναι ψέμα! Με το ίδιο καινοτόμο design υπάρχουν εδώ και χρόνια χιλιάδες κονσέρβες! Κυρίως αυτές με σαρδέλες και λοιπά ψαρικά! Ενώ σε πιό μεγάλο size αλλά στα ίδια standards υπάρχουν και οι κονσέρβες των corn beef! :P
    Ελπίζω τώρα να μην αρχίσουν όλοι να σχεδιάζουν τα κινητά σαν το νέο iphone γιατί μου προκαλεί αηδία(όπως ήδη καταλάβατε)! Σε αντίθεση με τα προηγούμενα, των οποίων η γραμμή ήταν πρότυπο για τους άλλους, μιας και ήταν πολύ όμορφα.

    Υ.Γ: Και μην μου κάνετε τώρα τις R.D οθόνες καλύτερες από τις AMOLED γιατί και στα σχέδια της Apple πάγκο παίζανε! Απλά έφαγαν X από τις AMOLED και βάλανε R.D για να μην μείνουν στο τέλος ξανά με τις TFT...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.