iPhone: Ενδεχόμενες μειωμένες πωλήσεις λόγω του προγράμματος αλλαγής μπαταρίας

Ο… ντόρος που δημιουργήθηκε από την στιγμή που η Apple παραδέχτηκε πως μειώνει την ισχύ παλαιότερων iPhones λόγω των εξαντλημένων μπαταριών δεν έχει κοπάσει. Ο Αμερικανός κολοσσός ζήτησε δημόσια συγγνώμη, θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του iOS που θα παρέχει λογισμικό ενημέρωσης για την υγεία της μπαταρίας, αλλά επίσης μείωσε την τιμή του προγράμματος αλλαγής της.

Η όλη κατάσταση ενδέχεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις του iPhone φέτος. Ο αναλυτής της Barclays, Mark Moskowitz, προέβη σε εκτιμήσεις για την πιθανή ζημιά στην πορεία των smartphones του Cupertino στην αγορά. Ο ίδιος βασίστηκε πάνω στο δεδομένο πως περίπου 519 εκατομμύρια iPhones που έχουν πουληθεί παγκοσμίως καλύπτονται αυτή την στιγμή από το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας. Εν συνεχεία υπέθεσε συντηρητικά πως αν το 10% των κατόχων του προαναφερθέντος αριθμού προχωρήσουν στην αλλαγή μπαταρίας και το 30% εξ’ αυτών μείνουν ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις των συσκευών τους, η Apple θα μπορούσε να πουλήσει τουλάχιστον 16 εκατομμύρια iPhones λιγότερα.

Τελικά, ο κατασκευαστής ενδέχεται να βιώσει μια πτώση πωλήσεων της τάξης του 4% στην καλύτερη, ένα ποσοστό που αν μεταφραστεί σε καθαρά κέρδη, θα μπορούσε να… ανοίξει ή να κλείσει ολόκληρες εταιρείες. Παρά το γεγονός πως η Apple θα έχει έσοδα από την αλλαγή μπαταριών των iPhones, εκείνα δεν μπορούν καν να συγκριθούν με τα κέρδη που θα σημείωναν οι πωλήσεις των smartphones της, αν δεν είχε ξεσπάσει το περίφημο αυτό σκάνδαλο. Καθώς περνάει ο καιρός θα έχουμε μια πιο σφαιρική εικόνα για το αντίκτυπο του #batterygate στις πωλήσεις των iPhones και την συνολική εικόνα του Cupertino. Μένει να δούμε πόσο μεγάλη θα είναι η καταστροφή, αν φυσικά εκείνη είναι υπαρκτή.

Πηγή

Σχόλια

  • Apple, η εταιρεία που θα βγάλει λεφτά ακόμα και από π** που παραδέχτηκε.. Εε πρέπει να της βγάλουμε το καπέλο.

  • ....Και να Κυριες και Κυριοι...σε καθε αγορα Apple συσκευης ...δωρο η σακουλα και Μια ΜΠΑΛΑΝΤΕΖΑ για να φορτιζεται παντου.!

  • Apple...πραγματικό case study για όσους ασχολούνται με το marketing. Βρίσκει ανύπαρκτους λόγους για να δικαιολογήσει τις αστοχίες - αποτυχίες της και βρίσκει ακόμη πιο γελοίες δικαιολογίες για να δικαιολογήσει τις πωλήσεις της. Φαγωμένο Μηλαράκι, instagram κλπ.. Δυστυχώς η ζωή των περισσότερων (ειδικά αυτών που έχουν Apple κινητά) σταματάει εκεί..

