LG G7: Με LCD οθόνη αντί OLED για μείωση του κόστους;

lg g7 ναυαρχίδα lcd οθόνη oled μείωση κόστος, LG G7: Με LCD οθόνη αντί OLED για μείωση του κόστους;

Με το τοπίο να είναι θολό σχετικά με το ποιά θα είναι η ναυαρχίδα της LG για το 2018 αλλά και για το αν αυτή θα ονομάζεται LG G7, έρχονται στο φως φήμες για τον τύπο της οθόνης που πιστεύεται θα χρησιμοποιηθεί.

Αναλυτές από τη Νότιο Κορέα κάνουν αναφορές για χρήση LCD οθόνης στο διάδοχο του LG G6, με σκοπό η εταιρεία να κρατήσει το κόστος κατασκευής χαμηλά, αφού το κόστος μιας οθόνης τεχνολογίας OLED μπορεί είναι μεγαλύτερο σε σχέση με μια LCD. Μέχρι τη στιγμή αυτή η LG χρησιμοποιεί LCD οθόνες σε όλη τη G σειρά των ναυαρχίδων που έχει κυκλοφορήσει, ενώ πιστεύεται να εφοδιάσει τη νέα ναυαρχίδα με MLCD+ οθόνη που θεωρητικά καταναλώνει 35% λιγότερη ενέργεια από τις απλές οθόνες LCD.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η LG χρησιμοποιεί P-OLED (Polymer-OLED) οθόνες στα V30 και V30S ThinQ και για το λόγο αυτό ενισχύεται η άποψη πως μπορεί να δούμε την επόμενη ναυαρχίδα της με τέτοιου τύπου οθόνες. Η επόμενη ναυαρχίδα της LG αναμένεται το Μάιο και μένει να δούμε το τι μας ετοιμάζει, όχι μόνο σχετικά με την οθόνη, αλλά και με το πως θα σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό ο οποίος είναι ολοένα αυξανόμενος και με τους χρήστες των smartphone να γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

Δυστυχως δεν κρατησα το λινκ. Πριν απο μερικα χρονια διαβασα πως το κατασκευαστικο κοστος μιας οθονης OLED ειναι μικροτερο απο την LCD. Μικροτερο ειναι και το παχος και η καταναλωση. Δεν υπαρχει οπισθιος φωτισμος, αρα παχος, καταναλωση και κοστος μικροτερο. Μονο ως νεα τεχνολογια που ειναι την πουλανε ακριβοτερα.
Η LCD ως “υγροι κρυσταλλοι” δεν μπορουν να “βγαλουν” δυνατο φως, εχουν ομως εικονα.
Η OLED ειναι “αυτοφωτα (οργανικα) LED”. Εικονα + φως

Μανώλης

Επίσης τι να το κάνεις το 4G, καλύτερα GPRS για να κρατηθεί ακόμα πιο χαμηλά το κόστος!!! χεχεχε!!!!

Chris_BMW

Σήμερα στο techblog μάθαμε :

1) Το I phone Χ φέρει οθόνη της LG και όχι της SAMSUNG
2)Τα I phone X δεν πάνε καλα στις πουλήσεις
3) ΟΛΑ (!) τα I phone του 2018 θα φέρουν LCD οθόνες !!

Παιδιά με όλο το σεβασμό ή κάντε ακριβή μετάφραση των πηγών ή εφόσον θέλετε να βάλετε τη δίκη σας «πινελιά» στο άρθρο κάντε ένα σωστό «ψάξιμο»πρώτα ..

JohnWave

“Ήτανε μια φορά μάτια μου, μια LG…”

που λέει και το τραγούδι…

John

Αν τα προϊόντα κρίνονταν θεωρητικά μόνο από τις προδιαγραφές η LG θα ήταν κορυφή παντού , στην πράξη όμως όλα τα προϊόντα της βγαίνουν μέτρια έως προβληματικά. Μόνο για τις τηλεοράσεις OLED δεν έχω άποψη γιατί διαβάζω καλές κριτικές αλλά δεν ξέρω αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

nikosaek2121

Προτιμάω τα OLED, πάντα όλα τα LCD κινητά που είχα είχαν πρόβλημα με Burn in.

Konstantine

https://techblog.gr/news/amoled-displays-cheaper-than-lcd-6753/

Φθηνότερα τα OLED από τα LCD.

John

Το αρθρο ειναι παραπλανητικο , αλλο να εχει μια εταιρεια δικη της παραγωγη και αλλο να αγοραζει απο τριτους. Επισης αλλο AMOLED Samsung και αλλο Κινεζο OLED της πλακας.

John

Υποψη οτι η οθονη στο S9 εχει 72 δολαρια συμφωνα με διπλανο αρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.