iPhone X: Η Apple το προόριζε για το 2018

iPhone X 2018, iPhone X: Η Apple το προόριζε για το 2018

Πριν από την ανακοίνωση του iPhone X τον Σεπτέμβριο, υπήρξαν φημολογίες που έλεγαν ότι το πρώτο OLED κινητό της Apple θα έρθει το 2018. Μπορεί να ανακοινώθηκε μέσα στο 2017, αλλά οι πληροφορίες δεν ήταν εντελώς λάθος.

Ο Dan Riccio, senior vice president του Hardware Engineering της Apple, σε πρόσφατη συνέντευξη μίλησε για τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, τον οποίο η εταιρεία δεν σκόπευε ποτέ να βάλει στο iPhone X, αλλά δεν ήταν οι μόνες πληροφορίες που μας έδωσε.

Ο Dan Riccio επεσήμανε ότι το iPhone X προοριζόταν να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο “με πολλή σκληρή δουλειά, ταλέντο και αποφασιστικότητα”, μπόρεσαν να το παραδώσουν φέτος.

Για την Apple, το iPhone X αποτελεί σημαντική αλλαγή όσον αφορά στο design και τα features, ειδικά αν συγκριθεί με τα υπόλοιπα μοντέλα. Πρώτη και κύρια αλλαγή είναι η αφαίρεση του κεντρικού κουμπιού, η αφαίρεση του Touch ID και η προσθήκη Face ID, η έλευση οθόνης OLED, αλλά και edge-to-edge design, όπως επιτάσσει ο ανταγωνισμός.

Τέλος, ο Riccio αποκάλυψε ότι η Apple “κλείδωσε” το design του iPhone X από πολύ νωρίς. Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, είχε αποφασιστεί ο σχεδιασμός του, λίγο αφού είχαν κυκλοφορήσει τα iPhone 7.

Το iPhone X είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελίες, οι αποστολές ξεκινούν από 3 Νοεμβρίου, αλλά η ζήτηση ήταν πολύ πιο μεγάλη από αυτή που περίμενε η Apple και ο εκτιμώμενος χρόνος αποστολών έχει ανέβει στις 5-6 εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Τιμή iPhone X στην Ελλάδα από 1199 ευρώ έως 1399 ευρώ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
χρηστος

Για γελια, το εχω ξαναπει: η Apple σας γλενταει ολους (τους πελατες) ακριβως επειδη γνωριζει οτι ο,τι και να παρουσιασει, θα το αγορασουν. Περαστικα..

Filippos

“Πρώτη και κύρια αλλαγή είναι η αφαίρεση του κεντρικού κουμπιού, η αφαίρεση του Touch ID και η προσθήκη Face ID, η έλευση οθόνης OLED, αλλά και edge-to-edge design, όπως επιτάσσει ο ανταγωνισμός”. Η αφαίρεση του κεντρικού κουμπιού γιατί αποτελεί λόγο επιτυχίας από τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες εταιρείες είτε βάζουν home buttons είτε όχι και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ κανένας με αυτό; Τι φυσικό κουμπί τι εικονικό, σιγά τα ωά… Η αφαίρεση του Touch ID γιατί αποτελεί καινοτομία as well όταν οι περισσότερες εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με ένα απλό άγγιγμα και με μια τεχνολογία που είναι αρκετά επιτυχημένη, ευρέως διαδεδομένη και κατά τα πολλά δοκιμασμένη; Η προσθήκη του Face ID γιατί αποτελεί καινοτομία από τη στιγμή που άλλα μοντέλα την έχουν με άλλες μορφές εδώ και χρόνια και κανένας δεν τη χρησιμοποιεί; Ειδικά εδώ μιλάμε για μια αμφιλεγόμενη δυνατότητα που κακά τα ψέματα και κάποιος που δεν ενδιαφέρεται να τη χρησιμοποιήσει δεν θα έχει τη δυνατότητα ενός απλούστατου Touch ID… Η έλευση OLED το 2017 γιατί αποτελεί καινοτομία εφόσον άλλες εταιρείες τη χρησιμοποιούν εδώ και πάααααρα πολύ καιρό όταν ακόμα η Apple επέμενε στη…. RETINA DISPLAY(!)… Και τέλος… η edge to edge οθόνη γιατί αποτελεί καινοτομία όταν… Συνέχεια »

