Η Lenovo κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για κάθετα αναδιπλούμενο smartphone

Ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Lenovo υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να δουλεύει σε ένα σχέδιο clamshell(κοχυλιού), για τη δημιουργία ενός foldable smartphone. Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο, ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός κάνει τη συσκευή να μοιάζει με βιβλίο, όπως το Samsung Galaxy Fold, αν και μάλλον θα λέγαμε ότι μοιάζει με πορτοφόλι.

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, όταν η συσκευή είναι διπλωμένη στο πάνω μέρος της εξέχει ένα μικρό τμήμα της οθόνης, επιτρέποντας έτσι τη εκτέλεση απλών ενεργειών, όπως απάντηση σε κλήση ή διαχείριση του media player.

Επιπλέον, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτει μία εκτεταμένη άρθρωση στο πίσω μέρος, η οποία επιτρέπει την αναδίπλωση της συσκευής σε πολλαπλά σημεία. Αυτός ο σχεδιασμός θα μπορούσε να εξαλείψει φαινόμενα όπως η έντονη πτυχή που φαίνεται να έχει η οθόνη του Samsung Galaxy Fold.

Σε αντίθεση με τα smartphones που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες, το foldable τηλέφωνο της Lenovo έχει αρκετά έντονα bezels. Ενδεχομένως η Lenovo θα τοποθετήσει στη μπροστά πλευρά του smartphone κάποια selfie κάμερα, το ακουστικό και διάφορους αισθητήρες.

Η Lenovo κατέθεσε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον Σεπτέμβριο στην Παγκόσμια Υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το Ολλανδικό τεχνολογικό blog “LetsGoDigital”. Το tech site έφτιαξε render του foldable τηλεφώνου της Lenovo με βάση τα σκίτσα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, τα οποία είναι αυτά που βλέπετε σε όλη την έκταση του άρθρου.

Όπως είναι λογικό, δεν γίνεται να γνωρίζουν εάν ένας τέτοιος σχεδιασμός θα μπει ποτέ σε παραγωγή, ούτε καν αν η Lenovo εργάζεται πάνω σε ένα τέτοιο foldable τηλέφωνο. Άλλωστε, οι εταιρείες τεχνολογίας είναι γνωστό ότι υποβάλλουν τακτικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για νέες τεχνολογίες αλλά δεν δουλεύουν ενεργά πάνω σε αυτές.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.