LG G8 ThinQ: Teardown δείχνει ότι η αντικατάσταση της μπαταρία είναι σχεδόν αδύνατη [βίντεο]

Το λογισμικό της LG μερικές φορές μοιάζει λες και έχει μείνει πίσω δύο χρόνια. Οι συσκευές της εμφανίζουν ακόμη προειδοποιήσεις για να μην αφαιρούμε τη μπαταρία. Παρόλο που, όπως όλες οι εταιρείες, έτσι και η LG έχει σταματήσει να κυκλοφορεί συσκευές με αφαιρούμενες πλάτες και μπαταρίες.

LG G8 ThinQ, LG G8 ThinQ: Teardown δείχνει ότι η αντικατάσταση της μπαταρία είναι σχεδόν αδύνατη [βίντεο]

Φυσικά όλα τα παραπάνω ήταν μία ενδιαφέρουσα εισαγωγή, διότι στα περισσότερα smartphone της LG αυτή η ειδοποίηση είναι απλά μία υπενθύμιση ότι το software χρειάζεται redesign. Ωστόσο, το παιχνίδι αλλάζει ότι αναφερθούμε στο LG G8 ThinQ όπου εκεί η ειδοποίηση για την αφαίρεση της μπαταρίας αποκτά εντελώς άλλο νόημα.

Σχεδόν όλα τα smartphone στις μέρες μας έχουν τη μπαταρία σφραγισμένη, αλλά αν κριθεί αναγκαίο μπορούμε να την αντικαταστήσουμε. Μάλιστα έχουμε στη διάθεση μας δύο επιλογές, είτε πηγαίνουμε τη συσκευή σε εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών ή εάν είμαστε πιο τολμηροί και πιάνουν λίγο τα χέρια μας, παραγγέλνουμε μία καινούργια μπαταρία online, τα απαραίτητα εργαλεία και την αλλάζουμε μόνοι μας.

LG G8 ThinQ, LG G8 ThinQ: Teardown δείχνει ότι η αντικατάσταση της μπαταρία είναι σχεδόν αδύνατη [βίντεο]

Όμως, όπως ήδη είπαμε όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν για LG G8 ThinQ. Η LG δεν αστειεύεται όταν προειδοποιεί να μην αφαιρέσουμε τη μπαταρία της συγκεκριμένης συσκευής, κι αυτό γιατί μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Από ότι φαίνεται η μπαταρία είναι κολλημένη στη θέση της με μόνιμη κόλλα, χωρίς να υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί. Αν προσπαθήσουμε να την αφαιρέσουμε μπορεί να λυγίσουμε τη συσκευή, κάτι που θα συνθλίψει τα στρώματα ανόδου και καθόδου, μία ζημιά που με τη σειρά της θα δημιουργήσει σπινθήρες, οι οποίοι ίσως προκαλέσουν ανάφλεξη του υλικού της μπαταρίας, επομένως και έκρηξη.

LG G8 ThinQ, LG G8 ThinQ: Teardown δείχνει ότι η αντικατάσταση της μπαταρία είναι σχεδόν αδύνατη [βίντεο]

Οπότε, όπως είναι προφανές αν αγοράσουμε ένα LG G8 ThinQ δεν είναι ασφαλές να αντικαταστήσουμε τη μπαταρία, τουλάχιστον όχι μόνοι μας. Αυτό το ανακάλυψε ο JerryRigEveyrthing, καθώς έκανε ένα από τα γνωστά teardown βίντεο του. Η μπαταρία δεν διαθέτει καμία ταινία αφαίρεσης και χρειάστηκε ειδικός διαλύτης ώστε να αφαιρεθεί με τη βία από τη συσκευή.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ironman mark 45 αισίως...

αχρείαστο άρθρο , (το ίδιο ισχύει και στο lg g7 thinq, δεν έγινε θέμα… ), αλλά ποιος ασχολείτε με την αντικατάσταση μπαταρίας; και εάν χρειαστεί , πας στο service. αλλά να μη “Θάψουμε” λίγο lg, “χαλάει” τις “πωλήσεις” των “άλλων” που είναι επίσημα Ελλάδα.

vaskor

Να΄χαμε να λέγαμε… Μια χαρά κινητάρα είναι! Όλοι θα θέλαμε να το΄χαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.