Smartphones

Meizu: Πατέντα για in-display κάμερα

Πατέντα για in-display κάμερα φαίνεται ότι καταχώρησε η Meizu, σε μια προσπάθεια να πάει ένα βήμα παραπέρα τον λεγόμενο full-screen σχεδιασμό στα smartphone, εκμηδενίζοντας τα bezels.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οθόνη θα είναι κατασκευασμένη από γραφένιο, που θα επιτρέπει την κυκλοφορία του φωτός και θα κρύβει και τον φακό. Ακόμη, η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λύσεις ασφαλείας, οι οποίες θα σχετίζονται με την αναγνώριση προσώπου.

Καθώς τα smartphone με full-screen σχεδιασμό γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, οι κατασκευάστριες προσπαθούν να βρουν τρόπο να κάνουν αόρατους τους απαραίτητους αισθητήρες ή να τους κρύψουν. Πρόσφατα είδαμε τη Vivo να επιδεικνύει τον in-display αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο X20 Plus UD ενώ η ιδέα της για τον αισθητήρα της κάμερας selfie στο concept smartphone της Vivo Apex αποφάσισε να τον κάνει αναδυόμενο.

Η Meizu προχωρά με την πατέντα αυτή στο επόμενο βήμα, με τον αισθητήρα ναι μεν να βρίσκεται στην οθόνη, αλλά να είναι κρυμμένος από κάτω της κι έτσι να μη παρεμβαίνει στη bezel-less αισθητική.

Βέβαια αυτό είναι μια πατέντα και δεν είναι ασυνήθιστο να μην τη δούμε ποτέ στην αγορά. Πάντως οι φήμες θέλουν τη Meizu να βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής μιας full-screen συσκευής.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 16:25

Σχόλια

  • Και η Samsung εβγαλε παρομοια πατεντα. Ωστοσο οι μεγαλες εταιριεε δυσκολα προχωρουν σε ριζοσπαστικες αλλαγες τοσο γρηγορα διοτι το ρισκο ειναι μεγαλο. Οι μικρες εταιριες αντιθετα, εχουν μικροτερο ρισκο..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.