iPhone X: Απογοητευμένοι καταναλωτές το επιστρέφουν πίσω

iPhone X το γυρνάνε πίσω, iPhone X: Απογοητευμένοι καταναλωτές το επιστρέφουν πίσω

Το iPhone X είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα smartphones της χρονιάς, αφού αποτελεί το πρώτο κινητό της Apple με διαφορετικό design έπειτα από τρία χρόνια. Με νέα OLED οθόνη 5.8 ιντσών, bezel-less σχεδιασμό χωρίς κεντρικό πλήκτρο το X έχει προκαλέσει θύελλα σχολίων και αντιδράσεων τα πρώτα εικοσιτετράωρα κυκλοφορίας του.

Ενώ λοιπόν εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές ανυπομονούν να αποκτήσουν το iPhone X (unboxing video Techblog), άλλοι που ήδη το αγόρασαν δηλώνουν απογοητευμένοι, με αποτέλεσμα να το επιστρέψουν.

Σύμφωνα με το PhoneArena, ένας κύριος στην Νότια Φλόριντα των Η.Π.Α. είχε προ-παραγγείλει το iPhone X από τις 27 Οκτωβρίου. Στην κατοχή του είχε το Samsung Galaxy Note 8 και ήθελε να συγκρίνει τις δύο συσκευές, επιλέγοντας εν τέλει ποια θα χρησιμοποιεί ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung τρολάρει Apple fans και τους καλεί να “αναβαθμιστούν” σε Galaxy

Ο ίδιος παρέλαβε το X στις 3 Νοεμβρίου και δηλώνει απογοητευμένος, καθώς το επετειακό iPhone δεν ήταν τόσο χρήσιμο ως επαγγελματικό εργαλείο όσο το Note 8. Ο άντρας αποφάσισε να επιστρέψει τον φετινό εκπρόσωπο της Apple, προτιμώντας (τουλάχιστον) για φέτος την Samsung και το νέο Galaxy Note.

Εκτός του προαναφερθέντα κύριου, ένας γνωστός σχολιαστής στο PhoneArena με το ψευδώνυμο “apple-rulz”, ο οποίος κατά καιρούς έχει υπερασπιστεί ανοιχτά την Apple για διάφορα προϊόντα της, απέκτησε το iPhone X στις 3 Νοεμβρίου, αλλά το επέστρεψε δυο ημέρες αργότερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μάυρη εγκοπή στο πάνω μέρος της OLED οθόνης του X ήταν υπερβολικά ενοχλητική, ενώ και η οθόνη με την σειρά της δεν ήταν τόσο καλύτερη από το LCD panel του iPhone 6S Plus που είχε ήδη στην κατοχή του.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην κατάργηση της δυνατότητας ένδειξης του ποσοστού μπαταρίας στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης (λόγω έλλειψης χώρου από την εγκοπή) και στα gestures που απαιτούνται για την χρήση του X χωρίς κεντρικό πλήκτρο που βρήκε επίσης ενοχλητικά.

Να σημειωθεί πως ο apple-rulez κατέληξε γράφοντας ότι όταν επέστρεψε το X, είχε προηγηθεί άλλη μια επιστροφή από απογοητευμένο πελάτη την ίδια ημέρα, στο ίδιο κατάστημα. Για τον σχολιαστή του PhoneArena, το μόνο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του νέου iPhone ήταν τα Animoji, κάτι που συνάδει με τις δηλώσεις του κύριου από την Νότια Φλόριντα για την αποτυχία του X να παίξει τον ρόλο του επαγγελματικού εργαλείου.

