Η Apple θα κάνει πλήρη μετάβαση σε OLED iPhone το 2019

Μετά από αρκετά χρόνια αναμονής, η Apple αναμένεται φέτος να μας δείξει το πρώτο iPhone με OLED οθόνη. Ωστόσο μόνο ένα από τα μοντέλα θα είναι εξοπλισμένο με OLED οθόνη, το οποίο σύμφωνα με κάποιες φήμες θα έχει curved οθόνη 5.8 ιντσών. Τι θα γίνει όμως το 2018;

Πολλοί θα περίμεναν ότι η Apple θα κάνει πλήρη μετάβαση σε OLED οθόνες για όλα τα νέα iPhone εκείνης της χρονιάς. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες πληροφορίες αυτό δεν θα συμβεί ούτε το 2018, αλλά το 2019. Οπότε το 2018 θα πρέπει να αναμένουμε μια μίξη LCD και OLED iPhone.

Σύμφωνα με την πηγή, “Η Apple αναμένεται να υιοθετήσει OLED οθόνες για 60 εκατομμύρια συσκευές ή 40% των iPhone 8 αυτό τον χρόνο και να διπλασιάσει τον επόμενο. Σκοπεύει να χρησιμοποιεί OLED οθόνες για όλα τα νέα iPhone το 2019″.

Όπως και να έχει, δεν αλλάζει το γεγονός ότι φέτος αναμένουμε LCD οθόνες για την “κανονική” σειρά iPhone και OLED για το “επετειακό”.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 7 Μαρτίου 2017 17:39

Σχόλια

  • Θα το φάει το κεφάλι της με τις OLED αλλά ψέυτης να βγώ...
    Λές και δεν έχει ΗΔΗ φοβερή οθόνη...

  • @Christos T να φανταστώ δεν έχεις πιάσει ποτέ συσκευή Galaxy ε? Οι οθόνες της Apple είναι σταθερά αστείες τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τον ανταγωνισμό

  • Ε όχι και φοβερή οθόνη το iPhone. Δίπλα σε άλλες συσκευές, όχι μόνο Samsung, μοιάζει φτωχός συγγενής. Το ότι τις αλλάζει δείχνει ότι κατανοεί πως υστερει κι αυτό είναι θετικο.

  • Καλύτερα να βάλει τις microLED που ειναι καλύτερες απο τις Oled. Η Apple εχει εξαγοράσει την LuxVue που έχει αρκετές πατέντες σε αυτή την τεχνολογία.

  • @marios και galaxy είχα και Note 4 έχω και Iphone 6s Plus έχω.
    Μακράν σε αρκετά καλύτερες.
    Καλύτερη πιστότητα σε χρώματα,
    Τρομερή ανάλυση...δεν φαίνεται για 1080 με ΤΙΠΟΤΕ...
    Γωνία θέασης 179,999999 μοίρες (εννοώ δηλαδή απο όσο δίπλα και να την κοιτάξεις ΔΕΝ μαυρίζει και δεν χάνεις ΤΙΠΟΤΕ απο την εικόνα.
    Πάρα πολύ καλή φωτεινότητα.
    Δεν έχει παιδικές αρρώστιες και...
    ΛΕΥΚΟ άψογο όπως και το μάυρο.
    Σε σχέση με την Super Amoled καλύτερη στα περισσότερα.
    Το μόνο "εντυπωσιακό" των super amoled ο υπερκορεσμός των χρωμάτων.

    Και στα τονίζω έχοντας το ένα δίπλα στο άλλο.

    Θα το φάει το κεφάλι της η Apple...αλλά παραμένει δικαίωμα της.
    Πρός το παρόν για 5-6 χρονάκια πήρα κινητό.
    Όταν θα βγεί το Iphone 12 κλπ...βλέπουμε τότε τι θα υπάρχει.

  • Υπάρχουν εξειδικευμένα site όπως το displaysearch να διαβάσει κάποιος , οι κορυφαίες οθόνες βάση μετρήσεων είναι οι AMOLED ειδικά συγκρινόμενες με IPS που έχουν γκριζαρισμένο "μαύρο" (γκρι σκούρο δηλαδή) και ξεπλυμένα χρώματα. Άλλωστε η ίδια η Apple τις θεωρεί αναβάθμιση και θέλει να πάει εκεί με μερικά χρόνια καθυστέρηση σε σχέση με την Samsung ως συνήθως.

  • Πάλι καλά που το κατάλαβε η apple ότι κάτι πρέπει να κάνει .Ο βασιλιάς είναι ένας και σε λίγο έρχεται,λιγες μέρες έμειναν!

