Meizu Pro 5 Ubuntu Edition: Το πιο ισχυρό Ubuntu μέχρι σήμερα

Για μια ακόμη φορά η κινέζικη Meizu βοηθά την Canonical να προωθήσει το όραμά της για το Ubuntu. Μετά το Meizu MX4, ανακοινώθηκε σήμερα το Meizu Pro 5 Ubuntu Edition, το οποίο υπόσχεται να φέρει τα καλύτερα specs που έχουμε δει σε Ubuntu κινητό.

Το Meizu Pro 5 Ubuntu Edition ενσωματώνει οθόνη 5.7 ιντσών AMOLED 1080p, αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, οκταπύρηνο επεξεργαστή Samsung Exynos 7420, μνήμη RAΜ 3 ή 4GB, ανάλογα αν θα επιλέξετε 32GB ή 64GB ενσωματωμένη μνήμη.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι εξίσου εντυπωσιακά με κάμερα 21 Megapixel, εμπρόσθια κάμερα 5 Megapixel, μπαταρία 3050mAh και βασικά είναι ίδια με την έκδοση του Meizu Pro 5, που τρέχει Android Lollipop αντί για Ubuntu.

Το Ubuntu σε mobile συσκευές είναι μια καινοτόμα εμπειρία με κάποιες πολλά υποσχόμενες ιδέες, όπως το Scopes, που επαναπροσδιορίζει το πως πρέπει να “πακετάρονται” και να προβάλλονται οι πληροφορίες στο κινητό. Όμως πρέπει να γίνει ακόμη αρκετή δουλειά και ταχύτερη ανάπτυξη, την ώρα που αντίπαλες πλατφόρμες όπως Android και iOS προχωρούν πιο γρήγορα.

Το Meizu Pro 5 Ubuntu Edition θα έρθει στην έκθεση MWC 2016 στη Βαρκελώνη, όπου θα βρεθεί και το Techblog. Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν από Δευτέρα, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τιμή.


Πηγή

Σχόλια

  • Υπάρχει τόσο καιρό στην αγορά το mx4 και δεν τα έχει πάει καθόλου καλά. Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι αυτό θα τα πάει καλύτερα?

  • Μακάρι να τα παει καλα ετσι ωστε το Linux να ακουστει ακομα περισσοτερο σε απλους χρηστες.Σιγουρα η meizu κατι ξερει για να συνεχιζει...

  • Ενδιαφέρον αλλά θέλω να δω υλοποιημένη την πρόταση τους.
    Και άλλοι προσπάθησαν να μπουν στον τομέα mobile OS αλλά δεν τα κατάφεραν μακάρι να είναι καλή ή υλοποίηση και να έχουμε και καθαρό Linux στις mobile συσκευές.

  • Πολλά υποσχόμενο λειτουργικό ( Ubuntu )...
    Πάρα πολύ καλή συσκευή ...
    Όμως νομίζω ότι έχει αργήσει ... τουλάχιστον 2 χρονάκια (Ubuntu phone)
    Ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος ..

  • Τα πάντα θα εξαρτηθούν από ένα κύριο παράγοντα .... τιμή . Τρανό παράδειγμα xiaomi note 2 με τιμή στα 120euro (σήμερα) πώς να μην γίνει ανάρπαστο ...!!! Έτσι πας μπροστά χαρακτηριστικά και τιμή .

  • Εγώ έχω τα Ubuntu με compiz στο pc...είμαι φαν της Linux αλλά και το android Linux είναι μακάρι να πάει καλά...για να κάνει τούς προγραματιστες να φτιάξουν . Apt εφαρμογές και games.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.