Japan Display, Κατασκεύασε οθόνη 5 ιντσών Full HD WhiteMagic

Η Japan Display ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε οθόνη 5 ιντσών Full HD τεχνολογίας LCD WhiteMagic που υπόσχεται υψηλή φωτεινότητα 840 nits για ιδιαίτερα καλή απεικόνιση σε συνθήκες ακόμα και κάτω από τον ήλιο. Αν θα θέλαμε να μαντέψουμε το ποιος θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που θα χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη οθόνη, θα λέγαμε ότι είναι η Sony Mobile που πρώτη είχε βάλει WhiteMagic στο Xperia P.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 11 Οκτωβρίου 2013 19:46

Σχόλια

  • Εντάξει καλή οθόνη δε λέω αλλά μέχρι εκεί. Περιμένω η σονυ να βάλει την wrgb oled της japan display σε smartphone της. Το μέλλον είναι οι oled οθόνες και εκεί θα πρέπει να εστίασει ειδικά στις ναυαρχίδες.

  • Κώστα το xperia p μου έχει WhiteMagic οθόνη αν βγάλουν κινητό με αυτή την τεχνολογία και απόδοση οθόνης όπως το xperia p σίγουρα θα είναι το επόμενο μου κινητό.

  • @κωστας d
    Κωστή το μέλλον είναι οι amoled οθόνες??δε νομίζω,με υπέρ κορεσμένα αφύσικα χρωματα και χαμηλό φωτισμό...η ips κατά την αποψη μου είναι οι καλυτερες

  • Μπροστα μου εχω και απο τις δυο αυτη τη στιγμη, τα κορεσμενα χρωματα δεν με πειραζουν, ειναι φαινομενο που μπορεις να δεις και στις lcd και για να πω την αληθεια ειναι ευχαριστα στο ματι καμια φορα.

    Απο εκει και επειτα δεν μπορεις να πεις ποια μπορει να ειναι η καλυτερη. Χαμηλο φωτισμο δεν εχουν οι amoled κανεις μεγαλο λαθος. Εχουν χαμηλοτερο απο τις lcd οταν βαρανε φουλ ασπρο. Τετοιες περιπτωσεις μπορει να ειναι στο browser αλλα και παλι ειναι επαρκεις.

    Το μαυρο τους δεν παιζεται το ασπρο τους ειναι ψοφιο ως προς τις καλες lcd οπου ομως συμβαινει το ανιτθετο (το μαυρο υστερει ο,τι και να κανεις το ασπρο ειναι σαν ηλιος μπροστα στις amoled).

    Τελικα ειναι ασπρο μαυρο λιγακι αυτο το πραγμα οπως και στη ζωη μερικες φορες χα χα.

    Καλυτερος ισως συμβιβασμος οι (καλες) lcd αλλα, οκ αν δουλευεις με μαυρο φοντο και περιεχομενο οι amoled ειναι θεικες τελος. Τα wp ειναι φοβερα ετσι. Απορω γιατι η apple δουλευε τοσα χρονια με τις lcd οταν κρατουσε μαυρο background πισω...

  • Στην wrgb oled της japan display έχει προστεθεί ένα ακόμα sub pixel το λευκό white+rgb για όσους δεν ξέρετε από τεχνικούς όρους. Το θέμα με το λευκό χρώμα λύθηκε (εδώ σχεδόν τα έχει καταφέρει η samsung με την απλή rgb super amoled). Η φωτεινότητα αγγίζει τα 500 nits και η πιστότητα χρώματα το 90% της adobe. Αυτήν την οθονάρα θέλω να δω από την σονυ αλλά προτιμάει ακόμη την εύκολη και φθηνή λύση των lcd.

  • Αποψεις είναι αυτές,και όσο για το μαύρο των amoled μπορώ να πω ότι ακόμη και οι super LCD 2 clear black display της Nokia δεν είναι και ασχημη..θελω να πω το κατάμαυρο μαύρο θα ισχύσει και σε LCD οθόνες,αλλα αυτη η υπερβολή της amoled εμένα μου χτυπάει πολύ,πρώτη φορά που είδα amoled με κέρδισε και μένα αλλα μετά με κούρασε και πολύ κρίμα γιατι η Nokia βγαλει όλα τα νέα μοντέλα της με amoled.λογικα τις γουσταρει πιο πολύ ο κόσμος αλλα καλή θα ήταν η επιλογη

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.