  • Έχει δίκιο ο ChristosT οι οθόνες του iPhone 6 plus και μετά είναι ποιοτικότατες, και όχι μόνο δεν υστερούν αλλά είναι από τις κορυφαίες εκ των ναυαρχίδων στις μέρες μας... Τα νούμερα μοιάζουν πιο φτωχά σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά δεν είναι έτσι και όποιος έχει μάτια μπορεί να διαπιστώσει και μόνος του τι λέω συγκρίνοντας το ένα δίπλα στο άλλο ! Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια στις οθόνες.... έχω συγκρίνει ένα lumia 640xl με 720p ΄5,7 inches οθόνη με ένα mate 8 και έχω να πω ότι το κινητό των 100 ευρώ ήταν 2 σκαλιά πάνω σε οθόνη από το mate ! Έχω 2Κ Amoled οθόνη στο Lumia 950 xl που έχω τώρα και όταν το συγκρίνω με το iPhone 6 plus του κολλητού μου δεν βλέπω καμία διαφορά σε ποιότητα. Ίσα ίσα που μπορώ να πώ ότι το λευκό του iPhone δεν μπορεί να το φτάσει το δικό μου ! Μόνο τα χρώματα εμένα είναι ποιο έντονα και έχω καλύτερο μαύρο... Από την άλλη χάνω πολύ στην φωτεινότητα....

  • ε οχι και να συγκρινουμε OLED με ips θα πεσει φωτια να μας καψει.....η OLED αυτη την στιγμη ειναι η καλυτερες οθονες και οι ποιο ακριβες και με ενα μαυρο φοβερο.
    προβλεπω το iphone με OLED να τιμολογειται στα 1,100....

  • Ρε παιδια. Καλά λέτε οτι οι οθόνες των iPhone είναι απο τις καλύτερες LCD εκεί έξω με πολύ ρεαλιστικά χρώματα και δυνατή φωτηνότητα. ΑΛΛΑ οι OLED παιδιά αν δεν ξέρετε ξεπερνάνε με άνεση και την καλύτερη LCD που υπάρχει. Ειναι θέμα τεχνολογίας.
    Αν οι LCD είναι στο 100% οι OLED σήμερα είναι στο 130% και ανεβαίνει...
    Και το λέω οτι είναι καλύτερες όχι οτι έτσι πιστεύω αλλά επειδη τα έχω βάλει δίπλα δίπλα.
    Και επειδή φίλος που απο iPhone 5s σε 7 Plus πήγε τελικά σε S7 Edge και έμεινε με το στόμα ανοιχτό... Κι εγω Ζ3 έχω και δεν τα συγκρίνω καν..
    Και μάλλον δεν έχετε κάνει σύγκριση βράδυ να δείτε εκεί διαφορές!

  • Μετά και από αυτή την κίνηση αλλά και τις φήμες που θέλουν τη Sony να υιοθετεί κι εκείνη σταδιακά τις amoled οθόνες στα κινητά της, πιστεύω ότι αποδεικνύεται πως οι συγκεκριμένες οθόνες είναι και οι καλύτερες. Σίγουρα χάνουν κάπως στην πιστοτητα των χρωμάτων αλλά είναι καθ' όλα εντυπωσιακές. Για να τις αλλάζει η apple που δεν έχει ιδιαίτερο φόβο στις πωλήσεις πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά και προχωρά σ αυτό το βήμα

  • Να συμπληρώσω κι εγώ με τη σειρά μου πρώην κάτοχος Samsung s6 ότι η οθόνη πολύ καλή και λόγω υψηλής ανάλυσης , τώρα κάτοχος iPhone 7 plus ... αν υπάρχει διαφορά εγώ δεν μπορώ να την καταλάβω , όπως επίσης εδώ ανεβαίνει η ποιότητα γενικά σε όλη τη συσκευή όποτε η οποια διαφορά ( αν υπάρχει σε αριθμούς ) απλά χάνεται όταν κρατάς τη συσκευή στα χέρια .

  • Με το σταγονόμετρο ,σιγά σιγά οι αλλαγές για να έχει κάτι να σπρώχνει στα fan boys της. Και το 2021 να άλλαζε σε oled κανείς δεν θα γκρίνιαζε. Αυτή είναι η ευτυχία αλλά και η δυστυχία της Apple.

  • Θα το ξαναπώ...όποιος έχει Iphone απο το 6 και μετά (γιατί έχει ανέβει παρα πολύ η ποιότητα) θα δεί ότι είπα παραπάνω.
    Πιστότητα(καλύτερη),
    Λευκό-Λευκό(και όχι ρόζ και γκρί σαν τις amoled),
    Φωτεινότητα (πάρα πολύ καλή).
    Το μάυρο, βλέποντας ταινίες σε full ποιότητα είναι άψογο.
    Χρώματα ζωηρότατα.
    Χώρια που δεν έχουν παιδικές ασθένειες.

