MasterCard και Deutsche Telekom, Συνεργασία για συναλλαγές μέσω κινητού

Οι συναλλαγές μέσω κινητού είναι το μέλλον των πληρωμών, ακόμα και αν εξακολουθείς να το αρνείσαι, καλέ μου Λουδίτη θιασώτη του χαρτονομίσματος. Ποια έξοδος της Ελλάδας από το Euro και άλλα τέτοια, εδώ υπάρχει το κινητό που θα γίνει πορτοφόλι και εσύ ασχολείσαι ακόμα με τους ψεύτικους εκφοβισμούς των πολιτικών;

Η σημερινή είδηση που δεν πρέπει να την περάσεις στα ψιλά είναι ότι η MasterCard (ναι ο κολοσσός των πιστωτικών συναλλαγών) ήρθε σε συνεργασία με την T Mobile, το κομμάτι του Ομίλου της Deutsche Telekom που προσφέρει κινητές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (ναι εκεί ανήκουν και οι OTE, Cosmote) προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες κινητών συναλλαγών στην Ευρώπη.

Η αρχή θα γίνει με μία λύση πληρωμών μέσω NFC στην Πολωνία, η οποία θα εφαρμοστεί το τρίτο τρίμηνο του έτους στην Πολωνία και μετά θα ακολουθήσει η Γερμανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Deutsche Telekom είναι μια υπερδύναμη με 93 εκατομμύρια συνδρομητές κινητών υπηρεσιών στην Ευρώπη και 129 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Η υπηρεσία αυτή θα χρησιμοποιεί και την κάρτα SIM του τηλεφώνου.

Στη Γερμανία θα προηγηθεί μία δοκιμή με tags στα κινητά και παράλληλη χρήση καρτών, μιας και δεν υπάρχουν ακόμα μόνο συσκευές με NFC, ενώ θα ακολουθήσει μία υπηρεσία κινητού πορτοφολιού στα μισά περίπου του επόμενου έτους, που θα συγκεντρώνει τράπεζες και άλλους συνεργάτες. Άσε το πορτοφόλι σου στο σπίτι και πήγαινε να συναντήσεις τη νέα εποχή…

Πηγή

Σχόλια

  • Δεν είμαι Λουδίτης αλλά τώρα τελευταία το έχουν παραξηλώσει με το να θέλουν να εξαλείψουν τα μετρητά. Αν όλοι αυτοί που κόπτονται για τον εκσυγχρονισμό μας σέβονταν το προσωπικό απόρρητο δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό αλλά έτσι όπως πάει σε λίγο η τοπική εφορία θα ξέρει και τι σώβρακο φοράς!

  • τέλεια τώρα έχουμε άλλον έναν λόγο να φοβόμαστε μην χάσουμε το κινητό μας....

  • Solon, επειδή τυγχάνει να ασχολούμαι με το αντικείμενο, οι προδιαγραφές της MasterCard (PayPass) και Visa (PayWave) δεν επιτρέπουν την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων στο chip, π.χ. του ονόματος, παρά μόνο των απολύτως απαραίτητων στοιχείων για την τραπεζική συναλλαγή όπως πραγματοποιείται στα πρότυπα μιας συναλλαγής με τερματικό Point-of-Sale (π.χ. δίπλα στα ταμεία των supermarkets). Όσο οι πάροχοι διατηρήσουν τις προδιαγραφές και η διαδικασία συνοδεύεται από δέσμευση τους και την εποπτεία του οργανισμού (MC) δεν έχουμε να φοβόμαστε κάτι.

    mafiasx, δεν έχεις άδικο, αλλά οι συναλλαγές με RFID θα είναι για μικρά ποσά συνήθως περί τα 30-50 ευρώ maximum για αναψυκτικά από αυτόματα μηχανήματα, έκδοση εισιτηρίων μεταφορών, σινεμά κλπ. Αν δηλώσεις την "κάρτα" σου ως κλεμμένη έγκαιρα μπορείς να προλάβεις την χασούρα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.