iPhone SE (2020) vs iPhone XR: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

, iPhone SE (2020) vs iPhone XR: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Η Apple την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε επίσημα το iPhone SE (2020), ένα smartphone το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το iPhone 8. Το iPhone αυτό μοιάζει ελαφρώς με το iPhone XR το οποίο κυκλοφόρησε το 2018 και σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις διαφορές των δύο smartphone.

Οθόνη

Το iPhone SE (2020) έχει οθόνη Retina IPS LCD στις 4.7 ίντσες, ανάλυση 750 x 1334 pixels και μέγιστη φωτεινότητα 625 nits. Το iPhone XR από την άλλη έχει οθόνη μεγαλύτερη κατά 1.4 ίντσες (6.1 ίντσες) ανάλυση 1792 x 828 pixels και μέγιστη φωτεινότητα 625 nits.

Στην περίπτωση του iPhone XR έχουμε notch για την φιλοξενία των αισθητήρων και του Face ID ενώ το iPhone SE έχει bezels στην πάνω και κάτω μεριά καθώς και Touch ID για το ξεκλείδωμα.

Χαρακτηριστικά

Τα γρανάζια των δύο smartphone γυρίζουν δύο διαφορετικά SoC. Το νεότερο iPhone εξοπλίζει ο A13 Bionic που βρίσκεται στα iPhone 11 ενώ το iPhone XR εξοπλίζεται με A12 Bionic. Και τα δύο smartphone έχουν 3GB μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο από 64 έως 256GB.

Κάμερα

Στην πλάτη των δύο smartphone υπάρχει μία κάμερα των 12MP με f/1.8 φακό wide και υποστήριξη από Optical Image Stabilization (OIS). Το front panel και των δύο iPhone φιλοξενεί την ίδια κάμερα στα 7MP με f/2.2.

Μπαταρία

Ζωή στο iPhone SE (2020) δίνει μία μπαταρία χωρητικότητας 1821mAh με γρήγορη φόρτιση 18W ενώ το iPhone XR τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 2942mAh με γρήγορη φόρτιση 15W.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
AtiX

Ρε παιδιά δεύτερη φορά το ίδιο άρθρο μέσα σε λίγες μέρες??? Λίγο προσοχή…

Kostas

Το αλλο αρθρο ηταν με το iphone 8

Κώστας Βλαχάκης

Χρόνια πολλά! Εκείνο το άρθρο ήταν vs iPhone 8. Εντάξει φάγαμε αλλά δεν ήπιαμε τόσο πολύ!
https://techblog.gr/mobile/iphone-se-vs-iphone-8-sygkrisi-sta-technika-charaktiristika/

AtiX

Sorry παίδες έχετε δίκιο…
Απλά δεν περίμενα κάποιος να συγκρίνει δύο τόσο διαφορετικές συσκευές…

forneverarrow

Δεν βλέπω λόγο να μην επιλέξει κάποιος το XR έναντι το SE, ειδικά με την τιμή του πρώτου φέτος. Τουλάχιστον θα έχεις παραπάνω επιφάνεια οθόνης (όχι ότι θα σου χρησιμεύσει στο iOS) και καλύτερη μπαταρία. Απορρώ με κάποιους reviewers στην Αμερική που το θεωρούν την πιο συμφέρουσα αγορά αυτή τη στιγμή! Για τη γιαγιά και τον παππού μπορεί, που θα το θέλουν για το face time, αλλά ας είμαστε σοβαροί! Υπάρχει λογική στο να δώσει κανείς 400€ σήμερα για ένα γερασμένο κινητό που φέρει απλά γρήγορο επεξεργαστή? Για εμένα όχι. Είναι σαν να έβαζε η Samsung τον 865 στο Galaxy S3 του 2012 και να το βάφτιζε S20 mini…

JR

Αυτά τα μοντέλα όπως τα ροδάκια MAC PRO στα 600 ευρώ βασίζονται σε κοινό φανατισμένο με την Apple. Δηλαδή το σήμα να έχει πάνω και δεν πειράζει αν το κινητό είναι μπακατέλα.

marios1508

Σε άρθρο με συγκριτικό για δύο smartphones της Apple γράφεις για ροδάκια και φανατικό κοινό. Αρκετά άστοχο το σχόλιο σου, χωρίς παρεξήγηση. Επίσης, να χαρακτηρίζεις μπακατέλα κάτι που απλά δεν σου αρέσει, πάλι είναι άστοχο. Και ειδικά το συγκεκριμένο μοντέλο μόνο μπακατέλα δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Δεν είπαμε ότι συγκρίνεται με ναυαρχίδες αλλά μέχρι το μπακατέλα υπάρχει τεράστια διαφορά. Τέλος επέτρεψέ μου να σε ρωτήσω, είχες ποτέ σου συσκευή Apple ή έστω άλλο προϊόν της;

Νικόλας. ..

Το 2020 iphone se αναφέρεται σε καταναλωτές που θέλουν ένα μικρόσωμο smartphone, ελαφρύ σε βάρος και με τεχνολογία αιχμής. Είμαι κάτοχος ενός παλιού Samsung galaxy Alpha και μετά από 6 χρόνια πάλι θέλω να πάω σε 4,7 inches οθόνη. Άρα τις προσεχείς ημέρες θα το αγοράσω, είναι όπως το θέλω. Απαίσια στην όψη τα κινητά ‘παντοφλες’ ή ‘γκουμουτσες’. Για εμένα πρέπει οτιδήποτε να έχει και κάποια αισθητική. Ευχαριστώ. ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.