    Τώρα...τί σας λένε τα sites πρίν 5ετίας και τί λένε τα όργανά τους...ειλικρινά θα τολμήσω... να πώ δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
    Εγώ σας το περιγράφω έχοντας την μία Οθόνη ΔΙΠΛΑ στην άλλη.
    Ειλικρινά η Apple, σκάβει τον λάκο της.
    Απλά μπήκε και αυτή στο μικρόβιο της κούρσας. Τίποτε άλλο.
    Ούτε γιατί οι amoled είναι καλύτερες (Υπεροκορεσμένα και ΨΕΥΤΙΚΑ χρώματα),ούτε γιατί η Apple ήταν χαζή που μέχρι τώρα είχε LCD-IPS.

    Η γωνία θέασης του Iphone 6s Plus ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.
    Σας λέω οτι βλέπω τέρμα απο γωνία 170+ μοίρες την Οθόνη και δεν βλέπω μάυρο και αλλαγή των χρωμάτων ΚΑΘΟΛΟΥ.
    Άν ο Υπερκορεσμός είναι πλεονέκτημα, κατά τον οποίο ότι χρώμα βλέπει κάποιος είναι παραλλαγμένο πρός "εντυπωσιασμό"...τότε τί να πώ.
    Δικαίωμα του καθενός αλλά προσωπικά δεν θα επέλεγα ξανά amoled τεχνολογία.

  • Ε καλα κλασική Apple,, λεει θα βγάλει κινητο με ενα χαρακτηριστικό το οποιο περιμένουν οι fans και υστερα ολα αυτα που λενε τα κανουν μετα απο δυο χρόνια (οπως με την ασύρματη φόρτιση)

    Καλα λεω πως η Apple ζει 2 χρόνια πίσω

  • Μπράβο στην Apple. Eστωκαι αργά θα διορθώσει ένα κακώς κείμενο. Επειδή καποιοι παλευουν να κανουν το άσπρο μαύρο κι επειδή η Apple συνειδητοποιησε οτι είναι καλύτερες οι amoled, να δω τι θα λέτε όταν τις έχουν τα iPhone. Κλασσικά κωλοτουμπα;

  • ChristosT
    εχεις σιγουρα στο full την φωτεινοτητα και στα δυο ? γιατι εχω βαλει s7 με iphone 7 και τα χρωματα στην oled ειναι ποιο ζωντανα και το μαυρο ειδικα δεν συγκρινεται, δεν ξερω πως γινεται να βλεπεις την ips καλυτερη....αυτο που λες δεν υπαρχει δεν γινεται απλα η OLED δεν πιανεται αυτη την στιγμη ειτε μας αρεσει ειτε οχι

  • @Genesis ναί.
    Full και στα δύο.
    Του Iphone είναι φωτεινότερη.
    Μονο ο υπεροκορεσμός είναι το ατού της super amoled που δείχνει τα χρώματα πιό "έντονα".

  • Ακόμα έχουμε 2017....Μέχρι το 2019 η Samsung θα έχει πάει την αγορά στα αναδιπλούμενα smartphones....Έχει μείνει πίσω όντως η Apple....

  • Έγω εδώ θα συμφωνήσω με τον ChristosT.
    Αν το κριτήριο είναι να μας εντυπωσιάσουν με ψεύτικα χρώματα τότε amoled.
    Κάποιοι απο μας απλα θέλουμε να βλέπουμε την αλήθεια. Βγάζω φωτο με S7 μένω αγαλμα απο την απόδοση... Την περνάω στο pc και κλαίω.
    Εγώ προσωπικα θέλω να βλέπω οτι πιο ρεαλιστικό.

  • @ChristosT φίλε γίνεσαι αστείος!
    Εντάξει, το μάτι σου είναι καλύτερο απο τα ειδικά μηχανήματα που βλέπουν και μετράνε την πιστότητα των χρωμάτων.
    iPhone 7 Plus: Μέγιστη Φωτηνότητα: 681cd/m2 μάυρο: 0.50cd/m2 DeltaE : 1.3
    S7 Edge: Μέγιστη Φωτηνότητα: 610cd/m2 μάυρο: 0 cd/m2 DeltaE : 1.5 DeltaE 2000: 0.8
    Και αυτά τα ανεβάζω επειδή λέτε οτι το λευκό χάνει και τα χρώματα είναι έντονα! Σε ποιο MODE κάνατε εσείς τις δοκιμές γιατί ας πούμε τα samsung όπως και τα Sony και άλλες εταιρίες έχουν πολλά modes. Έλεος.. Το λευκό έχει λυθεί απο το Note 4!!
    Επίσης ότι ποιότητα βίντεο και να βάλεις το Μαύρο είναι το ίδιο! εκτός και αν βάλεις 144p.
    Δηλαδή ένα FullHD βίντεο δεν θα σου δώσει καλύτερο μαύρο. Έλεος! Επειδή μένουν μερικές εταιρίες στις LCD επειδή δεν φτιάχνουν οθόνες δεν σημαίνει οτι είναι και καλύτερες!

