Η κατασκευή του iPhone X κοστίζει 357.50 δολάρια στην Apple

iphone x cost 357.50 dollars, Η κατασκευή του iPhone X κοστίζει 357.50 δολάρια στην Apple

Το iPhone X είναι το πιο ακριβό μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει η Apple μέχρι σήμερα, με την τιμή του στην Ελλάδα να ξεκινά από 1199 ευρώ για την έκδοση με ενσωματωμένη μνήμη 64GB και φτάνει στα 1399 ευρώ για όσους θέλουν τα 256GB.

Για την τιμή του μπορεί να ευθύνονται διάφοροι λόγοι όπως το ότι είναι το επετειακό iPhone με αφορμή τα 10α γενέθλια, τα νέα χαρακτηριστικά που έχει βάλει μέσα η Apple, αλλά φυσικά και το κόστος παραγωγής του.

Σύμφωνα με την TechInsights, τα κομμάτια για την κατασκευή του iPhone X κοστίζουν στην Apple 357.50 δολάρια. Με την βασική τιμή να ξεκινά από 999 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι το iPhone X δίνει 64% περιθώριο κέρδους στην Apple. Να σημειωθεί ωστόσο ότι στα 357.50 δολάρια δεν περιλαμβάνονται έξοδα για R&D, marketing κλπ.

Tο πιο ακριβό κομμάτι του iPhone X είναι η οθόνη OLED από την Samsung, με κόστος 65.50 δολάρια. Το frame από ατσάλι κοστίζει 36 δολάρια, ενώ το αλουμινένιο frame του iPhone 8 κοστίζει 21.50 δολάρια.

iphone x cost 357.50 dollars, Η κατασκευή του iPhone X κοστίζει 357.50 δολάρια στην Apple

Συγκριτικά όμως με το περιθώριο κέρδους για το iPhone 8, το οποίο είναι στο 59%, το iPhone X είναι πιο ψηλά. Η κατασκευή του iPhone 8 έχει υπολογιστεί ότι κοστίζει 247.51, λίγο πιο πάνω από τα 220 δολάρια του iPhone 7.

Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου, ο Tim Cook δήλωσε πως για το επόμενο τρίμηνο τα έσοδα αναμένονται μεταξύ 84 και 87 δισ. δολαρίων και φυσικά σε αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο το iPhone X. Για τον CEO της Apple η τιμή του iPhone X αντικατοπτρίζει την ποιότητα του προϊόντος και την συνέκρινε με έναν ακριβό καφέ.

Διαβάστε επίσης: iPhone X: Η πιο καινοτόμα οθόνη που έχει μπει σε κινητό [DisplayMate]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dialteo

Πάμε πάλι

NtinosMD

Ειπαμε… στο 64% win-margin περα απο R&D, marketing κλπ ειναι και τα εξοδα για τα δικαστηρια… με τοσα εξοδα το καθαρο κερδος θα ειχε ενδιαφερον να μαθαιναμε τι υψους ειναι…

Christos

Ποπο τους καημένους χαμένοι βγαίνουν, αλλά τους αρέσει να προσφέρουν στον κόσμο. Τσάμπα το πουλάνε το ιφον Χ και σεις κράζετε γαιδούρια!!

bezilys

Με τόσα λεφτά περνεις ένα αξιοπρεπές κινητό!

Pakams

Όλα τα καταστήματα πουλάνε περιπου x3 το καθε προϊόν απ όσο το αγόρασαν, για τα έξοδα της επιχείρησης και για να έχουν ένα “Α” κέρδος.Η APPLE δεν θα το κανε??Οπότε αν όντως κοστίζει 357,50$, πάμε στα 1072,50$ τιμή πώλησης.(Για Αμερική). Οπότε σου λεει στα 999$ που στο δίνω είναι υπέρκαλη τιμή!! Εννοείται δεν ασπαζομαι αυτή την κλίμακα τιμών για κινητά τηλέφωνα, και δεν θα τα έδινα ποτέ.. Αλλά δυστυχώς, έτσι πάει!!!

ΝΙΚΟΣ

AN ισχύει και δεν είναι marketing trick για να πείσει πως έχει λογική τελική τιμή. ΑΝ.
Περί ορέξεως κατά τα άλλα..

