iPhone 7: Θα δούμε μια πιο… “Android” προσέγγιση;

Αρχικά υπήρξαν κάποιες φήμες που έλεγαν ότι το iPhone 7 μπορεί να ανακοινωθεί το πρώτο μισό του 2016, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν θα γίνει. Το πιο πιθανό είναι η Apple να μείνει πιστή στην παράδοση και να κάνει τα αποκαλυπτήρια τον Σεπτέμβριο. Εμείς όμως έχουμε ήδη ακούσει αρκετές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά που ίσως δούμε στην επόμενη ναυαρχίδα.

Παρακάτω θα δούμε κάποια χαρακτηριστικά που δεν είναι βέβαιο ότι θα ενσωματωθούν στο iPhone 7, αλλά έχουν ακουστεί από διάφορους αναλυτές και έχουν μια προσέγγιση ανάλογη με εκείνη των Android.

Μεγαλύτερη μπαταρία
Ξεκινάμε με ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά, την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτή τη στιγμή η Apple δίνει γύρω στις 12 ώρες αυτονομία, ενώ πολλά Android κυμαίνονται στις 24 ώρες. Βεβαίως έχουμε δει και μπαταρίες έως 9000mah, αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας. Οι αναλυτές έχουν μιλήσει για αλλαγές στη μπαταρία και σίγουρα θα θέλαμε να τις δούμε. Δεν γνωρίζουμε αν θα γίνουν μέσω software ή hardware.

Ασύρματη Φόρτιση
Ένα ακόμη feature που είναι σύνηθες στο Android, η Apple έχει υποβάλλει κατά καιρούς διάφορες πατέντες για ασύρματη φόρτιση. Ακόμη δεν την έχουμε δει να ενσωματώνεται αλλά θα μπορούσε να γίνει ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου iPhone 7.

Αδιάβροχο
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της TrendForce, μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που θα έχει το νέο iPhone θα είναι η προσθήκη αντοχής στο νερό. Μεγάλα ονόματα όπως Samsung και Sony το έχουν κάνει στις ναυαρχίδες τους, αν και η Samsung θυσίασε την αδιαβροχοποίηση των Samsung Galaxy S6 για χάρη του design. Βεβαίως όταν μιλάμε για αντοχή στο νερό δεν εννοούμε να πηγαίνεις για κολύμπί με το iPhone μαζί, αλλά στην περίπτωση ατυχήματος να σωθεί.

Οθόνη από ζαφείρι
Ακούστηκε πολύ έντονα πέρσι ότι τα iPhone 6 θα έχουν επικάλυψη από ζαφείρι, κάτι που τελικά για διάφορους λόγους δεν έγινε. Το ζαφείρι είναι το δεύτερο πιο ανθεκτικό υλικό στις γρατζουνιές (μετά το διαμάντι), όμως μπήκε μόνο ως επικάλυψη στην κάμερα του iPhone και την οθόνη του Apple Watch. Θα μπορούσαμε να δούμε κάτι αντίστοιχο στην οθόνη του iPhone 7.

Περισσότερη χωρητικότητα και RAM
H χωρητικότητα 32GB και τα 3GB μνήμη RAM δεν ακούγονται πολύ για τους χρήστες Android smartphones, όμως για την Apple το να πάει το βασικό μοντέλο στα 32GB θα ήταν σημαντικό βήμα μιας και δεν έχει υποδοχή για microSD. Επίσης σημαντική αλλαγή θα ήταν και η αύξηση της RAM.

Κεντρικό κουμπί
Το κεντρικό κουμπί, από τα πιο πολυσυζητημένα και αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά του iPhone, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης και ότι πιάνει πολύ χώρο, και άλλους να λένε ότι είναι το σήμα κατατεθέν του iPhone. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ακούστηκε ότι μπορεί να αφαιρεθεί, σε αυτό θα βοηθήσει η ύπαρξη του 3D Touch. Η αφαίρεση του κουμπιού θα τη βοηθήσει να μειώσει τα bezel στο κινητό. [concept video]

Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά που, αναμένουμε, υποθέτουμε ή θα θέλαμε να δούμε και δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την Apple.