    Και για όσους δεν ξέρουν οι Amoled έχουν Απόκριση 1ms και μηδέν lag και ghost.
    Αφήστε το. Σας ξαναλέω. Βάλτε στο σκοτάδι βίντεο με το διάστημα και ελάτε να ξαναγράψετε!
    Όχι κάτω απο τον ήλιο!!!

  • @Rizo

    Τι λε ρε μεγάλε σοβαρά. Είμαι όλη μέρα στη δουλειά στο δρόμο και δε θα με νοιάξει η φωτηνότητα του κινητού μου και τα λευκά αλλα θα με ενδιαφέρει να δω το διαστημα την νύχτα πιο μαύρο?

    Με λένε ριζο και οπως θέλω τα γυρίζω φαση

  • @Αντώνης ΑΚΡΙΒΩΣ φίλε μου...
    Το να εντυπωσιάζεσαι στην οθόνη του κινητού και μετά να βλέπεις οτι δεν είναι αυτό που έβλεπες...άχρηστο τελείως.
    Θέλω να βλέπω τα χρώματα ΟΠΩΣ είναι στον φυσικό κόσμο και όχι έναν ψεύτικο, πλαστό πρός εντυπωσιασμό.
    Πιστότητα χρωμάτων.
    Άν συνηθίσει η κόρη του ματιού σε Υπερκορεσμένα χρώματα, μετά θα έχουμε γενικό πρόβλημα.

  • @Αντώνης
    ότι να ναι φίλε. Εγω μιλάω για την ποιότητα του μαυρου να δείς στο σκοτάδι.
    Εσυ τα λές οπως θέλεις να να σου βγεί!
    Το S7 Edge έχει φοβερή φωτηνότητα και ανέβασα και τα νούμερα!! 610cd/m2
    Και οι AMOLED αποδίδουν καλύτερα με κόντρα τον ήλιο!!
    Ακυρο ότι λές φίλε..

    Ο φίλος @ChristosT
    επιμένει με τα ψεύτικα χρώματα ενώ με ειδικά μηχανήματα έχει αποδειχτεί οτι οι AMOLED πλέον αποδίδουν πιστότατα χρώματα!

    Ακόμα θυμάμαι το άρθρο του TechBlog για το Νοτε 4. Ενημερωθείτε.

    https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-note-4-has-the-best-screen-9876/

    Και το έχουν περάσει αυτό το στάδιο οι AMOLED

    Συνεχίστε την καραμέλα σας..

  • @Rizo τα μηχανήματα δεν έχουν την πιστότητα του τελειότερου οργάνου που λέγεται Οφθαλμός.
    Βάλε την ΨΕΥΤΙΚΗ amoled σε αντιπαράθεση με τα χρώματα της φύσης.
    Θα καταλάβεις τι σου πασάρουν και τί θέλουν να προωθήσουν.
    Βγάλε μία φώτο με την σούπερ κάμερα του edge σου...
    Πρόβαλέ την τώρα δίπλα στο τοπίο που απαθανάτισες.
    Ψεύτικα χρώματα στο μέγιστο βαθμό της υπερβολής.
    Άν πάλι για να κρίνεις, βασίζεσαι στα μηχανήματα και όχι στο μάτι σου...τότε πήγαινε στον Οφθαλμίατρο.(φιλικά). Ίσως να έχεις πρόβλημα.
    Καραμέλα υπάρχει...αλλά όχι στο στόμα εκείνων που φαντάζεσαι...

  • Σας έχουν συνηθίσει τόσο πολύ στα ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΑ χρώματα που τα μάτια σας θεωρούνε το φυσιολογικό..."ξεπλυμένο"...
    Αυτό ονομάζεται "κατάντια".

  • Εγώ ξέρω ότι το δικό μου πρώην LG g5 με τα σχεδόν 900(!) nits δίπλα δίπλα με s7 edge με τα μισά σχεδόν nits κάτω από τον ήλιο ήταν πιο δυσδιακριτο. Μπορείτε να πείτε ότι θέλετε αλλά στο θέμα φωτεινότητας η χειρότερη amoled ξεπερνά την καλύτερη ips

    @rizo
    Μην προσπαθείς να πείσεις άτομα που αντί για κόρες στα μάτια τους έχουν μήλα made by Apple. Είναι ανωφελο. Στο λέω από πείρα κι εντελώς φιλικά

  • Ίσως το καλύτερο Site για οθόνες γενικά.

    https://www.displaymate.com/iPhone7_ShootOut_1.htm
    Για το iPhone που όπως είπα στο πρώτο μου post είναι απο τις καλύτερες οθόνες LCD.

    https://www.displaymate.com/Galaxy_S7_ShootOut_1.htm
    Και του S7 και Edge.

    Διάβασέ τα τώρα φίλε Χρήστο απο τους πραγματικά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ γιατί η γνώμη σου μόνο δυστυχώς δεν μου λέει τίποτα!