  • Ξεκαθαρα μονταζιερα απο βιομηχανικη κατασκοπια ισως της sammy η του κινεζου που βλεπει οτι τα κινητα τους δε συγκρινονται με τις ηδη χαμηλες αποδοσεις τους. Τουλαχιστον προσπαθουν να παρεχουν ποιοτητα κατασκευης iphone 4

  • Αναλυτής αναλύει (θα μπορούσε να ειναι ο οποιαδήποτε ) ,σχολιαστής του techblog (με προφανή δυσκολία κατανόησης ενός άρθρου ) σχολιάζει πως η Apple (!) βρίσκει γελοίες δικαιολογίες για να δικαιολογήσει αστοχίες κ πωλήσεις !!!
    Είπαμε ψύχωση ..

  • Chris_BMW & αλεξ. κεντιδη το προγραμμα αλλαγης μπαταριας και η δημοσια συγγνωμη δεν ητανε για εσας, εσεις θα ξανααγοραζατε ουτως η αλλως.

  • 1) Αpple : "Ο ανθρώπινος αντίχειρας δεν μπορεί να χειριστεί οθόνη άνω των 4 ιτνσών"

    2) Αpple : "To iphone σας δεν πιάνει σήμα γιατί δεν το κρατάτε σωστά"

    3) Αpple : "Aφαιρέσαμε τη θύρα ακουστικών γιατί δεν υπήρχε χώρος. Mπορείτε όμως να αγοράσετε τα airpods στα 159$"

    4) Αpple : "H oθόνη του iphone X είναι η καλύτερη οθόνη που έχει μπει ποτέ σε iphone"

    5) Apple : "Στο iphone 6 βάλαμε τoν ίδιο τύπο μπαταρίας που βάζουμε στο ipod ώστε η διάρκεια ζωής της να είναι εξαιρετική"

    6) Αpple : "Nαι, υποβαθμίζουμε τα προηγούμενα μοντέλα γιατί αλλιώς η μπαταρία τους θα είχε πρόβλημα"

    7) Αpple : "H τιμή αντικατάστασης του πίσω γυαλιού του iphone X κοστίζει 550$ γιατί το ενώσαμε με τμήματα του hardware"

    8) Κόρη στελέχους της Αpple εμφανίζεται σε video να χρησιμοποιεί το Χ πριν κυκλοφορήσει. Ανακαλύπτει ότι πλέον διαθέτει πχ gesture με κύλιση από κάτω προς τα πάνω (ξέρετε τα gestures που μας προσφέρουν οι android launchers εδώ και χρόνια). Η αντίδρασή της : "WOW!"

    Συμπέρασμα : Η τυχόν μικρή πτώση των πωλήσεων του Χ προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Μεγάλη μερίδα του κόσμου παραμένει κοιμισμένη και αντί να ξυπνήσει, αντί να σκεφτεί, στρέφεται εναντίον όσων κατηγορούμε αυτή την εταιρία για τις πρακτικές της και όλα τα φούμαρα που έχει πουλήσει στον κόσμο εκμεταλλευόμενη την άγνοιά του και την τεράστια επιτυχία του 1ου iphone. Σημαντικότερα επιχειρήματά τους : "Ζηλεύετε", "Και τι σας κόφτει εσάς", "Έχετε ψύχωση", "Σας πονάει".

    Ας τα να πάνε...

  • johwave ξεχασες και το bendgate που εγινε μεγαλο σουξε! οπως και τον μονο ενα χρονο εγγυηση, γιατι ετσι!!
    ομως θα εχεις δει τι ατομα αγοραζουν τα iphone, για μενα πολυ καλα τους κανει η apple

  • @JohnWave
    @παπαροκας

    Είπαμε ευτυχώς είστε εσείς (με εννοείτε πολυ περισσότερο μυαλό απο εμάς που αγοράζουμε Apple ) και φρεναρετε λίγο την ξέφρενη πορεία της ...

  • Οτι να ναι !! Αυτός που θέλει να πάρει το Χ , η αλλαγή μπαταρίας με τε 29 δολάρια θα τον εμποδίσει !! Ο κόσμος τελικά ειναι χαζός !! Δεν ξέρει οτι ολα αυτα τα ενδεχόμενα τα εχει σκεφτεί η Apple πολυ πριν απο τον καθένα ! Ο καθένας γράφει την «εξυπνάδα» του σε άρθρο και την αναγάγει σε επιστήμη ! Κοντός ψαλμός η 1η Φλεβάρη που επίσημα θα βγουν τα κέρδη της Apple , και θα βουλώσουν τα στόματα μια και καλή .

