LG Odin, Quad-core και Octa-core εκδόσεις για το chipset της LG

Σύμφωνα με μία αναφορά που προέρχεται από την Κορέα, η LG θα ανακοινώσει το δικό της in-house chipset που βασίζεται σε αρχιτεκτονική ARM και έχει την ονομασία LG Odin σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, μία τετραπύρηνη και μία οκταπύρηνη έκδοση. Η τετραπύρηνη έκδοση λέγεται ότι θα ενσωματώνει την GPU της ARM, Mali-T604 ενώ η οκταπύρηνη έκδοση του Odin θα έχει την πλέον σύγχρονη Mali-T760 GPU.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τετραπύρηνη έκδοση του Odin προορίζεται μεταξύ άλλων και για τις Smart TVs της εταιρείας και θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM Cortex-A15, με τέσσερις πυρήνες χρονισμένους στα 2.2GHz και την GPU χρονισμένη στα 700MHz.

Η οκταπύρηνη έκδοση του θα βρει τον δρόμο της προς τις φορητές συσκευές και λέγεται ότι βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM big.LITTLE με δύο τετραπύρηνα αρθρώματα, που το πρώτο βασίζεται σε Cortex-A7 πυρήνες με συχνότητα λειτουργίας 1.4GHz και το δεύτερο σε Cortex-A15 με χρονισμό 2.0GHz.

Η λειτουργία ταυτόχρονα και των οκτώ πυρήνων είναι πιθανή, αφού λέγεται ότι η εταιρεία ακολούθησε “λογική” heterogeneous multi-processing (HMP). Την παραγωγή των chipsets, θα αναλάβει ο Ταϊβανός κατασκευαστής TSMC. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα δούμε τις πρώτeς συσκευές που θα βασίζονται σε Odin SoC.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Βαρνάβας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.