MediaTek: Ετοιμάζει τον αντίπαλο του Qualcomm Snapdragon 875

MediaTek, MediaTek: Ετοιμάζει τον αντίπαλο του Qualcomm Snapdragon 875

Πριν από λίγες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας, πληροφορίες για τον νέο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 875 και όπως όλα δείχνουν, η MediaTek είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί την Qualcomm. Η MediaTek πραγματοποίησε μια διαδικτυακή εκδήλωση πριν από λίγες μέρες, όπου παρουσίασε τον Dimensity 1000 Plus. Μετά την εκδήλωση, τρεις από τους κορυφαίους υπαλλήλους του MediaTek έδωσαν συνέντευξη στον κινεζικό τεχνολογικό ιστότοπο, IT Home και σε ορισμένα άλλα μέσα ενημέρωσης.

Το IT Home επικεντρώθηκε συγκεκριμένα στην απάντηση της MediaTek σε ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδια της Qualcomm να επισπεύσει την κυκλοφορία του Snapdragon 875 και την προσπάθεια της εταιρείας να τον αντιμετωπίσει. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της MediaTek, Li Yanji του τμήματος τηλεπικοινωνιών αποκάλυψε ότι η MediaTek δεν θα απουσιάζει από την αγορά των ναυαρχίδων και θα έχει προϊόντα έτοιμα την κατάλληλη στιγμή.

MediaTek, MediaTek: Ετοιμάζει τον αντίπαλο του Qualcomm Snapdragon 875

Επιπλέον, όταν απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με τον αντίκτυπο της τελευταίας κίνησης της Qualcomm για μείωση των τιμών στα chipset 5G της μεσαίας κατηγορίας, ο Li Yanji έκρινε ότι ο ανταγωνισμός στην αγορά και τις τιμές υπήρχε και θα υπάρχει πάντα. Η απάντηση της Ταϊβανέζικης εταιρείας θα είναι να λανσάρει τσιπ 5G που είναι πιο ανταγωνιστικά, έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα απόδοσης και κατανάλωσης από τους ανταγωνιστές.

Η MediaTek απουσιάζει από το κορυφαίο τμήμα της αγοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχασε έδαφος από την Qualcomm. Ωστόσο, η εταιρεία έκανε μια προσπάθεια αναζωπύρωσης με την τελευταία σειρά Dimensity που έχει φαίνονται αρκετά ισχυρά SoCs στα χαρτιά. Η σειρά Helio G είναι μια ακόμη εντυπωσιακή σειρά chipset μεσαίας κατηγορίας 5G.

Πράγματι, η εταιρεία μπορεί να έχει πάρει τη σωστή απόφαση να στοχεύσει στο 5G για να επανεισαχθεί στην premium αγορά. Τα προϊόντα της φαίνεται να τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής από τους θαυμαστές και τους OEM κατασκευαστές, αλλά μένει να δούμε στην πράξη ποιος θα είναι ο “νικητής” στην επόμενη γενιά flagship επεξεργαστών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos featured Qualcomm Snapdragon

Exynos 2400 – Snapdragon 8 Gen 3: Κοντραρίστηκαν σε δημοφιλή παιχνίδια

To NL Tech δοκίμασε το Samsung Galaxy S24 Ultra με Snapdragon 8 Gen 3 και το Galaxy S24+ με Exynos 2400 σε διάφορα δημοφιλή παιχνίδια.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured OnePlus Qualcomm Snapdragon

OnePlus 12: Επίσημο με τεράστια μπαταρία, Snapdragon 8 Gen 3 και βελτιωμένες κάμερες

Επίσημο έγινε το OnePlus 12 στην Κίνα και το πακέτο που προσφέρει είναι πολύ δυνατό, ικανό να ανταγωνιστεί ναυαρχίδες των Apple και Samsung.