  • Παρεπιπτόντως, όπως ακριβώς είναι η πιό πάνω φωτό, έτσι ακριβώς θα πρέπει να είναι τα μελλοντικά iphone αρχής γενομένης από τα μοντέλα του 2018. Δηλ. μια μικρή στενή μπάρα στην κορυφή της οθόνης κατά πλάτος της συσκευής, έτσι ώστε να ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ όλες οι πληροφορίες που υπήρχαν πριν από το Χ και ετσιθελικά η Apple τα τοποθέτησε στο κέντρο ελέγχου!! Ποσοστό μπαταρίας, κλείδωμα οθόνης, ρολόι υπενθύμισης, bluetooth, αλλά και φορέας παρόχου.
    Και φυσικά, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του κέντρου ελέγχου στην σωστότατη θέση που ήταν και όχι στην δύσχρηστη θέση που το τοποθέτησαν (αλήθεια ζορίστηκαν πολύ για να το σκεφτούν αυτό;)
    Είπαμε, ο κάθε ένας με τον πόνο του..
    Καλημέρα και χρόνια πολλά για την ημέρα.

  • @Chris _BMW, το πιο σωστό θα ήταν να απαντούσες όχι ειρωνικά αλλά όσο πιο αντικειμενικά μπορείς και συγκεκριμένα πάνω στις κατά καιρούς ασύλληπτες δηλώσεις της Apple που ανέφερα. Απαντώντας απλά με μια ειρωνική φράση, επιβεβαιώνεις τα λεγόμενά μου.

    Eπίσης δεν κρίνω το μυαλό των κατόχων iphone όταν λέω ότι κοιμούνται, κρίνω τη γνώση τους γύρω από τον ανταγωνισμό. Άλλο το I.Q, άλλο η γνώση για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Δεν είναι τυχαίο πχ το τι πάταγο κάνουν τα iphone στο γυναικείο πληθυσμό. Mην μου πεις ότι δεν το βλέπεις αυτό γύρω σου. Να μιλάμε ειλικρινά. Το αν εσύ ή μια μικρή μερίδα κατόχων iphone το επιλέγετε έχοντας κάνει έρευνα αγοράς και γνωρίζοντας το τι προσφέρει ο ανταγωνισμός, αυτό δεν αλλάζει τη γενική εικόνα. Μπράβο σας αλλά δεν αποτελείτε χαρακτηριστικό παράδειγμα κατόχου iphone. Προσωπικά αναφέρομαι στο τι ισχύει για την πλειοψηφία των κατόχων iphone.

    Η κόρη του στελέχους που απέλυσε η Apple αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Φέτος ανακάλυψε το slide up και ξετρελάθηκε. Υπάρχει περίπτωση αυτή η κοπέλα να είχε κάτσει να συγκρίνει κάμερες, οθόνες, fast charging κτλ; Yπάρχει περίπτωση να είχε κάτσει να συγκρίνει τις δυνατότητες του ενός λογισμικού και του άλλου; Όσο άσχετη λοιπόν είναι η κοπέλα από smartphones τόσο άσχετος θα είμαι εγώ αν πάω να αγοράσω πχ οικιακές συσκευές. Δεν έχει να κάνει το θέμα με I.Q αλλά με κάποια βασική γνώση πάνω στο αντικείμενο.

    ΥΓ : Μη με τσαντίσετε σήμερα, γιορτάζω! Κρατήστε τα για άλλη μέρα.:p

  • δεν ξερω τι λετε εσεις για μπαταριες, οθονες, κορες στελεχων εγω πηρα το iphonex και κινητο ειναι μια χαρα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.