Μπορεί ακόμα να είναι εξαιρετικά νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, κυρίως λόγω του λιγοστού αποθέματος του επετειακού iPhone, αλλά οι επιστροφές από καταναλωτές μέσα στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας, ειδικά ενός κινητού όπως το X που έχει διαφημιστεί όσο λίγα, ίσως να είναι μια ανησυχητική ένδειξη για την συνολική εμπειρία της συσκευής.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Καλά και αυτός ο πρώτος κύριος… θέλει συσκευή για επαγγελματική χρήση και πάει στο iPhone X;

Το οποίο είναι απλώς τέρας επιδόσεων αλλά.. συσκευή για επαγγελματική χρήση δεν την λες. Σε σχέση πάντα με το Note.

Christos

Γιατί τα Animoji και οι φατσούλες δεν είναι για επαγγελματική χρήση; Όσο για το ποσοστό της μπατατίας θα είναι έκπληξη, το κινητό θα κλείνει μόνο του χωρίς να ξέρεις το πότε.

Chris _BMW

Μάλιστα ..αλλα λόγια να αγαπιόμαστε ..
Ντόρος να γίνεται για να μαθαίνουμε τους YouTubers …

NtinosMD

Βγηκαν 2 ατομα και το επεστρεψαν κ κατι εγινε… αποτυχημενο ειναι ηδη απο τη στιγμη π η μπαταρια του κραταει λιγοτσρο απο το 8plus ( οπως και το ειχα γραψει στην αρχη οταν πρωτοπαρουσιαστηκαν…το 8plus χρειαζεται λογο υπαρξης – και ο λογος ειναι οτι αν θες μπαταρια θα πας στη παντοφλαρα αυτη κ οχι στο X. Τελος). Εμενα δεν θα μου φυγει απο το μυαλο οτι το Χ ειναι prototype συσκευη κ οχι η ολοκληρωμενη. Ισως του χρονου… θα δουμε…

ΦΝ

Είχαν την ευκαιρία και το είδα από κοντά. Η αλήθεια είναι ότι είναι ωραίο σαν κινητό & ακριβό αξεσουάρ, αλλά και εγώ το βρήκα δυσλειτουργικό σε βασικούς χειρισμούς. Όμως δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό για να το γυρίσεις πίσω αν το αγόρασες, απλά ήθελε εξοικείωση στη νέα εποχή χωρίς κουμπί της Apple. Σταδιακά θα αποκαταστήσει τις δυσλειτουργίες του λειτουργικού!
Προσωπικά θα προτιμούσα ένα iphone χωρίς μπεζελ όπως το Χ αλλά με παρουσία του κουμπιού κάτω….. και ας είχε λίγο μικρότερη οθόνη πχ 5,5 για να διατηρείται στις ίδιες διαστάσεις!
Πάντως όποιος τελικά το επιλέξει θα το ευχαριστηθεί …αφού πρώτα χρειαστεί λίγο χρόνο να το συνηθίσει!

ΑΝΔΡΕΑΣ

Όσο και να προσπαθούν οι κάθε λογής προβοκάτορες και εγκάθετοι των ρομποτάκηδων – σαμσουνάκηδων, η θεά μας σύντομα θα αξίζει 1 τρισεκατομμύριο και πάντα θα είστε δευτεροι, φτωχοί και κακομοίρηδες!! Που θα μας πεις πως δεν είναι το Χ επαγγελματικό εργαλείο!!

Υ.Γ Apple rules NOT APPLE RULEZ ! Σε πήραμε χαμπάρι καημένε τι φίδι κολοβό είσαι και μας έκανες τον πιστό !! χχχτττττφοουυ σου hater!!

giannis

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πούλησε 9-12 εκατομμύρια συσκευές. Βρέθηκαν 2 που το επέστρεψαν εκ των οποίων ο ένας διότι δεν τον εξυπηρετεί σε επαγγελματική χρήση (εδώ γελάμε) και ο άλλος δεν του άρεσε το κόψιμο των καμερών που είναι γνωστό εδώ και μήνες (εδώ γελάμε περισσότερο). Προφανώς η συσκευή δεν έχει ελαττώματα και άρχισαν τα πληρωμένα άρθρα στο εξωτερικό. Μου θυμίζει το bendgate που ήταν άλλη μία μούφα, απλά εδώ δεν είχαν να γράψουν κάτι σοβαρότερο.

