Smartphones

iPhone: Θα έχουν περισκοπική κάμερα από το 2022 και μετά

Οι περισκοπικές κάμερες δεν είναι κάποια νέα τεχνολογία, ακόμα και για τα smartphones. Πρώτη την παρουσίασε η Huawei στο P30 Pro, με άλλες κατασκευάστριες να ακολουθούν. Μία από αυτές τις εταιρείες είναι και η Apple, η οποία θα προσθέσει αυτό το χαρακτηριστικό στα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2022.

Ο δρόμος προς τους περισκοπικούς φακούς

Το 2016, η Apple είχε καταθέσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο αφορούσε τους περισκοπικούς φακούς των iPhone, χωρίς όμως να εφαρμόσει την πατέντα σε κάποιο smartphone της.

Την ίδια χρονιά, ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε το iPhone 7 Plus, το οποίο ήταν το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο της εταιρεία με δεύτερο τηλεφακό 2x, που βοηθούσε στη συλλογή πληροφοριών βάθους κατά τη λήψη φωτογραφιών πορτραίτου.

Νέες δυνατότητες ζουμ από το 2022

Τώρα, ο γνωστός αναλυτής των Apple προϊόντων από την TF Securities, Ming-Chi Kuo, ανέφερε ότι η αμερικανική εταιρεία θα ξεκινήσει μία νέα συνεργασία με την Νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια φακών Semco, με στόχο να βελτιώσει τις ικανότητες εστίασης και ζουμ των iPhone.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και ενδεχομένως θα δούμε τα πρώτα εξαρτήματα της Semco στα iPhone 13 το 2021. Επιπλέον, ο αναλυτής ανέφερε ότι η Semco θα προμηθεύσει την Apple με περισκοπικούς τηλεφακούς, τους οποίους η αμερικανική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει στα iPhone το 2022.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.