Smartphones

iPhone: Η Apple φέρνει το AR στην εφαρμογή της κάμερας;

Η Apple έχει δηλώσει ότι η επαυξημένη πραγματικότητα είναι το μέλλον και κάποτε θα έρθει η στιγμή που θα αναρωτιόμαστε πως ζούσαμε χωρίς αυτή, όπως έγινε με το κινητό. Πρόσφατες φήμες έκαναν λόγο για Smart Glasses θα θα συνδέεται με το iPhone και θα βασίζεται σε τεχνολογία AR.

Σήμερα το Business Insider αναφέρει ότι η Apple σκέφτεται να ενσωματώσει την τεχνολογία AR (augmented reality) στο camera app του iPhone.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως το σκέφτεται ακριβώς, αλλά μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις. Για παράδειγμα θα μπορεί να προβάλει διάφορες πληροφορίες στην οθόνη, όπως τοποθεσία, ίσως κάποια tips στο πως να κάνεις τη φωτογραφία να δείχνει καλύτερη, ίσως να μπορείς να προσθέσεις διάφορα αντικείμενα μέσα στην εικόνα κλπ. Επίσης μπορεί το AR να χρησιμοποιηθεί στην πλοήγηση όπου το camera app μπορεί να δείχνει στους χρήστες την κατεύθυνση, ή να δείχνει κουπόνια ή deals όταν κάνουν ψώνια.

Οι δυνατότητες χρήσης της τεχνολογίας είναι πάρα πολλές και η Apple μπορεί να σκεφτεί να την χρησιμοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Υπενθυμίζουμε ότι η Apple έχει εξαγοράσει εδώ και καιρό την εταιρεία Metaio που ασχολείται με το VR, επομένως δεν θα μας εκπλήξει αν ξεκινήσει να την ενσωματώνει στα προϊόντα της.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 17 Νοεμβρίου 2016 17:57

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.