Concept video:

iphone 7 specs, iPhone 7: Θα δούμε μια πιο…  “Android” προσέγγιση;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

ειστε τοσα χρονια στο χορο της τεχνολογιας και δεν ξερετε να ξεχωριζετε το software απο το hardware? τι σχεση εχει το android με την μεγαλυτερη μπαταρια πραγματικα? με το software δωρο η google δινει και μπαταριες? η ασυρματη φωσρτηση γινετε με το software? δλδ τι γινετε… περναει ρευμα στην cpu και η cpu λεει να μεγαλωσει το εικονιδιο της μπαταριας? ολα αυτα εχουν να κανουν με κατασκευαστες συσκευων και οχι με το android… ελεος πια τι διαβαζουμε

stavros

καθε χρονια τα ιδια ακουμε φτανει …

Nio

Viel το “θα δούμε μια πιο Android προσέγγιση” σε παραπέμπει στο ότι θα είναι πιο κοντά σε Android συσκευές όχι αποκλειστικά στο software.

viel

@nio ολα τα παραπανω δεν εχουν να κανουμε με το android. και τα wp εχουμε συσκευες με μεγαλυτερη μπαταρια αλλα δεν ειδα στο αρθρο να λεει κατι για τα wp! ολα τα παραπανω εχουν να κανουμε με καταστευαστες και οχι με λειτουργικα. ειναι τραγικος ο τιτλος απλα. επισης οσο μεγαλυτερη ram εχει ενα τηλ ειναι θεμα του software? σου λεει η γοογλε οτι για να παρεις αδεια για να τρεχεις android πρεπει να εχεις minimum 3gb ram? λοιπον καλο ειναι να αλαξει ο τιτλος διοτι μπερδευει τον χρηστη που δεν εχει γνωσεις. δεν γυριζουν ολα γυρω απο το android. και δεν εχει να κανει με hater ( δεν ειμαι hater καθως εχω και ενα s3 ασχετα αν δεν το λειτουργω πλεον) εχει να κανει με την λαθος πληροφωρηση

Sotiris

Viel, κανένας δεν ασχολείται με τον ουραγό των εξελίξεων τα wp. Παίζει να είμαι κι Ο μόνος που ασχολείται πραγματικά μόνο και μόνο επειδή χαλάω τα όνειρα στους αιθεροβάμωνες κατόχους των.

viel

@Sotiris ενα μυνημα που εφραψα τωρα δεν ενφανιστηκε ποτε, επισης δεν εχει σημασια αν ασχολειτε κανεις με τα wp σημασια εχει οτι και τα wp εχουν συσκευες που τα φορανε ασχετα αν καποιοι δεν θελουν να το ξερουν. τεσπα δεν ειναι δικο μου το blog ουτε το κειμενο, αν θελουν το αλλαζουν

viel

@Λορένα Σιούτη η λεξη “android” σημαινει software. ουτε κατασκευαστης σημαινει ουτε hardware. αν αυτο δεν το ξερεις οκ σηκωνω τα χερια ψηλα!

Nick

@Sotiris η Samsung πετά στα σύννεφα και να ανησυχεί για καμιά βουτιά χωρίς αλεξίπτωτο.
Δικαίωμα όλων να ποντάρουν στην Microsoft και να προσδοκούν βελτιώσεις στο μέλλον ,έχοντας δώσει λίγα χρήματα για το προϊόν που απέκτησαν. Μπορείς να το καταλάβεις αυτό ως γενική ιδέα ? Ως τρόπο σκέψης ? ή έχεις κάψει εγκέφαλο από την πολυχρωμία του touchwiz?

viel

@Λορένα Σιούτη συνεχιζεις να πιστευεις οτι εχει δικαιο. οκ εγω το σταματαω εδω! το ξερω ειναι καλο να μαζευετε κοσμος και να τρωγετε ωστε να εχει traffic το site! αλλα μην παιζεις με την νοημοσυνη μου σε παρακαλω. δεν γραφω αλλο σχολιο.

panos1978

@viel@ αΣΕ ΚΑΤΩ ΤΗΝ Λορένα Σιούτη ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΚΟΡΙΤΣΟ

viel

και εγω ομορφοπαιδο ειμαι 😛

Manolis

@Λορένα Σιούτη κι όμως έχεις άδικο.. 😉 με το τρόπο που το γράφεις ταυτίζεις το android με κάποιες συγκεκριμένες συσκευές – κυρίως ναυαρχίδες ενώ αγνοείς άλλα λειτουργικά που βρίσκονται σε κορυφαίες συσκευές όπως της RIM – Blackberry!!!

