Smartphones

Kuo: Η BOE μπορεί να ξεπεράσει τη Samsung και να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής οθόνης iPhone έως το 2024

H Samsung έχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μερίδιο στις παραγγελίες οθονών για την τρέχουσα σειρά iPhone. Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να παράγει το 70% των πάνελ OLED τόσο για το iPhone 14 και 14 Plus όσο και για τα iPhone 14 Pro και 14 Pro Max που χρησιμοποιούν LTPO OLED. Aπό την άλλη, η κινεζική BOE, μετά τα παρατράγουδα που είχε με την Apple, κατασκευάζει μόνο πάνελ 6,1″ για το vanilla iPhone 14 και έχει το μικρότερο μερίδιο παραγγελιών.

Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, ισχυρίζεται τώρα ότι θα αλλάξουν οι ισορροπίες. Η BOE φέρεται να κέρδισε τη Samsung και να εξασφάλισε τη μεγαλύτερη παραγγελία για οθόνες iPhone 15 και 15 Plus, σύμφωνα με τον Kuo. Έτσι, αναμένεται να παράγει περίπου το 70% του συνόλου των οθονών, με το υπόλοιπο 30% να πηγαίνει στη Samsung.

Την επόμενη χρονιά η παραγωγή θα επικεντρωθεί στα πάνελ LTPO για τα iPhone Pro. Η Samsung και η LG θα συνεχίσουν να προμηθεύουν πάνελ για τα premium μοντέλα, αλλά ο Kuo πιστεύει ότι η BOE μπορεί να λάβει το 20-30% των παραγγελιών.

Εάν συμβούν τα παραπάνω, η BOE θα γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής οθονών iPhone το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Ο αναλυτής προβλέπει ακόμα ότι τα κέρδη της BOE θα αυξηθούν, λόγω πρόσθετων παραγγελιών για μεσαίες έως μεγάλες οθόνες OLED και mini-LED για την Apple, μαζί με φθηνότερες foldable οθόνες για Android.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.