Smartphones

Μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 2.6 δισ. συνδρομητές 5G

Η Ericsson στην τελευταία της αναφορά αποκάλυψε ότι μέχρι το 2025 θα υπάρξουν περίπου 2.6 δισεκατομμύρια συνδρομητές. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως, η Ericsson ανακοίνωσε ότι συνολικά υπάρχουν 8 δισεκατομμύρια συνδρομητές ενώ από το διάστημα Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο ο αριθμός αυτός ανέβηκε κατά 61 εκατομμύρια.

4G LTE, 3G 2G

Οι συνδρομές 4G LTE αυξήθηκαν κατά 190 εκατομμύρια και πλέον περισσότερη από την μισή αγορά έχει μεταβεί σε ένα από τα πιο διαδεδομένα δίκτυα έως τώρα. Όσον αφορά το 3G και 2G οι συνδρομές μειώθηκαν κατά 50 και 70 εκατομμύρια αντίστοιχα. Η Ericsson επιπλέον, αναφέρει ότι αν εξαιρέσουμε τους χρήστες που έχουν διπλούς αριθμούς και τους ανενεργούς χρήστες, ο αριθμός αυτός φτάνει τα 5.9 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με την αναφορά, Κίνα και Ινδία έχουν τους περισσότερους συνδρομητές (1.6 δις και 1.2 δις αντίστοιχα), ενώ η Αμερική βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των εννέα περιοχών που αναφέρονται τα στοιχεία της Ericsson.

5G

Το 5G έχει μεγάλη απήχηση στις μέρες μας και ήδη δίνεται η δυνατότητα σε ορισμένους χρήστες να απολαύσουν τις ταχύτητες του νέου ταχύτατου πρωτοκόλλου. Η Ericsson θεωρεί ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξουν τουλάχιστον 13 εκατομμύρια 5G συνδρομητές, ενώ μέχρι το 2025 αυτό ο αριθμός θα εκτοξευτεί στους 2.6 δισεκατομμύρια συνδρομητές.

Όσον αφορά την Ευρώπη, το 2025 το 74% των συνδρομών στην κινητή τηλεφωνία θα είναι 5G ενώ το υπόλοιπο 26% θα είναι 4G. Το ίδιο δεν συμβαίνει όμως και σε άλλες ηπείρους όπως η Ινδία όπου φέτος αναμένεται το 4G LTE να ξεπεράσει για πρώτη φορά τους 3G χρήστες. Τέλος, σημαντικός παράγοντας για την χαμηλό ρυθμό μείωσης του 2G είναι οι υψηλές τιμές των smartphone με την Ericsson να υποστηρίζει ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα αποσταλούν επιπλέον 13 εκατομμύρια 5G smartphone με τον αριθμό αυτό να εκτοξεύεται στα 160 εκατομμύρια τον επόμενο χρόνο.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 17:06

Σχόλια

  • Εγω παντως ακομα χρησιμοποιω 3G (H+) βρισκοντας ανούσιο το να θυσιαζω τα δεδομενα για την ταχυτητα ακομα και του LTE

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.