iPhone: Νέα λειτουργία μπορεί να κλωνοποιήσει τη φωνή σας μετά από 15 λεπτά

Η Apple παρουσίασε μια νέα δυνατότητα iOS που επιτρέπει στους χρήστες iPhone, iPad και Mac να δημιουργούν έναν ψηφιακό κλώνο της φωνής τους σε μόλις 15 λεπτά.

Η λειτουργία Personal Voice έχει στόχο να βοηθήσει όσους κινδυνεύουν να χάσουν τη φωνή τους, όπως άτομα με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) ή άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Η νέα δυνατότητα αποτελεί μέρος μιας σειράς ενημερώσεων που ανακοινώθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Προσβασιμότητα στις 18 Μαΐου και πιθανότατα θα κυκλοφορήσει ως μέρος του iOS 17 αργότερα φέτος.

Ο Σύνδεσμος Νόσων Κινητικών Νευρώνων (Motor Neurone Disease Association) προτείνει ότι η κλωνοποίηση μιας φωνής, γνωστής ως voice banking, συνήθως διαρκεί κατά μέσο όρο δύο ώρες ή περισσότερο με την τρέχουσα τεχνολογία και μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες λίρες.

Το Personal Voice μπορεί να εκπαιδευτεί σε 15 λεπτά απλά διαβάζοντας ένα σωρό τυχαία δημιουργούμενα μηνύματα κειμένου και χρησιμοποιεί machine learning στη συσκευή προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα σας θα είναι ασφαλή.

Το feature θα είναι διαθέσιμο για χρήση με τη νέα δυνατότητα Live Speech της Apple στο iOS, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν αυτό που θέλουν να πουν και να το εκφωνούν δυνατά, κατά τη διάρκεια συνομιλιών, καθώς και με τηλεφωνικές κλήσεις και κλήσεις FaceTime. Το χαρακτηριστικό λέγεται ότι λειτουργεί με όλες τις προφορές και τις διαλέκτους.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.