Nio

Manolis αν δεν ταυτιστει το Android με τις συσκευές του με τι θες να ταυτιστει? Με κατσαρολες? Και εννοείται με τις ναυαρχίδες να ταυτιστει.
Viel όσο κορυφαία και να ναι κάποια άλλα λειτουργικά ή συσκευές με τόσο μικρά ποσοστά πωλήσεων δεν μπορείς να ασχοληθείς μαζί τους.
Αδιάβροχες συσκευές έχει κυρίως το Android. Ασύρματη φόρτιση κυρίως το Android. Μεγάλες μπαταρίες μόνο το Android και λίγα lumia. Specs έχουν κυρίως Android συσκευές. Δεν μας νοιάζει στο άρθρο αν τα χρειάζεται το λειτουργικό ή όχι.
Το θέμα είναι ότι υιοθετεί χαρακτηριστικά που ΣΥΝΗΘΩΣ έχουν Android συσκευές.
Παρακαλώ διορθώστε τον τίτλο και γραφτε “προσέγγιση που έχουν χίλιες Android συσκευές δύο lumia και μια blackberry” για να ευχαριστήσουμε τον κ. Viel.

BraveNewWorld

Εμένα ο τίτλος μου φαίνεται μια χαρά. Το android είναι σε εισαγωγικα, άρα δεν εννοεί explicitly κάτι συγκεκριμένο. Τώρα όσοι την είδαν grammar Nazi εδω μέσα να πάνε να γαργαληθούν και να χαρούν την ζωή τους και να μην βγάζουν τα κόμπλεξ τους εδω μέσα.

Αργυρης

Κλασικα μαζευτηκαν ολοι οι επιστημονες παλι και οι ειδικοι να κανουν μαθηματα και να επιπληξουν.Ξεκολλατε λιγο και δειτε οτι η επικεφαλιδα ειναι σε εισαγωγικα!Μαθετε λιγο ελληνικο συντακτικο και τα σημεια στιξης σας παρακαλω δλδ.

lorenafun

Καταρχην δεν κωλοχεριαζεις δημοσια και με αναιδεια ειδικα μια κοπελα, άλλωστε θα μπορούσε να διαγράψει τα σχολια αλλα δεν το κανε και να το περναγε λάδι, εδω αποδεικνυεται οτι μια κοπέλα ειναι πιο παντελονατη απο καποιους ανδρες

keysmith

Για να έχει σχέση με android θα πρέπει να κάνει πολλά στο “ξεκλείδωμα” του λειτουργικού της.
Για αρχή ας ξεκλειδώσει το ΒΤ να στέλνει και να λαμβάνει κανένα αρχείο και το συζητάμε για κάτι περισσότερο..

alex

@viel καταλαβες λαθος και πρεπει να το παραδεχτεις δεν ειναι κακο λογικα δεν ειδες καν τα τα εισαγωγικα..μην το συνεχιζεις εχεις αδικο

Βαγγέλης

Πάντα κάποιος θα αρχίσει να τρώγεται με τα ρούχα του και να κολλάει σε μικρολεπτομέρειες και να δημιουργείται θέμα! Στο θέμα μας, για να προσεγγίσει η Apple το Android οφείλει να “ανοίξει” το λειτουργικό της προσθέτοντας έτσι νέες δυνατότητες γι’ αυτή, πχ ftp, bluetooth συνδεσιμότητα, NFC κλπ. Στο θέμα του hardware νομίζω τα πιο βασικά είναι η μπαταρία και η μνήμη. Σε θέμα χαρακτηριστικών, αφού το λειτουργικό της τρέχει απροβλημάτιστα ως έχει, υπάρχει λόγος να τα αλλάξει;

thomas22888

Ο viel εχει εκατο τα εκατο δικιο. Τωρα ολοι οι αλλοι μαλλον υποτιματε τη νοημοσυνη μας

Πέτρος Π

Εννοείται οτι ο viel έχει δίκιο… Δηλαδή επειδή θέλουν να βάλουν μεγαλύτερη μπαταρία, περισσότερη ram και να το κάνουν αδιάβροχο σημαίνει οτι θέλουν να αντιγράψουν τις ναυαρχίδες του android?? Γελοιότητες… Οποιοσδήποτε κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων εννοείται οτι προσπαθεί πάντα να αυξήσει την μπαταρία, τη μνήμη κλπ κλπ… Απλά όπως και άλλες φορές εδώ μπαίνουν επίτηδες τίτλοι ό,τι ναναι απλά και μόνο για να αυξάνονται οι κόντρες και η επισκεψιμότητα.. Κρίμα…

φανης

ΟΧΙ στα 2 τελευταια σχολια …..δεν εισαι ο ιδιος ο VIEL !!!!XAXAXAXAXA λοιπον τελος η Λορεταρα μας εχει δικιο και ο viel λεει ….σαχλαμαριτσες,

Κάποιος

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείστε με μια εταιρεία που είναι τόσο χάλια που κοροϊδεύει τον κόσμο με τα σαραβαλα προϊόντα που βγάζει και κάνουν και ένα κάρο λεφτά.η Apple επένδυσε στην άγνοια του δυστυχώς πέτυχε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.