MediaTek: Το νέο SoC θα φέρει το 5G σε φθηνότερα flagship

MediaTek, MediaTek: Το νέο SoC θα φέρει το 5G σε φθηνότερα flagship

Η 5G τεχνολογία είναι η νέα μόδα των smartphone. Όλες οι εταιρείες θέλουν να κατασκευάσουν πρώτες το 5G smartphone και όλες οι εταιρείες τηλεφωνίας θέλουν να κυκλοφορήσουν πρώτες το 5G δίκτυο.

Έχουμε δει ήδη μερικά smartphone από ναυαρχίδες που φέρουν την 5G τεχνολογία ( Samsung Galaxy S10 5G, Huawei Mate 20 X 5G, Oppo Reno 5G κλπ ) ωστόσο, όπως θα παρατηρήσατε όλα τα smartphone έχουν κόστος μεγαλύτερο από 1000$. Αυτό σημαίνει ότι οι πιο φθηνές συσκευές δεν επωφελούνται από την τεχνολογία.

Η MediaTek έρχεται να αλλάξει αυτό το σκηνικό με την κυκλοφορία του Helio M70 SoC που θα διαθέτει ενσωματωμένο το 5G modem σε αντίθεση με τις τωρινές υλοποιήσεις. Το chip επίσης διαθέτει multi-mode support άρα δεν χρειάζεται η προσθήκη επιπλέον LTE modem.

Το chip της MediaTek που παρουσιάστηκε στην Computex, επωφελείται και από τα νέα προϊόντα της ARM, Cortex-A77 CPU και Mali-G77 GPU. Ενσωματώνει APU  ( AI Processing Unit ) 3.0 το οποίο θα φέρει νέα feature όπως autofocus, auto exposure, auto white balance, photo de-blurring και beauty mode. Θα υποστηρίζει κάμερες έως 80MP και κωδικοποίηση – αποκωδικοποίηση 4K video στα 60fps.

Το νέο chip της εταιρείας θα χρησιμοποιηθεί στις προσιτές ναυαρχίδες και τα premium mid-range smartphone και θα διατεθεί το Q3 του 2019 ενώ τα smartphone που θα το χρησιμοποιούν θα κυκλοφορήσουν αρχές 2020.

Η Qualcomm ετοίμασε και αυτή παρόμοιο chip, το Snapdragon X55 το οποίο θα κυκλοφορήσει την ίδια περίοδο.

Το 5G δίκτυο έχει ξεκινήσει ήδη να ετοιμάζεται στο εξωτερικό με την EE να κυκλοφορεί το πρώτο εμπορικό 5G δίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ έχουν ξεκινήσει και οι δοκιμές του 5G δικτύου της T-Mobile στο Μανχάταν.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.