Dimitris

Άλλος ένας που το επέστρεψε εδώ. Αλήθεια αυτοί που σχολιάζουν το έχουν πάρει στα χέρια τους; Είναι ένα πανάκριβο γκατζετάκι, δε χρησιμοποιώ τυχαία τη λέξη, που πάσχει σε θέματα εμπειρίας χρήστη. Μετά από μια μέρα μαζί του, το γύρισα πίσω στο store και έδωσα παραγγελία το Razer στη Three για 2 εβδομάδες μπροστά. Beta testing με θέματα που θα λυθούν στο μέλλον στα £1200 δεν κάνω, συγνώμη. Ναι το Razer δεν το ξέρουμε, αλλά κάνει και σχεδόν τα μισά λεφτά.

Υ.Γ.: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κουλτούρα του “γυρίζω πράγματα πίσω μετά την αγορά”, με ευθύνη κυρίως των ελληνικών μαγαζιών διαχρονικά που βάζουν εμπόδια παρά τη νομοθεσία, συνεπώς σε κάποιους φαντάζει εξωτικό-δύσκολο-μεγάλη απόφαση.

tolis

Πελατης:πηρα πριν λιγες μερες το iphone x και θελω να το επιστρεψω γιατι δεν γνωριζα οτι εχει εγκοπη στο πανω μερος
πωλητης:μηπως ειστε βλακας κυριε;
πελατης: εχετε δικιο.

John

Απο που και ως που ήταν “μούφα το bendgate” , δεν λύγιζαν δηλαδή τα iphone 6; Πλάκα μας κάνεις;

Charlie

Όποιος θέλει επαγγελματική συσκευή παίρνει ένα GPD POCKET που τρέχει windows 10 όπου χωράει στην τσέπη του και ο συνδυάζει με οπουδήποτε τηλέφωνο.

Έτσι και αλλιώς οι mobile εφαρμογές με τις περιορισμένες δυνατότητες τους είναι πολύ πίσω ακόμα.

Όταν ακούς κινητό για επαγγελματική χρήση είναι λίγο αστείο. Αν μιλάμε μόνο για επικοινωνία και κανένα μικρό email ναι για τα υπόλοιπα απλά δεν….

Agnostos13

Εγώ λέω να το επιστρέψω γιατί δεν είναι αρκετά μεγάλο όσο το ipad pro και να πάρω ένα macbook…

Pps

Ti , περίμενε να το αγοράσει για να δει ότι δεν είναι εργαλείο δουλειάς αλλά μέσο φιγούρας;

Giannis

@john όχι απλά ήταν μούφα. Το 6 plus πούλησε δεκάδες εκατομμυρια συσκευες επι τρία έτη. Οι επίσημες καταγγελίες ήταν 9. Εγώ σου λέω ότι ήταν 109 ή 1009. Βγάλε τα ποσοστά. Και επειδή έχω το 6 το οποίο βάζω στην τσέπη συνεχώς και έχω κάτσει και πάνω του, δεν έπαθε ποτέ τίποτα. Μια σαχλαμάρα ήταν όπως είναι και αυτό που διαβάζουμε στο συγκεκριμένο άρθρο. Πόσα από τα 9 με 12 εκατομμύρια iPhone X επιστράφηκαν; 100; 1000; 10.000; Στα 10 εκατομμυρια είναι; 0,1 ή 0,01% ή 0,001%.

Georgerapp

Dimitris δηλαδη μπορεις να επιστρέψεις μια αγορά σαν ένα κινητό και να πάρεις τα χρήματα πίσω;
Πραγματικά δεν ειχα καμία ιδέα.
Για πες πως και αν γίνετε.
Υ.γ προσοχή ρωτάω σοβαρά διότι έχουμε μάθει κάργα να μαλώνουμε και να ειρωνευομαστε εδώ μέσα.
Υ.γ2 πιστεύω οτι το razer είναι κορυφαία επιλογή.