I am

Πριν 5 χρόνια έλεγες 400 ευρώ τρελά λεφτά για κινητό και εδινες 150 παρόλο που η κάμερα η οθόνη μπλα μπλα μπλα ήταν πολύ καλύτερα. Σήμερα δίνεις 1200 ευρώ για κινητό που έχει αμελητέες διάφορες από ένα κινητό με 300 ευρώ. Μάλλον έπρεπε να σπουδασω μάρκετινγκ (φοιτητής πληροφορικής)

bezilys

Κοντά έπεσε…..

Phaethon

@ I am

Πόσο δίκαιο σε μία πρόταση…

Μια φορά έδωσα σχεδόν 600 EUR για κινητό Samsung galaxy S2.

Έκτοτε το πολύ 300-350.

Dim

Είναι φανερό ότι το iphoneX ήταν για το 2018. Το καταλαβαίνεις ότι βιαστηκαν να το βγάλουν, και γι αυτό πήραν μεγάλα ρισκα για Apple.
Και γιατί βιαστηκαν; Μα ήδη από τα μέσα 2017 η Samsung έβγαλε το S8, με σούπερ μπεζελ/design και ένα καλό πακέτο, με πιο φωτεινή οθόνη κτλ(αν και έχει ελαττώματα το κινητό και δεν είναι αυτό που θα έπαιρνα). Πρόλαβε και έβγαλε και το Note8 πριν το Χ.
Η κατάσταση είναι η εξής: η Apple έχει μείνει τουλάχιστον μισό χρόνο πίσω, και το κακό γι αυτήν είναι ότι οι άλλοι κινούνται σφαίρα- βγάζουν κινητά κάθε 6 μήνες -οπότε η διαφορά θα μεγαλώσει. Την Apple δε τη βοηθάει που δεν έχει ανταγωνιστές στο iOS. Φανταστειτε απλά το Χ να είχε το design του S8 χωρίς notch, και το S8 να είχε το notch. Η ουρά για το X στα καταστήματα θα ήταν τέραστια. Κατάφερε η Samsung να έχει καλύτερο design από την Apple! Ποια, η Samsung, που μόλις πριν 3χρόνια είχε βγάλει το S4 χαζαπλαστ.

Panos

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετούν τα ίδια αρνητικά σχλολεια ενδεχόμενα από τους ίδιους σχολιαστές κάθε χρόνο. Καταρχήν Χρήστο τα πικρόχολα σχόλια περί πελατών που αγοράζουν τα πάντα δίνουν την εντύπωση συμπλεγματικού ατόμου που δεν δέχεται ότι οι άλλοι που αγοράζουν iPhone προφανώς εκτιμούν τις ανάγκες τους καλύτερα από εσένα. Περαιτέρω Φίλιππα είναι προφανές πως όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις καμιά απολύτως καινοτομία στο iPhone. Ειμαι επίσης Βέβαιος ότι ούτε στο παρελθόν έχεις βρει καμία απολύτως καινοτομία σε κάποιο iPhone. Όλα αυτά τα εκατομμύρια των καταναλωτών που αγοράζουν κάθε χρόνο iPhone προφανώς για σένα είναι παραπλανημένοι. Ωστόσο είμαι βέβαιος ότι αν κάποια στιγμή, αφού όπως λες έχεις τα χρήματα, αγόραζες ένα iPhone, παραδείγματος χάρη το iPhone 10, τότε Θα αλλάζεις γνώμη γιατί θα ανακαλύπτεις πράγματα που σε ένα Android κινητό δεν θα έβρισκες ποτέ. iPhone δεν είναι μόνο μία συσκευή όπως είναι το note της Samsung, iPhone είναι ένα ολόκληρο οικοσύστημα, είναι το App Store είναι το iOS και είναι και το hardware (δηλαδή η συσκευή) όλα αυτά άρρηκτα δεμένα και αρμονικά συνεργαζόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.