    Αν σε σταματήσει καμια μέρα η αστυνομία να τρέχεις και σου βγάλει το μηχανάκι και σου πεί με πόσα έτρεχες, πές του οτι το μηχάνημα δεν ξέρει να μετράει!! Τα βλέπεις με το μάτι εσυ!!!

    Τέλος απο εμένα. Καλησπέρα!!

  • Επιτελους να βαλει την καλυτερη δυνατη οθονη η Apple και να μην κοροιδευει με οθονες τεχνολογιας β διαλογης (ips).

  • Ίσως το καλύτερο Site για οθόνες γενικά.

    displaymate.com/iPhone7_ShootOut_1.htm
    Για το iPhone που όπως είπα στο πρώτο μου post είναι απο τις καλύτερες οθόνες LCD.

    displaymate.com/Galaxy_S7_ShootOut_1.htm
    Και του S7 και Edge.

    Διάβασέ τα τώρα φίλε Χρήστο απο τους πραγματικά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ γιατί η γνώμη σου μόνο δυστυχώς δεν μου λέει τίποτα!

    Αν σε σταματήσει καμια μέρα η αστυνομία να τρέχεις και σου βγάλει το μηχανάκι και σου πεί με πόσα έτρεχες, πές του οτι το μηχάνημα δεν ξέρει να μετράει!! Τα βλέπεις με το μάτι εσυ!!!

    Τέλος απο εμένα. Καλησπέρα!!

  • Εγώ δεν θα πάρω το μέρος κανενός . Οι οθόνες έχουν το συν και τα πλην τους .

    ΟΜΩΣ .
    Πιστεύω οτι η Apple κοιτάει το "γενικό πακέτο" των OLED.Που σημαίνει οτι εκτός των άλλων έχουν λιγότερη κατανάλωση κ ειναι πιο λεπτές.Κατι που για την φιλοσοφία της Apple για το πάχος της συσκευής παίζει πολυ σημαντικό ρόλο .Οπως και το οτι οι LCD έχουν πιάσει ταβάνι ενω οι άλλες έχουν μέλλον .. Οποτε λογική τη βλέπω την κίνηση της .

  • Το ένα προφίλ στηρίζει το άλλο...χαχα...εντάξει.
    Ρίτζο την άλλη φορά που θα ψάχνεις για γυναίκα βρες ένα μηχάνημα για να σου δώσει καλύτερες μετρήσεις!!!! Αφού τα ματάκια σου έχουν πρόβλημα κατά ομολογία σου.
    Αχαχαχα...δεν πάρε καλά ρε δεις...
    Διαβάζετε νούμερα και απλά διαβάζετε νούμερα...τα μάτια σας γιατί τα έχετε;

  • Η σαπίλα των ψεύτικων χρωμάτων ονομάζεται amoled.
    Απλά δυστυχώς και η apple μπαίνει στο ίδιο τρυπακι των άλλων παραμυθάδων.
    Φοβάται μην χάσει τις πωλήσεις σε βάρος της ποιότητας.
    Κάποτε δεν νοιαζόταν για αυτούς...τώρα με Cook άρχισε την κατηφόρα...
    Με Στιβ αυτό δεν θα γινόταν...

  • Προσωπικα τα ματια μου δεν εχουν μηλα. Διαφωνω με τον ChristosT σε πολλα καθως ειμαι φαν της τσαομι οπως λεει. Eixa mi3, mi note και πλεον εχω huawei p9. Οπως ειπα και πριν συμφωνω μαζι του λογω εμπειριας χρησης και επειδη η δουλεια μου ειναι εξωτερικη. Δεν με νοιαζει τι λενε τα nits εγω θελω να διαβαζω τα emails μου χωρις να ψαχνω σκια.

  • Αντώνη κι εγω συμφωνώ με τα Xiaomi, ειδικά με το PRO - τα έχουμε ξαναπεί...
    Αλλα αν βρείς κάποιον να έχει S7 Edge και έχεις την ευκαιρία να δείς την οθόνη με κόντρα τον ήλιο θα με θυμηθείς.
    Εγω την Samsung την έκραζα και την κράζω σε πολλά θέματα ακόμα. Αλλά οι Amoled είναι φοβερές και είναι η εξέλιξη στις οθόνες.
    Όπως και στις τηλεοράσεις την LG την OLED ήθελα να πάρω για το σπίτι γιατί την πήρε φίλος και έμεινα με το στόμα ανοιχτό, αλλά λόγω κόστους αρκέστηκα σε μια απλή 55" Samsung..

