LG: Πατέντα για αναδιπλούμενο smartphone με εύκαμπτη οθόνη

Αναδιπλούμενο smartphone υποδεικνύει πατέντα που υπέβαλε η LG στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Η πατέντα περιγράφει ένα smartphone με εύκαμπτη οθόνη που μπορεί να διπλωθεί στα δύο. Η αίτηση για την πατέντα αρχικά υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2017 και δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου. Τα σχέδια απεικονίζουν δύο εκδόσεις του πιθανού smartphone.

Το πρώτο σχέδιο δείχνει έναν αναδιπλούμενο κινητό με κάμερα στην πλάτη. Όταν η συσκευή έχει διπλωθεί, στην μπροστινή οθόνη εμφανίζονται πληροφορίες όπως για παράδειγμα η ώρα.

Το δεύτερο σχέδιο είναι παρόμοιο αλλά όταν το smartphone διπλώσει, το πίσω κάλυμμα παραμερίζεται στην άκρη κι έτσι στη μπροστινή δεξιά πλευρά μένει ένα διάφανο σημείο, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να φαίνεται η ώρα ή ειδοποιήσεις. Και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει κάμερα στην πλάτη της συσκευής.

Παρά την πατέντα, δεν υπάρχει ένδειξη αν και πότε η LG σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια τέτοια συσκευή. Ήδη πολλές εταιρείες εργάζονται σε αναδιπλούμενα smartphone αλλά δεν ενώ η Samsung έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να λανσάρει ένα το 2019, όπως μέχρι στιγμής υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει.

Πηγή

Σχόλια

  • Φιλοτιμη προσπαθεια. Μενει να δουμε ποια θα προλαβει να το υλοποιησει. (Samsung-lg) θα ειναι το τελειωτικο χτυπημα στις ιμιτασιον εταιριες (sony huiwe κλπ)

  • Εγώ το βρίσκω άχρηστο να διπλώνει η οθόνη προς τα μέσα. Ένα smartphone που ανοίγει και γίνεται τάμπλετ θέλουμε, όχι ένα τάμπλετ που διπλώνει και σου δείχνει την ώρα

  • Πολλές πατέντες για εύκαμπτες οθόνες ακούμε κατά καιρούς μια σαν καπάκι τουαλέτας μια σαν βιβλίο!! Απαίσια και τα δύο γενικώς δεν πυστευω να είναι αυτό τι μέλλον στα κινητά

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.