iPhone SE 4: Έρχεται το 2025 με το OLED πάνελ του iPhone 14

iPhone SE 4, iPhone SE 4: Έρχεται το 2025 με το OLED πάνελ του iPhone 14

Η Apple κυκλοφόρησε το τελευταίο της iPhone SE το 2022 και πριν από αυτό το 2020, αλλά τώρα φαίνεται πως η εταιρεία θα παραλείψει ένα χρόνο και θα κυκλοφορήσει το iPhone SE 4 το 2025. Αυτό έχουν αναφέρει πολλά δημοσιεύματα και το επιβεβαιώνει ακόμη ένα από το κορεατικό The Elec.

Όταν κυκλοφορήσει στο επόμενο προσιτό iPhone, θα έχει ένα χαρακτηριστικό που κανένα της σειράς του δεν είχε προηγουμένως: μια οθόνη OLED. Όλα τα προηγούμενα μοντέλα iPhone SE ήταν εξοπλισμένα με οθόνες LCD αλλά επιτέλους η Apple θα κάνει το άλμα.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει χαρακτηριστικά πως τρεις κατασκευαστές οθονών ανταγωνίζονται για να πάρουν τις παραγγελίες για το επόμενο iPhone SE, με τη Samsung να προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή ανά πάνελ στα 30 $. Η BOE προσφέρει τιμή 35 $ και η Tianma πήγε 40 $.  Συμβόλαιο δεν έχει κλείσει μέχρι στιγμής κανένας, αφού η Apple φέρεται να είναι διατεθειμένη να προσφέρει μόλις 20 $ ανά πάνελ, επομένως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ακόμη.

Τα πάνελ που θα χρησιμοποιηθούν στο επόμενο SE θα είναι παρόμοια με αυτά που έχουμε δει στο iPhone 13 και το iPhone 14. Με βάση αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε ότι το iPhone SE του 2025 θα έχει οθόνη 6,1 ιντσών με ανάλυση 1170×2532, μέγιστη φωτεινότητα 1.200 nit και ίσως glass Ceramic Shield στο επάνω μέρος.

Το κορεατικό δημοσίευμα αναφέρει ότι τόσο η Samsung Display όσο και η BOE έχουν εξασφαλίσει καλές αποδόσεις για αυτά τα πάνελ, ενώ η Tianma δεν είναι πιθανό να είναι σοβαρός υποψήφιος καθώς η τεχνολογία της υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το πλεονέκτημα της Samsung είναι ότι κατασκεύαζε τα πάνελ του iPhone 14, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία για αυτό, ή ακόμα και υπάρχον απόθεμα πάνελ, αν υπάρχει. Αυτός είναι πιθανότατα και ο λόγος που προσφέρει χαμηλότερη τιμή.

Η Samsung μπορεί επίσης να ακολουθεί αυτή τη στρατηγική και να πάει χαμηλά για τη σειρά SE σε μια προσπάθεια να υπερισχύσει της ΒΟΕ και να πάρει ακόμα περισσότερες παραγγελίες για τις σειρές iPhone 15 και iPhone 16. Από την άλλη, η BOE χρειάζεται όλες τις πρόσθετες παραγγελίες που μπορεί να λάβει, καθώς πέρυσι έχασε μια καλή ευκαιρία να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής πάνελ OLED όταν αντιμετώπισε δυσκολίες στην κατασκευή πάνελ iPhone 15, δίνοντας έτσι περισσότερες παραγγελίες στη Samsung Display.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.