MediaTek 5G SoC: Αρχές 2020 τα πρώτα smartphones

, MediaTek 5G SoC: Αρχές 2020 τα πρώτα smartphones

Η MediaTek γνωρίζουμε εδώ και λίγο καιρό ότι εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός SoC το οποίο ενσωματώνει το 5G και όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Cai Lixing, τα πρώτα smartphone με αυτό το SoC θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2020. Επιπλέον, ο Lixing αποκάλυψε ότι η MediaTek θα δημιουργήσει και SoC με το 5G για τις mid-range και low-end κατηγορίες.

Όσον αφορά αυτό το SoC θα υποστηρίζει multi-mode 5G και θα ενσωματώνει το Helio M70 modem. Το chip των 7nm θα έχει πυρήνες Cortex-A77 και την Mali-G77 υπεύθυνη για τα γραφικά. Επιπλέον, το chip της MediaTek έχει το APU 3.0 AI processing unit το οποίο αναπτύχθηκε από την ίδια την εταιρεία. Τέλος, η MediaTek θα ξεκινήσει να αποστέλλει το SoC το επόμενο διάστημα με τις OPPO και Vivo να σχεδιάζουν να φέρουν τα πρώτα 5G smartphone με αυτό το SoC.

Το SoC ίσως αποκαλυφθεί στις 26 Νοεμβρίου στο MediaTek Summit event της εταιρείας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.