Rizo

Εδώ τώρα βλέπουμε τα ακριβώς αντίθετα. Ένας πελάτης το επέστρεψε… Ε και? Πόσοι και πόσοι έχουν επιστρέψει και android και όλα. Αυτός μπορεί να νόμιζε ότι θα του φτιάχνει και καφέ το πρωί.
Μην το κάνουμε και θέμα… Έχω δει χαζούς και χαζούς… Δύσκολο να απογοητευτεί κάποιος, ή να παραπλανηθεί, ή να παρερμηνεύσει κάποιες δυνατότητες?

Giannaras69

Παρότι έχω το note 8 σε χώρες όπως η Αμερική κάθετα από 2 μήνες μπορείς να επιστρέψεις τη συσκευή σου και να πάρεις τα χρήματα σου πίσω όποτε δεν μας λέει κάτι αυτό
Το γεγονός ότι δε δείχνει το ποσοστό μπαταρίας είναι για μένα θέμα φαντάζομαι με κάποιο apps να λύνεται

bezilys

Χαχαχα

nikos2017

Giannaras69 μόνο με jb ίσως λύνονταν, αλλά και πάλι… δεν χωράει.

Πράγματι και για μένα θα ήταν ενοχλητικό.

Όπως είναι ενοχλητικό η apple να μην δίνει τέτοιες πληροφορίες (όπως επίσης μουγκαίνεται στα περί μπαταρίας, sar κλπ. πάντα από τους “ξεκοιλιαστές” του youtube τα μαθαίνουμε) στο κοινό πριν την κυκλοφορία των συσκευών της.

ChrisGR

Η apple έκανε την εξης βλακεια: βιάστικε να το ανακοινωσει και άφησε ατέλειες. Αυτό όμως που είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ είναι τα bug στο λειτουργικό της. Δεν γίνεται να της σκας 1 χιλιάρικο (το οποίο είναι λόγι του λειτουργικού) και να έχει τέτοια σφάλματα όπως το να μην ακούγεσε στις κλήσεις. Γενικά μας έχουν κορόιδα τόσο η samsung όσο και η apple. Μόνο να τους σκάμε λευτά θέλουν και βλέπε samsung που και τα μισά νέα μοντέλα του 2017 έχουν 16gb rom και την τιμή στο θεό και η apple που την πληρωνουμε για το λειτουργικό και κάθε φορά που βγαίνει μία νέα έκδοση ios τρελενόμαστε στα bug και σαν χαζοι καθομαστε και περιμένουμε να τα διορθώσει ενώ έπρεπε να μην έφταναν καν αυτά τα προβλήματα στον καταναλωτή που έχει σκάσει ένα χιλιάρικο για το δήθεν λειτουργικό. Δυστηχως ομως δεν θα αλλάξει αυτό γιατί συνεχίζουμε να είμαστε κορόιδα και έτσι θα συνεχίσουν και αυτοί να μας εκμεταλευονται. Όλοι μας κοιτάμε η εταιρία που μας αρέσει να την θεωρούν όλοι καλύτερη. Μας έχουν πάρει με το μέρος τους οι εταιρίες και μας χρησιμοποιούν για να κερδίζουν χρήματα. Αν όλοι εσείς οι fanατικοί με τις εταιρίες κινητών συσκευών (apple, samsung, sony κτλ.) θέλετε να… Συνέχεια »

KnightRider

Αναμενόμενο ήταν !!!!

buli

καλησπέρα σε όλους ,
το IPHONE X το πήρα 6/11/2017 σε sg .
έχω μόνο να πω the best iphone ever !!!!!!!!!!
Τώρα δεν μπορώ το IPHONE 7 PLUS είναι πολύ μεγάλο.
ΜΦΧ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.