  • Αντώνη λέει ο ένας μια μ...... λες και εσυ μετά ότι τα μάτια σου δεν έχουν μήλα...IPhone τώρα πήρα. Μάλιασε το χέρι μου να το γράφει.
    Χρήστης Samsung και διαφόρων άλλων Androids για χρόνια.
    Επειδή κάποιος έχει αδυναμία λόγου και επιχειρημάτων και θέλει να χαρακτηρίζει κάποιον μήλο ή πορτοκαλι ή αχλάδι για να δικαιολογησει την άποψη του, πέφτετε και εσείς στο επίπεδο τους;
    Και εσυ τότε κάποιο φρούτο της τσαομι είσαι;
    Αυτός τι φρούτο είναι;
    Έλεος με το οπαδιλικη....η αλήθεια πρέπει να λέγεται από όπου και αν προέρχεται.
    Οι amoled είναι ψεύτικες στον χρωματισμό και δείχνουν τα πάντα υπέρ κορεσμένα.
    Δεν ήξερα να βγω στο διάστημα για να έχω άλλη άποψη για το "φημισμένο" δήθεν μαύρο τους.
    Τώρα που σερφάρω λευκό βλέπω.
    Γιατί να προτιμήσω κάτι περισσότερο έναντι κάτι άλλου;
    Το σύνολο βλέπω και αυτό στις amoled είναι άθλιο.

  • Γιατί ποιος είπε για τον Αντώνη συγκεκριμένα περί οφθαλμών και μήλων και τρώγεστε; Είστε σίγουροι ότι πήγαινε σε εκείνον ο εν λόγω παραλληρισμός;;; Για σκεφτείτε ξανά. Βγάζει μάτι που πάει. Σε αυτόν που αμφισβητεί τους επαγγελματίες και τις μετρήσεις και δέχεται ως ορθόν και απόλυτα αληθές το ίδιο του το μάτι. Μόνο σε επίπεδο αχρωματοψίας θα ίσχυαν τα λεγόμενά του.

  • Εντάξει μην κατανταμε και γραφικοί.Τη μια το μάτι μας ξέρει καλύτερα από το dxOmark τις καμερες και ψηφίζει αυτή που έχει το κινητό μας...,την άλλη μετράει καλύτερα το μάτι μας από τα μηχανήματα τις οθόνες και ψηφίζει καλύτερη τη δική μας...ενταξει...

  • Οι AMOLED είναι το παρόν και το μέλλον και οι IPS το παρελθόν. Αν ήξερε ο Christos απο οθόνες και κινητά δεν θα αγόραζε iphone.

  • Καλά...οταν σας ψοφήσει η "νέα" τεχνολογία της amoled και σας πασάρουν σε 5-6 χρονάκια "άλλη" τεχνολογία" ips ελάτε να την υπερασπίστειτε με την ίδια ελαφρότητα.
    @Γιώργος Κ αδιαφορώ για τις απόψεις σου όπως και για τα προφίλ σου...να κοιτάς πρώτα στον καθρέπτη προτού μιλήσεις για τους άλλους. Είναι πιό...wise.

    @John
    Ο Χρήστος ξέρει απο κινητά γιάυτό και πήρε Iphone.

    Τέλος κανείς μα κανείς δεν λέει για πιστότητα χρωμάτων, για λευκό για φωτεινότητα και τις ασθένειες των amoled.
    Ντρέπεστε ή τις αγοράζετε για το "συμπαντικό" μαύρο.
    Τόση μαυρίλα ακόμη δεν χορτάσατε;
    Οι άλλες οθόνες τί μαυρο έχουν;
    Για ρίξτε ένα φλέφαρο στο Ροζάκι άσπρο των amoled σας και στα τίγκα Υπερκορεσμένα χρώματά σας και μετά ελάτε να μας πείτε και για μετρήσεις...τις γνωστές...που άλλοτε ανεβάζουν και άλλοτε κατεβάζουν τα συμπεράσματά τους.
    Βάλτε τις amoled σας και το λευκό τους δίπλα σε μία ολόλευκη λευκή σελίδα χαρτί, ανοίξτε ένα κανάλι και δείτε τα πρόσωπα των ατόμων...τί βλέπετε;
    Υποφέρουν. Όπως υπέφεραν και τα μάτια μου μετά απο λίγη ώρα ιδιαίτερα το βράδυ σε προβολή ταινιών. Τόσο υπερκορεσμό πού να αντέξουν τα καημένα...
    Μόνο για τα μηχανήματα είναι...

    Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής Οθονών DELL χρησιμοποιεί τεχνολογία LED ΚΑΙ IPS απο τις μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες ίντσες...
    Έχουν βραβευτεί για την πιστότητά τους και την ποιότητα τους.
    Είναι ανοήτη φαίνεται...δεν γνωρίζει.
    Μόνο τα σαίνια του Techblog είναι ειδήμονες.
    Θα έπρεπε να τους πάρει στα γραφεία τους...

    Και αυτά τα λέει ένα άτομο που άλλαξε και περάσανε Οθόνες στο Desktop του περισσότερες απο τα παπούτσια που αγόρασα τα τελευταία χρόνια.
    Είχα LG,,AOC,Philips,SAMSUNG ΚΑΙ ΤΩΡΑ DELL με διαφορά απο Όλες.
    Όλες του 400-500άρικου...για να μην πεί κανείς οτι αγοράσαμε και φθηνής ποιότητας.
    Ξεκούραστη με το καλύτερο λευκό, χωρίς Over-saturation...με τα πιό ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ που έχω συναντήσει. Το πράσινο είναι πράσινο, το λευκό λευκό, το κόκκινο κόκκινο, το πορτοκαλί πορτοκαλί το μάυρο μάυρο...κ.ο.κ...