Agnostos13

Όχι έπρεπε να κοστίζει 1000€ και σε 2 χρόνια που θα μειωθεί η τιμή του να βάζει και από την τσέπη της η Apple για να σας το πουλήσει…
Όλοι έχουν σημαντικό περιθόριο κέρδους! Καμία εταιρεία δεν πουλάει στο κόστος! Όποιος λέει το αντίθετο δεν έχει ιδέα από οικονομικά…

Vendetta

Περιθωριο μικτου κερδους (1100-360)/1100=67%. Να αφαιρεσουμε και λειτουργικα εξοδα και να πουμε καθαρο περιθωριο κερδους 30-40%? Μια χαρα βιωσιμη επιχειρηση…

evzin

Αυτό που αγνοείται σε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις, είναι η αναφορά ότι η τιμή $357.50 αντικατοπτρίζει την σύνθεση ΕΝΟΣ κινητού με βάση τις τιμές των εξαρτημάτων της αγοράς για ΕΝΑ τεμάχιο.

Όταν ψωνίζεις από τον μανάβη της γειτονιάς και πάρεις 10 ντομάτες, θα σου δώσει και μία δώρο αν είναι καλοθελητής

Για αναλογιστείτε την έκπτωση και τις συμφωνίες που έχει κλείσει η Apple με τον εκάτοστε κατασκευαστεί για την αγορά ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ κομματιών.

Αυτές οι τιμές του κόστους μιας εταιρείας με το που βγει το προϊόν, είναι τουλάχιστον παραπλανητικές και για μαζική κατανάλωση. Δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Konstantinos

Για τα Παραντάις πιπέρι θα γραφτεί τίποτα στο techblog? Γράφουμε για αλλά και άλλα παρατράγουδα της τεχνολογίας αλλά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια της Apple που εκβιαστικά προστατεύει σε offshore περιμένω μέρες να δω κάτι. Έχει βουίξει ο τόπος..

JohnWave

Μόλις διάβασα ότι η Apple έφτιαξε το πίσω γυαλί έτσι ώστε αν σπάσει ( σπάει και εύκολα) να πρέπει ο καταναλωτής να δώσει 550 δολλάρια για αντικατάσταση! Πως μετά να μην νιώσεις απέχθεια για αυτήν την εταιρία…Με κάθε τρόπο προσπαθεί να σε κλέψει. Εμετός αισχροκέρδειας πραγματικά. Και μην ακούσω καμία απάντηση “βάλε θήκη” γιατί θα ξαναξεράσω με το IQ του.

ΝΙΚΟΣ

@Vendetta βιώσιμο είναι το περιθώριο κέρδους (όχι το κέρδος τελικά) όταν φτάνει τουλάχιστον 100% του κόστους. Ακόμη και αν παίζεις μπάλα με paradise papers, keyman papers κλπ κλπ.
Δεν μαζεύονται έτσι τόσα λεφτά. Μην ξεχνάς πως σε κάποιο ελλαττωματικό τηλέφωνο, το επιστρέφεις και παίρνεις καινούριο. Άρα πάει στράφι τόσο απλά το περιθώριο κέρδους? 367 $ δλδ χαρίζονται? Ο κανόνας είναι πως κάτι που πουλιέται λιανική 100 ευρώ , πρέπει να κοστίζει στην κατασκευή του 25.Στην προκειμένη περίπτωση, κοστίζει στην Apple 25 $ πχ για να το φτιάξει η foxcon . Άρα στην foxcon κοστίζει 12-13 $. Βάλε μέσα χονδρέμπορους ,δίκτυο που δεν δουλεύουν τζάμπα ε. Το δίκτυο διανομής (χονδρέμποροι, λιανική) δε ξέρω εάν έχουν ξεχωριστή συμφωνία με την apple ή οποιονδήποτε για το περιθώριο κέρδους -κόστη τους ή συμπεριλαμβάνονται και άλλες συσκευές και κερδίζουν με τις ποσότητες από όλους

Agnostos13

@evzin:
Η ανάλυση αναφέρει “πόσα δίνει η Apple για τα εξαρτήματα της συσκευής” και όχι πόσα θα δώσεις εσύ αν πας να τα πάρεις κομμάτι-κομμάτι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.