    Επειδή κάτι (amoled) έχει μέσα του το βαθμό της υπερβολής δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο.
    Καλύτερο είναι αυτό που προσεγγίζει το φυσικό, την πραγματικότητα.
    Ναί μπορεί να φαίνονται "εντυπωσιακές" αλλά όχι και σωστές.
    Άν εσείς το βλέπετε στα υπερκορεσμένα σαπάκια...
    Then...My Two Cents...

  • Τέλος επειδή μερικοί μιλάνε για "μετρήσεις" και στοιχεία...

    https://www.youtube.com/watch?v=tp23lw013gs

    Τί ακριβώς το εντυπωσιακό βλέπει το δικό τους το μάτι που το βλέπουν και τα "μηχανήματα";
    Δεν θέλετε Iphone...οκ...
    https://www.youtube.com/watch?v=XBDyv7Ailak
    Διαβάστε και τα σχόλια κάτω των βίντεο.
    Στην amoled το γκρί γίνεται καφέ, το μπλέ πράσινο κ.ο.κ...

    Tί ακριβώς σας ενθουσίασε;

  • Ρε φίλε μην μιλάς άλλο γιατί όσο πιο πολλά λες τόσο πιο άσχετος φαίνεσαι. Panel για οθόνες υπολογιστών υπάρχουν 3 ειδών. ΤΝ, IPS και VA. Αντε και PLS για τις Samsung. Πραγματικά δεν θα κάτσω για εσένα να αναλύσω τις διαφορές, αλλά απλώς θα σου πω ότι δεν υπάρχει amoled στις οθόνες υπολογιστών.
    Επίσης μας έχεις πριξει πραγματικά με τις λέξεις κορεσμενα και ψεύτικα χρώματα.
    ΞΕΚΟΛΛΑ φίλε μου δεν είμαστε στο 2013!!!
    Οι amoled είναι εδώ και θα κάνουν και πιο έντονη διαφορά! Αναδιπλουμενες και άλλα.
    Αντε να το χαίρεσαι το κινητό σου!
    Σου έστειλα τόσα review και ακόμα λες εσύ τα ίδια. Οι άλλοι έχουν μηχανήματα χιλιάδων ευρώ και έχουν περάσει από τα χέρια τους τα καλύτερα των καλύτερων και ακόμα λες την γνώμη σου απλώς!!
    Ακούς εκεί ροζ το λευκό!!! Δεν το μετράνε με το μάτι σαν εσένα αλλά σε color space.
    Και να ξέρεις χαρτί λευκό από μάρκα σε μάρκα αλλάζει το χρώμα! Αντεεε.
    Με τον υπερκορεσμο σου!! Ασθένεια δεν έχουν πλέον οι amoled, το μυαλό σου έχει!!

  • @Rizo αυτή την υποτακτική μόνο οι ξερόλες την έχουν.
    Άκου...[Ρε φίλε μην μιλάς άλλο].
    Απο Τουρκία πλευρά βλέπω έρχεσαι...εδώ τί ακριβώς κάνεις;

    Κάτσε να βγεί και το S8 και να δείς εκεί ροζουλί λευκά...γκρί λευκά...
    Ο Υπερκορεσμός ΒΑΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ στις amoled και όσο θέλεις γκάριζε...
    Και άλλο τόσο θα έχουν το 2020...
    Σάπιες Οθόνες που σε λίγα χρόνια δεν θα θέλει κανείς να τις θυμάται...
    Wait...

  • πραγματικα ακουω μερικους και λενε για αυτες τις οθονες τι φοβερες οταν γεμιζουν burn in και γινονται μια αηδία τι το ωραιο εχουν γτ εγω νιωθω μακακας που εδωσα τοσα λεφτα .και μια απορεια gia οποιον ξερει ta iphone παθαινουν burn in?

  • Παμε λιγο να τα πουμε επιστημονικα:
    -Μεγιστη φωτεινοτητα:
    iPhone 7: 602 cd/m2 - Galaxy S7: 543 cd/m2
    (εδω το λευκο ειναι ξεκαθαρα για 59 cd/m2 πιο φωτεινο στην ips)
    -Ελαχιστη φωτεινοτητα:
    iPhone 7: 0,34 cd/m2 - Galaxy S7: 0 cd/m2
    (εδω το μαυρο ειναι απολυτο στην amoled και λογικο μιας που η οθονη ειναι σβηστη αλλα με μικρη διαφορα 0,34 cd/m2 σε σχεση με την ips)
    -Ακριβεια λευκου:
    iPhone 7: 6806Κ - Galaxy S7: 6512K
    (εδω λαμβανοντας σαν ιδανικο λευκο τα 6500K η amoled ειναι πιο κοντα)
    -Μεση ακριβεια χρωματων:
    iPhone 7: 1.1 JNCD - Galaxy S7: 1.5 JNCD
    (εδω ως απολυτη ακριβεια ειναι το 0 και η ips ειναι πιο κοντα για 0,4)
    -Φωτεινοτητα απο γωνια 30ο
    iPhone 7: -54% - Galaxy S7: -28%
    (εδω οι μικροτερες απωλειες ειναι ξεκαθαρα υπερ της amoled)
    -Ακριβεια λευκου απο γωνια 30o
    iPhone 7: 0.8 JNCD - Galaxy S7: 2.9 JCD
    (εδω η διαφορα υπερ της ips ειναι προφανης)
    -Ακριβεια χρωματων απο γωνια 30o
    iPhone 7: 1.5 JNCD - Galaxy S7: 6.7 JNCD
    (εδω η amoled φαινεται να εχει μεγαλη διαφορα στην απεικονηση εναντι της ips)
    -Μεση καταναλωση ενεργειας
    iPhone 7: 0.65w - Galaxy S7: 1.00w
    (εδω βλεπουμε το μεγαλο πλεονεκτημα της amoled εναντι της ips)

    *ως στοιχεια εχω παραθεσει τα βελτιστα για καθε mode του Galaxy S7...

    Ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του!

  • Τα παραπανω στοιχεια αφορουν αποκλειστικα τα χαρακτηριστικα της οθονης και δεν συμπεριλαμβανονται σε αυτα λοιποι σημαντικοι παραγοντες οπως:
    -κοστος παραγωγης
    -διαρκεια ζωης
    -συχνοτητα και ειδος προβληματων
    -αντοχη

  • Λοιπον επειδη μιλαμε για τεχνολογια και τα μηχανηματα για οθονες που μετρανε εχουν κατασκευαστει για αυτο τον λογο, και επειδη το ανθρωπινο ματι δενειναι αρκετο σε αυτα τα πραγματα μην λεμε οτι μας αρεσει.

    χριστο και αντωνη σας αρεσουν οι ips και ΠΙΤΕΥΕΤΕ οτι ειναι οι κα,υτερες ειναι δικο σας θεμα και γουστο και ειναι κατανοητο αλλα μην προσπαθειτε να περασετε στους αλλους αυτο που πιστευετε εσεις δεν ειναι ωραιο, ο ριζος εχει βαλει ποσα link που λενε οτι η amoled ειναι ανωτερη.
    εγω παντως που ειχα δυο κινητα διπλα διπλα σας ειπα τι ειδα, αυτο ειδα αυτο ειπα.

    δεν εχω θεμα με κανεναν μια συζητηση κανουμε αλλα μην το παρατραβαμε.
    φιλικα παντα.

  • Τίποτα άγνωστε τίποτα!!! Υπερκορεσμός στα κόκκινα!!! :D
    Στο Adaptive mode όμως...... ;)

    Καλά τα γράφεις, αλλά την κατανάλωση ενέργειας πρέπει να την έβαλες λάθος.
    iPhone: 1w και S7: 0.65w, είναι και μισή ίντσα σχεδόν μεγαλύτερο το amoled.
    Επίσης η μέγιστη κατανάλωση για το iPhone είναι 1.08w και S7 1.45w
    Αλλά ανάλογα την εικόνα που παίζει η κατανάλωση μειώνεται στα amoled.
    Τέλος η μέγιστη φωτεινότητα στα S7 είναι εφικτ΄ημόνο στο auto όπου σε 100% οθόνη βγάζει 549 cd/m2 και φτάνει έως το 855 cd/m2 στο 1%. Το iPhone7 φτάνει και τα 705 cd/m2.

    Το μόνο αρνητικό πραγματικά είναι οτι χρειάζεται βελτίωση η ακρίβεια χρωμάτων υπο γωνία. Γιατί 1.1 με 1.5 είναι πραγματικά ελάχιστη διαφορά.
    Ακόμα και το JNCD 3 θεωρείται ακριβές.

    Και εξωργίζομαι με τον Χρήστο γιατί τις βγάζει σκουπίδια! Ενώ είναι ήδη απο τις καλύτερες οθόνες και έχουν και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης ακόμα.

    Τέλος φίλε @raziel το burn in υπάρχει όντως όπως είχαν πιο παλιά και οι lcd αλλά ήδη είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Προσωπικά απο 1 φίλο που είχε S4 για 2+ χρόνια, 2 φίλους που έχουν ακόμα S5 για 2 σχεδόν χρόνια και ακόμα και το παλιό μου Htc One S που το έιχα 2 χρόνια και άλλα 2 σχεδόν η αδερφή μου, δεν είδα πουθενά burn in.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.